På Dagen

Nu sitter jag på Dagenredaktionen. För att vara exakt på annonsavdelningen. Här sitter jag hela dagen  och arbetar med mitt examensarbete.

Oavsett hur tidigt, nästan i alla fall,  jag går in och titta på min besöksstatistik så är det alltid två som varit in och besökt min blogg. Nu har dettta hänt under en så lång period att jag börjar undra vilka två dessa är. Kan ni inte ger er tillkänna? Eller lämna en lite ledtråd så att jag kan gissa?


För övrigt så överlevde lämmeltåget.

Bloggmåndag

Bloggmåndag

I dag skiner solen.
Jag surfar runt.
Jag skriver teorier.
En död i en olycka på väg 282
Helena Jonsson vann totalcupen i helgen.
Jag missade nästan all Konståkning i helgen.
Igår var en sån där arg dag.
Sommartid.
Idag blir en dag med solsken.

För övrigt så är det ägg om gäller till lunch idag. Vad äter du?

Så var det bara tio veckor kvar.

En efter en kommer veckorna att försvinna. Det kommer att gå mot våren och sommaren. Det kommer att planeras möhippa och det kommer att planeras bröllopstal. Det kommer att planaeras flytt, i säkert fyrdubbelbemärkelse. Det kommer betyda inga vinterkläder och fler glada färger. Tio veckor kvar kommer betyda att tiden i Eskilstuna går mot sitt slut. Det är dags att vara turist i sin egen stad. Det kommer betyda nya rutiner och framför allt så kommer det betyda en massa spännande arbete som jag ska göra.

Från nu kommer bloggen delvis kantas av att jag nu börjar mitt examensarbete. Det är jätteläskigt, men samtidigt jättespännande och roligt. Trots dagens gråa moln så känner jag mig glad. Det här kommer bli ytterligare en erfarenhet att lägga till samlingen.

För övrigt hoppas jag Pippi har det bra i England.

Året var 1984

Året var nittonhundraåttiofyra. Dagen var den tjugonde mars. I dryga 22 år var hon en okänd människa. En människa jag inte ens visste existerade. Karlskoga, Skövde Tyskland och Eskilstuna. I augusti 2006 sa jag hej första gången. Sedan dess har vänskapen växt och är idag en av mina älskade vänner. Idag fyller hon 25 år. Hon gillar elefanter och musik. Däremot gillar hon inte frukt och bär i maten eller i kakorna. Bananer de är hon lika bra på att undvika som jag undviker ärtor.  Två år tillsammans på Vaktlen, tre år i Eskilstuna. Jag hoppas och tror att det kommer att bli många års vänskap. För hon har fått en plats i mitt hjärta.


Stort Grattis på födelsedagen M, fd 5:1!

 För övrigt så ska idag bli en lite av varje dag.

150 hp

När jag loggar in på studentportalen idag, möts jag av en glad överraskning. Det står:

Godkända kurser:
Summa: 150 hp


150 hp betyder att jag nästan är klar. Det fattas bara 10 hp. Fast jag har mera poäng som kommer att komma in på poängkontot. Jag hoppas att jag kommer att landa på 172, 5 före midsommar.

Snart börjar examensarbetet. Hjälp!

För övrigt så är det sol och blå himel idag.

börjar skrika varje gång det blir vår!

Nu ska det bli reda och ordning på de där rutienerna som fanns i mitt liv under januari och halva februari. Vad som hände i andra halvan feb och som smittade av sig i mars vet jag inte. Däremot vet jag att morgonrutiner är bra! Bra för mig.

Efter att jag tvingades upp till bussen igår, så insåg jag att idag är en bra dag att fortsätta med den goda vanan att gå upp tidigt. Idag har jag alltså både varit ner i tvättstugan och varit ut en sväng, det var ju inte ens kallt! Gissa om jag saknar mig väst som är i Uppsala. Idag är det nämligen typsikt västväder.

Vad har du för rutiner? Morgon som kvällsrutiner?


