Paj!

Paj paj paj!

Rabarber är det bästa jag vet! Eller inte det bästa, men en klart favorit! Rabarberkräm, rabarbersaft, rabarbersoppa, rabarberpaj, med jordgubbar! Rabarberpaj, smulpaj är gott som det är. MEN. om man har i lite, eller mycket, jordgubbar så blir det genast fantastiskt mycket bättre! Serveras med vaniljsås, eller visp om man så föredarar det. Glass går alltid bra.


Förövrigt så är THG väldigt roligt!

Ute i god tid!

Idag har jag köpt tågbiljett hem. Det är första gången sen jag flyttade till E. som jag har köpt min tågbiljett mer än en dag tidgare än avgångstid, OM jag ska åka till uppsala. En annan gång gjorde jag det men då åkte jag till Kungshamn.

Den 8 februari kl. 14.52 ska jag åka till Uppsala. Ja du ser. Mer än en vecka i förväg. Jag är imponerad på mig själv. Men det är bara för att jag redan nu att det kommer bli vid den tiden. Men jag fick ju biljetten för nästan halva priset. 

Vi ses!

Kram kram

Kalasdag

Idag är det kalasdag!

Jag var upp tidigt för att tillsammans med lärarna, för iordning frukost och en rosa jordgubbs- och marängtårta till granne 5:3 som fyller 20år idag! Stort GRATTIS!  Det är inte varje morgon jag gör marrängtårta kl 08.04.


image138

image139
Frukostbuffé och paketöppnnig

Annars så ska idag och imorgon bestå av förberedelse. Förbereda min resa till jönköping nästa vecka. Jag ska förbereda mig för det dunderjobb jag kommer att få göra på lördag inför SKMK, och så ska jag fundera ut vad jag vill ha på mig på festen på lördag.

Förbereda mig. För att diska. Idag går det nog fort. Bara jag börjar.

Förövrig så har jag en kran som flyttar kontainrar fram och tillbaka utanför mitt fönster. Igen.

The Terminal

Jag slog på tv:n alldeles nyss ( Jag vet, inte förräns nyss, duktigt va?) På kanal 9 går filmen The Terminal och den första repliken som jag ser och hör är " Have you nerver been in love?"  På den svenska textremsan står det " Har du aldrig varit i kärlek?" 

Varit i kärlek. En ny fras till mitt ordförord. Jag undrar varför översättaren inte skrev förälskad.

Förövrig anser jag att diska, damsuga och tvätta är nödvändigt ont.

Bob Hansson

Bob Hansson är scenpoet. En känd svensk poet. Jag är inte så insatt i poesi världen. Men, en dag, för något år sedan så fick jag för mig att köpa hans bok. Sista dikten lyder så här:

Gudarna ligger i startgroparna idag.
Gudarna ligger alltid i startgroparna.
De börjar få ont i knäna.
De vill att de säger det nu att du ställer dig upp, med pistolen i handen
klara färdiga gå
handen på avtryckaren dånet i luften
de vill att du inte längre hållder dem
tillbaks.

De vill helt enkelt att du sätter igång nu.


Visst är den intressant?

Olycka på 288

En lördag kan börja bättre.

Har från tre olika håll, på mindre än en halvtimme fått reda på att en av mina klasskamrater från gymnasiet har varit med om en allvarlig bilolycka. Vad exakt som här hänt vet jag inte, mina källor i isär.

Jag tänker på alla i alunda nu, mina vänner och framför allt hans vänner, han hade ett otroligt stort kontaktnät och var involverad både i innebandy och fotboll.

Jag väntar med på att få höra vad som verkligen har hänt innan jag skriver något mer.

Jag tänker på er alla.

Först så går det ner och sen så går det upp

Mac vs PC. Idag vann PC.

Det var längesen jag var här. Men ni har tittat in med jämna mellanrum. Förlåt för min frånvaro. Men internet i min lägenhet är på semester, återkommer troligtvis på måndag. Anledning: Jag har inte betalt femesterkassan. Ja, det ska stå femesterkassan och inte semesterkassan. Istället har jag lånat 5:1s dator och internet. TACK! Du är en klippa!

Idag hoppas jag att min granne kommer hem från Thailand. Har saknat henne! 

Idag tvingade jag ut Mac i strejk. Idag är PC min kompis.

Jag tappade precis bort vad jag skulle skriva. Hade en kalasbra idé. Men nu är den borta. Putsväck.

Min blogg behöver en ansiktslyftning. Någon som har en bra idé? Något som kan spegla mig?

Mitt humör var inte så bra för ett par timmar sen. Jag var jättearg på Mac och powerpoint. Nu är jag glad igen. Jag använder PC och powerpoint fungerar. Detta dödens vapen. Mac är bra egentligen. Men inte idag.


Missade.

Jag missade knutmassofirandet i år. Jag fick inte vara med. Jag var inte där. Jag missade det. Det var nog trejde gången jag missade Knut.

För er som inte kommer från Östhammarskommun men läser min bogg kan jag förklara:

Lilla bruksorten Gimo lever upp en gång per år. Den 13 januari. Då är det Knutmassoafton. Eller Tjugondagjul om man så vil. Då går vi man ur hus, utklädda eller inte. Nyktra eller inte. Vi ska på knutmasso. Kl18 börjar bruksgatan upp mot Herrgården fyllas med folk. Att gå bruksgatan upp och titta på utklädda "gubbar" och träffa människor som man bara träffar på knut.

