Tack du Gode Gud

Tack du gode Gud för sommarens tid
den skönaste tid på året vi har
Tack för alla vackra blommor och blad
och fåglarnas sköna sång

Du ger mig vämre och liv och ljus
himmlens och bäckens brus
hela naturen lovsjunger dig
Sköön och grön är din ljumma vind
 solbränna på min kind
Tack gode Gud du ger den till mig.

Ingenting på året är som det här
och vad jag har gått och längtat till den
Jag har varit en del av sommarens sol
och regnet som sjänker liv

Idag är ingen vanlig dag!

Idag är ingen vanlig dag för idag har varit en fantastisk dag!

Har varit på Sommarkul och vi var då på dagsäventyr till Vällen på spårning. Saftsoppa, äventyrskort, blåsrör, klättra över trädet, klättra ännumer i grottorna, kasta kubb, björn-vildsvins- och vällentipsrad, skottkärrerace och grillad korv!
Senare på kvällen var det sedan Djungelparty, med eget husband (=återförening av almost heaven) glas och popcorn i stora lass, talangjakt, lite sommartider och Ester.

Tack gud för en fantastisk dag!

Laddar....

Igår var det dagen efter midsommarafton. Jag tittade på två halva bondfilmer, slutet på en och början på en annan, och mådde inte bra. (om man nu inte känner mig så kan man tro att det var på grund utav det jag druckit men jag hade inte druckit något sådant så jag var nog bara trött).

Kvällen då var det mysig spelkväll hos FO. Mycket trevligt då jag VANN TVÅ GÅNGER på SETTLERS! Jag älskar det spelet! Jag är så bra!  Settlers ska som mycket annat någon gång få ett eget blogginlägg, påminn mig.

Idag har jag laddat inför kommande fyra dagar, SOMMARKUL. Som helt klart är en av årets höjdpunkter! Mitt äventyr är årets tema. Jag är helpå! Vi ska göra denna vecka till barnens häftigastevecka denna sommar!

Så nu har jag lite att förbereda så jag kan inte skriva mer....

Midsommarafton

MIdsommar.

Min barndoms midsommar var väldigt traditionsenlig. Dagen tillbringades hemma och myste, på eftermiddagen kom morfar och hämtade mig mina systrar och mamma. Hemma hos mormor gick vi upp till herrgår´n. Där spelades det nyckelharpa, fiol och med drag reste de vallonklädda midsommarstången. Hög och fin med två ringar. Speciellt minns jag den gången då några hade klätt ut sig till "herrgårdsfolk" och i fina 1800-tals klänningar stod de och tittade på.

Dans runt midsommarstången var ett givet inslag, vill jag minnas men mamma säger att jag inte ville det, hon måste minnas fel. Minst tre ringar var det alltid, ibland upptill fem ringar. Trångt var det i alla fall men roligt var det! Det svåraste var att få alla i samma ring att gå åt samma håll. Sedan köpte man lite lotter, förhoppningsvis vann man ett litet mjukisdjur och inte klädnypor, innan det var dags att gå tillbaka till MM och MF för att äta. Då hade även pappa kommit. Efter mat och efterrätt gick vi ner igen för att köpa lotter och försöka vinna. Pappa hamnade oftast vid chokladhjulet och syster vann en kuvertvinst ( en högvinst, typ lejon, cykel, bandspelare). När alla hade vunnit varsin sak var vi nöjda och trötta och kalla om fötterna och återvände till MM och MF, i alla fall gjorde vi barn det. Där var det tårta och mys på madrassen, vi skulle ju sova över!

Mina senaste midsommrar har inte spenderats lika traditonsenligt. De har jag nämligen tillbringat på olika sätt tillsammans med olika människor. I år var det i Ing., hos fam. MJ CDÖ. Tillsammans med de andra gifta eller förlovade par, och två tanter. Jag var den enda UTAN guldring, bara så att ni vet. Paj och tårta, sill och grillat och mera tårta med glass. Kunde inte äta en bit till när jag åkte därifrån.

Därifrån åkte jag till MM. hann träffa två föredetta skolkamrater och äta en mycket liten bit tårta innan jag åkte därifrån. Hem och somande framför Bond.