För övrigt så undrar jag om snittar är något som man ska baka idag.

Syster

Jag är en syster. Jag är en stora syster. Dessutom är jag mina föräldras barn,  min mormors barnbarn. Jag är mina föräldras dotter, jag är deras förstfödda. Jag är kusin, jag är syssling och brylling. Jag är en granne. Jag är en flickvän. Jag är fästmö. Än så länge är jag ingen moster. Ibland undrar jag om jag får kalla mig faster, fastän jag inte är det. Jag är någon annans brors flickvän. Jag är student, jag är ledare, jag är hjälpledare. Jag är en kompis, jag är en vän.

Vad är du?

För övrigt så funderar jag på om man får ont i ryggen bara av att tänka på att köpa en säng.

Inte irriterad längre!

Tänk att man måste bli arg. Jag var inte arg på någon, bara generellt arg över att det trådlösa nätverket inte fungerade. Nu gör det det! Tack A!

Tur att det inte var någon som hörde mig när jag var arg. Eller fel, tur att det bara var en som hörde mig när jag var arg.

Nu kan jag surfa i köket, i badkaret, på balkongen eller i soffan. Eller som jag gör nu, vid köksbordet. Nu ska jag läsa min dubbelgrupps sem 1, sen ska jag förbättre min egen.

För övrigt så vill jag åter upprepa att jag just nu känner mig lycklig.

En oplanerad resa

Fredagen bjöd på en oplanderad resa. Eller. Den var planerad sena torsdagen, men ur en helhet så var den helt oplanerad. Jag hade verkligen inte tänkt mig någon Upp-resa den här helgen. Jag hade tänkte en effeltiv helg nerE. Men känslorna och stödet från vänner gjorde att jag tänkte om.

Men det fanns en premiss för att jag skulle åka. Att det blev en lugn och oplanerad helg. Inte som den förra då den var planerad nästan in i minsta minut.

I fredags var det middag med vänner, ett kort parti RISK och sen bowling som gällde. Jag vann första serien! att jag sen kom trea i den totala sammanräkningen rör mig inte i ryggen. Zom viza andra zom inte gillar att förlora, trotz att han zenare vinner totalt.

Lördagen var så där bra som jag bara älskar. Vi gjorde det vi ville. Vilket slutade med en vända på IKEA, där vi handlade upp ett presentkort. Sen blev det en sväng till vänner som jag hälsar på alldeles för sällan, vilket ledde till att jag fick höra om men mycket rolig hemlighet.

Som hemma hos många andra avslutades kvällen med Tacos och till sist Melodifestivalen. Där JJ gissade rätt på vinner, redan från första start, medan jag är mest nöjd med att jag hade min favorit i topp, även efter tittarrösterna.

Premissen för att jag skulle åka levdes upp. I allra högsta grad.

För övrigt så är jag VÄLIDGT irriterad på ett trådlöst nätverk. Just nu.

10 minuter

Vad hinner man göra på tio minuter?

Här är bara ett urval:
Ställa hundra frågor
Missa tåget
Ringa tre telefonsamtal
Diska (en lagom stor diskhög)
Äta frukost
Snooza
Dricka kaffe
Gå en kilometer (om man har långa ben)
Vänta i en evighet.

Vad hinner man inte göra på tio minuter?
Förklara för en person som inte vet någonting om ens examensarbete, försöka förklara sitt dilemma och ställa en fråga och få ett svar.
Jag hade säkert hunnit, men idag är struktur inte min starka sida.

För övrigt så lutar det åt en tacos på Dekår ikväll.

En dag. (Uppdat.)

Idag är en dag.
Jag återkommer när jag vet hur den blir. Det vet jag nämligen inte än.

För örvrigt
så bläddrar jag i tidningen på datorn.

Uppdatering

Dagen blev bra. Mycket bättre än vad jag trodde men tyvärr avslutades den med ett jobbigt telefonsamtal. Jag tror mest att det hade att göra med att jag var trött, sur och grinig. Hade jag inte varit det hade telefonsamtalet nog bara blivit  trevligt. Nu blev det mest jobbigt. Jag övar och jag lär mig. Sakta men säkert.

