Köpa kaffe? Eller ta med i termos?

Oscar tycker att det är typiskt stockholmskt att köpa en kaffe att ta med sig. Jag vet inte om jag tycker att det är det.

Köpa kaffe eller ta med kaffe i en termos? Det är den stora frågan för alla studenter. Nu överdriver jag, inte för alla studenter. För en del är det självklart att de ska köpa kaffe. För andra är det självklart att de ska ta med kaffe. Jag gör både och. Ungefär lika ofta.

Första året köpte jag nästa alltid kaffe. Fast inte så ofta. Vi var ju i skolan max 3 dagar i vecka, så det blev ju inte mer än 15 kr/vecka. Nu är jag i skolan fyra eller fem dagar i veckan, ofta heldagar och dessutom så dricker jag mer kaffe nu än när jag flyttade hit. Dessutom har kaffepriset höjts från 5 kr till 7 kr.

Jag fick en kaffebryggare, en termos det hade jag redan. Men det var ganska stor, i alla fall större än vad jag behövde. Dessutom så började den läcka, så efter ett tag så tog jag i alla fall inte med mig kaffe.

Sen hittade jag den härDen är perfekt för två koppar kaffe med mjölk. Det är en fördel om man värmer mjölken innan man har i den i kaffet, då håller det värmen längre. Inte en gnutta läckage är det heller. Jo, en gång läckte den men då hade jag inte skruvat fast locket ordentligt, så det var inte så konstigt. Dessutom är den lätt att göra ren. Och tar inte så stor plats i väskan. Och priset var överkomligt. Klart.

För övrigt så spang jag på den här listan. Hur många har du läst? Jag har läst 15,5.

Uppmuntra

Igår pratade vi lite om uppmuntran.

Det är viktigt att uppmuntra varandra.

Det måste vi bli bättre på. Att stötta varandra.

Förövrigt så ska jag inte laga mat idag. Idag blir jag bjuden. Visst är det skönt?

Syrlig sommarbakelse

Mitt mål för helgen var klart. Storstädning.

Att städa är för det mesta tråkigt. Men var det ett måste. Ett måste av många olika anledningar. Men mesta dels för att jag skulle må bättre och trivas i min lägenhet för att slippa känna " det där borde jag rensa och det där ska jag ta ner i förrådet".

Nu är det gjort.

Om du skulle komma och hälsa på är jag säker på att du inte skulle se vad jag gjort. Skrivbordet är fortfarande fullt med papper och vid dörren står det både väskor och kartonger som ska bäras iväg. Men jag är nöjd. Jag ser var förändringen har skett. Jag vet. En intern omorganisation har jag genomgått.

Alltihop slutade med att baka mandelformar, fast utan mandel. Sedan fyllde jag dem med lenom curd och grädde och lite citronmeliss.

Förövrigt är skolan prio ett nu, mer än någonsin.

Skrivarkö!

Jag har en gång i mitt liv önskat mig pengar till en skrivare. Det fick jag i julklapp. Men istället så åkte jag på en skidresa till Alperna. Mycket roligt, mycket bra.

Nu står jag i biblioteket och ska skriva ut delar av min kurslitteratur som jag hämtade hem från nätet, helt enligt lärarens instruktioner. Att skriva ut är alltid ett underbart mysiterium. (Stavas det så? Jag är heldålig på att stava) Det är alltid någon som skriver ut fel antal sidor, papper som fastnar i skrivaren. Eller någon, just idag är det jag, som ska skriva ut ca hundra sidor. Men jag skriver dubbelsidig, så jag landar på ca 50 papper.

Fast de runt mig är lite frustrerade. Det bruakr jag också vara när jag får stå och vänta. Då är det bara att vara trevlig.


Förövrigt så var jag och simmade i morse, kl. 07.15 för att vara exakt.

Övernattning!

Minns ni, när ni brukade sova över hos kompisar? I mellanstadiet, gärna på fredagkvällarna. Fredagsmys hemma hos någon annan. Pirret i att sova borta. Eller ha en kompis sova på en madrass på golvet bredvid sängen.

Efter gårdagens hemlängtan bestämde jag mig för att gå till några kompisar. Men det slutade med att jag hade sju vänner hemma hos mig istället. Det blev glass och kortspel (och sen middag för vissa). När klockan visade att det var dags att gå hem, gick alla. Utom en.

Hon skulle sova över. Men inte på det vanliga viset. Hon ville sova under bordet. Så hon gjorde det.


Vad minns du för övernattningar?

Förövrigt är det nära nu. Riktigt nära.

Miss

I år igen.

Jag missar Knutmassofirandet i år igen.

Jag vill. Men det kostar för mycket energi och tid och pengar. Men det hade varit väldigt roligt att åka dit.

Förövrigt har jag gjort en vegetarisk lasange idag. Mycket gottt.

Bada utomhus!

Helgerna bara springer förbi. Denna helg var det utomhusbad som gällde. För första gången på tre år var jag på Fyrishov för att bada. Jag tillsammas med vännerna J JK och M KJ. Vi, eller jag och M KJ, provade utomhuspoolen. Det var en så härlig upplevelse. Nästan nollgradigt i luften och bada mitt i stan. Det är ju så härligt att bada! Varför gör vi inte det oftare?

Förövrigt är pluggfria helger bland det bästa jag vet. Men imorgon börjar det igen.


Kataloger

När jag var liten beställde vi alltid kläder. Nästa alla kläder vi köpte, köpte vi genom att beställa. Mamma måste ha tyckt att fraktkosnaden var betydligt mindre än besväret att köra bil till U. och sedan handla där med tre barn.

Nu var det massor med år sedan jag skickade efter kläder. Jag har alltså inte köpt på nätet eller ur någon katalog sen, jag var 13 eller 14 år gammal. Men här om dagen köpte jag kläder igen. Från Wearit.se och idag har det kommit en leverans. Det ska bli mycket spännande att se hur de passar.

Förövrigt så jag har totalt läst 150 hp i mitt liv, än så länge.

Besöka Eskilstuna?

Nu är jag tillbaka i E.

Efter att ha bott i staden i fem terminer var det på förmiddagen dags för mig att undersöka nya delar av staden. En halvtimmes prommenad räcker för det. Det är inte långt till något. Inte i lilla E. Efter en kvart promenerande var jag i nya kvarter där jag aldrig gått förr. Det var inte svårt att hitta dit. Jag bara gick åt ett annat håll än jag brukar.

När jag flyttade hit så lovade jag mig själv att jag skulle känna staden när jag flyttar härifrån. Att jag varit på alla de ställen man borde känna till. Jag har checkat av konstmuseet, lokomotivet, parken zoo, tuna park, sundbyholm slott, sundbyholm travbana, faktorimuseet och nåt mer. Men det är inte allt. I vår gäller det att ligga i om jag ska hinna med allt jag vill!

Vad är värt att besöka i Eskilstuna?

Förövrigt är grytor min nya grej!Nu är helgen över

Söndagen lider mot sitt slut och det är dags för mig att börja planera nästa vecka. Då är det slut på ledigheten och jag går tillbaka till mitt liv i Eskilstuna efter lediga dagar hos familj och vänner i hembygden. Sista dagens hos mamma upptäckte jag en halv burk lemon curd och en marängbotten i skåpen. Då kliade det väldigt i "baka tårta-fingrarna". Det blev efter ett recept jag hittade på DN.se. Jag goglade. Jag tror att det går bra med bara grädde, om man inte vill blanda i kräm fräsch.
 

RSS 2.0