Jag missade det i år. Jag får hålla till godo med UNT.se:s bildspel. Gör det ni också.

Idag bestämde jag

Idag bestämde jag att jag skulle ha bokreavaka hemma hos mig när det är dags för bokrea. Bokrean startar på natten och att sitta uppe och vänta på något är betydlgt tråkigare än att bara vara uppe för att man inte vill gå och lägga sig. Därför bestämde jag att den natt då bokrean börjar, ska jag bjuda på fika hemma hos mig kvällen innan. Dricka och äta vardagslyxig mat och sen gå på rean på natten tillsammans. Jag var på rean förra året och det är värt att göra till en tradition.

Jag ber er påminna mig om detta och ta er friheten att bjuda in er själva.

Oj, länkarna är inte riktigt bra. Scrolla upp så blri det rätt. Jag ändrar detta. Någongång i framtiden. Kanske.

Gott!

Det här tycker jag är gott och vardagslyx.

 image137

Majskolvar och choklad

Idag har jag pluggat, tvättat, umgåtts med granne M och handlat blommor. Två stycken. Sen bestämde jag att jag skulle äta majsolvar på kvällen. Och så blev jag sugen på Bananaboat. Så då köpte jag det. När jag googlade på nätet för att bara lite snabbt kolla ungefär hur varmt och länge bananerna ska stå i ugnen så hittade jag detta. Är det inte på pricken så säg.


Förövrig så vill jag äga ett alfapet.

Inget hemtelefonnummer

Idag har jag sagt upp min hemtelefoni. Så nu går det inte att ringa 016132011 till mig längre. Någon annan kommer säkert att välja detta förträffliga telefonnummer. Men jag kommer inte att svara. Jag kommer däremot svara när ni ringer på min mobil. Troligtvis. Om jag inte gör något annat viktigt. Om inte annat så får du ringa igen. Svårare än så är det inte.

Ljusmys

Idag har jag insett att jag är tillbaka i E och mina dagar måste börja spendera åt studier. Och vad har jag gjort åt det idag? Inte speciellt mycket. Men imorgon blir en bra dag. En sådan där bra dag att härma. För att fortsätta så. Idag har jag bakat bröd. Efter grundreceptet på bröd. Sen blandade jag lite själv. Gott var det idag i alla fall. Jag hoppas att det är det imorgon också. På eftermiddagen idag har jag mest softat och vilat För vem har sagt att man ska vila bara för att det är jul och nyår och lediga dagar. Inte jag i alla fall.

Nonstop

Idag har jag jag umgåtts med mina grannar som jag inte träffat sen före jul. Min bloggande granne sa att nu var det åter liv i korridoren, han menar livat. Det kan jag förstå. Det låter ganska mycket när man skjuter non stop. Ni vet, godiset. Non stop har olika färger och smak. Den gula är citron. Den orange apelsin. Den röda är hallon. Den gröna är päron. Den svarta är mörk choklad och den bruna och godaste är vanlig chokladsmak. Det har vi undersökt i vårt smaktest. Dessutom kan man skjuta non stop med sked på två olika sätt. De ger lite olika resultat men båda är roliga. På olika sätt. Det beror på vilken fart man vill ha, och precison (stavas det så?). Granne 5:1 var inte lika förtjust i vår roliga lek som jag och 5:3. Kan beror på att vi var i 5:1s lägenhet.
Förövrig så vill jag bara säga 1 2 3 4 5 6 är en liten straight på orginal yatzy. I alla fall var det det idag för mig.


Tillbaka

Då var jag tillbaka i E. efter lång ledigt. Och ledigt har jag tagit det. Jag har inte haft en enda tanke på studier eller E. Bara varit hemma och njutit av att umgås med familj och vänner. I morse landade jag och min packning på tågstationen. För att slippa trängas med folkmassorna i trappan tog jag hissen och efter att jag tryckt på knappen möts jag av frasen " hissen går nu uppåt" och strax efter " hissen har nu stannat på plan ett", markplan.

Väl hemma är det frukost med en granne och lunchfika med en annan. Vardagen i E. är strax här igen

Förövrigt har jag inte sett årets dramamusikal, trots att jag var på lägret ca 12 timmar per dag, och trots att jag faktiskt stod på scen en liten stund.

Namn och frukt - Mitt stora feta grekiska bröllop

Läste i min grannes blogg, att han blir kallad olika saker i olika städer. Att det är skillnad på vad han heter i Västerås och Eskilstuna och att han dessutom gjort iaktaglsen att han kallar sig själv olika i de två städerna.  Det är intressant. För i E. är jag alltid mitt förnamn, medan jag i hembygden ofta är mitt efternamn. bland mina vänner. I E har de ju bara känt mig för mitt förnamn medan de hemma har, för att skilja mig och en av mina vänner och namne åt, kallat mig vid efternamn. Även mina bästa och närmaste vänner. För att de övriga ska veta vem av oss de pratar om. Dessutom tror jag att de använder mitt efternamn mer när de pratar OM mig än vad det gör när de pratar med mig. Men det beror troligtvis på att mitt efternamn är så himla cool! Det kommer bli tufft om jag någon gång gifter mig och byter namn och denne också ha ett coolt namn. Fast det är svårt att vinna ett krig.


Förövrigt så är fruktsallad så otroligt gott.

RSS 2.0