För övrigt så går det sakta men säkert mot samma 8, igen. Tyvärr.

Flytväst, bilbälte, cykelhjälm och reflex

På P4-Sörmland har man idag pratat om om det ska bli obligatoriskt att ha flytväst när man är ute och åker med sin fritidsbåt. Jag tycker att det borde vara lika självklart att ha flytväst på sjön som bilbälte i bilen. Eller reflex på vintern.

Så det så.

Använder du flytväst? Cykelhjälm? Refelx? Jag tror att dessa tre tillsammans med bilbälte är de billigaste livförsäkringar man kan ha.

Så det så.

För övrigt så är det en Stockholmsresa som gäller imorgon.

Tisdag

Idag är det Högvarv.
Idag trodde jag att jag skulle till Katrineholm, men så blev det inte.
Istället så har jag diskat, två gånger.
Bakat bröd.
Mailat.
Pratat mycket i telefon.
Lyssnat på radion sen kl. 7 i morse.
Bestämt plugg på eftermiddagen på Carlavägen.
Snackat med Stålmannen.

Alltså, en ganska vanlig "frida är effektiv-dag"

För övrigt så snöar det.


IKEA

IKEA är ett hett samtalsämne i mina bekantskapskretsar, på ett par helt olika sätt. Jag tror att jag ska läsa den där boken som finns om IKEA och Invar Kamprad. Här skriver han brev.
Det finns säkert massor, men det är en speciell jag tänker på.

För övrigt så är det en fullbokad vecka jag har.

Västerås, check!

Då kan vi checka av Västerås för en andra gång (av tre) den här veckan.
Vi kan däremot inte checka av utkastet till första inlämingsuppgiften.

För övrigt så har jag fått paket idag.

Då var Örebro avklarat

Nu är jag hemma från Örebro. Jag är helt slut. Helt trött. Fast det inte ens är långt till Örebro. Fast jag åkte ju via  Västerås. Idag har jag alltså varit i Eskilstuna Västerås Örebro Västerås och Eskilstuna igen.

I Örebro hittade vi ett mycket trevligt lunchställe som hette My way. Gott, enkelt och framför allt fräscht! Fräscha lokaler, fräscha tallrikar, glas och bestik, fräscha toaletter, nytt och så var de trevliga också. Och inte så dyrt, en lunch med sallad, (både på tallriken och i salladsbuffé) nybakat bröd, läsk och kaffe för 65 kr. Vad synd att jag inte är i Örebro oftare. Det hade lätt kunnat bli ett stamställe.

Av veckans reseplanser så står Västerås, Västerås och Uppsala kvar på listan. Bara att börja bocka av. Nu somnar jag.

För övrigt så ska jag sova nu. Djupt.

Bloggmåndag

Det är måndag.
Dags att blogga.
Måndagar är även den dagen jag och en kompis brukar höras via telefon.
Måndagar är första dagen på en ny pluggvecka.
Måndagar brukar jag inte vakna hemma hos mig.
Så inte heller idag.

Idag vaknade jag hos vänner. På en madrass på golvet. Lastbilar i stället för bussar på gatan utanför.
Jag gick till vännerna igår kväll. Jag behövde plugga så jag gick dit. Det gick bra.
Jag sov där, så jag skulle vara säker på att jag kom upp i tid. Det gjorde jag.

Under veckan ska jag besöka både V-ås och Örebro. Det lutar åt att det blir en sväng till Uppsala med, men där är inget bestämt än. Men det lutar väldigt mycket eftersom jag har lovat en vän att bjuda på tårta.

För övrigt så har jag rulltårta i kylskåpet. Sån rulltårta som Mormor brukade göra!

PS: I helgen uppdaterade jag min länklista här på bloggen. Jag rekomenderar starkt den coolas blogg. Hon är lite av min idol. Hon är cool! DS

RSS 2.0