Tre dagar på jobbet.

I sommar ska jag tillbringa mycket av min tid i en bil. Jag ska jobba på hemtjänsten. Tanterna och gubbarna bor inte alltid så nära varandra om man säger så. Men tjejerna jag ska jobba med verkar trevliga. Har gått dubblet tre dagar och börjar redan sätta mig in i arbetet, måste så göra eftersom jag bara har en dubbel kvar innan jag ska klara mig själv.

De flesta gummorna är trevliga och tacksamma. De flesta. En och annan av gubbarna är lite surmulna annars så är de skojfriska. En del har fräschare än vad andra har. En del bor med centralt än andra.

Imorgon är det midsommar.

KATASTROF!

KATASTROF! Jag befinner mig på öland, som inte är lika soligt som vanligt, inte lika mycket folk som vanligt, men lika trevligt som vanligt, och en KATASTROF inträffar!

Min Kamera har gått sönder. Eller nåt. Jag får den inte att fungera. Vill inte slå på. Onoff knappen-strejkar. Jag vet inte vad jag ska göra!

Nu bär det av!

Inte en lugn stund.

Idag åker jag till G.R och rekar med jobbet. Sen bär det av till stora staden U och sover där en natt. Sen bär det av mot öland. Sveriges metrologiska och hydrologiska instiut visade regnigt väder. Så det är dags att börja be för soligt under de tre dagar jag ska vara där.

So long!
Så här mysigt hade jag det hos mormor,SOMMAR!
Hängmatta under äppelträd när något av det bästa som finns.

ett alldelse för långt inlägg

Nu sitter jag och skriver blogg inlägg i efterhand, men även denna dag är en dag som kräver sin egen berättelse. Håll i hatten och häng med på en resumé av fredagen.

Försov mig, tokstädade lägenheten och packade inför helgen. Sprang ner på stan och in på Guldfynd., där köpte jag armbandet jag tittat ut åt M. och sen vidare in på Village för att köpa vasen till J. Springa ( Jag springer endast till tåg/buss, ska du veta) till stationen in på pressbyrån och köpa kaffe och frukt och sen under tillgången till tåget. Puh. Äntligen på tåget, fint tåg den dagen, dubbeldäckare, lyxigt värre. På täget upptäckerj ag att armbandet ( som jag tack och lov inte slog in i butiken) är förlitet! Butiksbiträdet frågad mig inte om längden på armbandet och jag hade naturligtvis inte en tanke på det. Förrän nu. Uppsala. I uppsala finns två guldfynd jag jag kommer att vara på båda ställena. Gränby och stan. Puh, vilken tur.

Framme i Västerås. Packningen och jag tar oss ner till pressbyrån och köper glass, går (jag har kunde jag faktiskt gå) till bussen samtidigt som jag vinkar till glada killa och tjejer som nyss tagit studenten. På bussen, som tar alldelse för lång tid när man inget har att läsa eller för pigg för att sova, börjar jag bli kissnödig. Har ju drukit både kaffe och mängder med vatten (det var varmt denna fredag!). I uppsala uppsökte jag närmaste toalett. Puh.

Då var det dags att ta tag i nästa problem. Armbandet och att ta sig till Gränby där mamsen var. Effektiva frida gör naturligtvis båda dessa på en och samma gång. På väg till Guldfynd kolla hon hur ofta bussen går. Träffa kompisen B, som var på jobbet. Fastän han var helt vanligt klädd och såg ut som vem som helst. På guldfynd var det alldeles för lång kö. Borde jag förstått. Där är det alltid kö.

Tillbaka til bussen, Pengar. Man måste ha pengar att betala bussen med. Till första bankautomaten, Kortet felaktigt. Tar kortet, drar det mot byxorna och försöker igen. Negativt. Till nästa bankomat, Nordea, var automathall var stängd för ombyggnad och solen lyste rakt på skärmen. Endast femhunrasedlar, ingen täckning. Till nästa. Kö. Trampa otåligt. Träffar på en lägerkompis sen förra sommaren. In med kortet i maskinen, ut kommer det lika fort igen. Kortet felaktigt. Ha! Dra med mig lägerkompisen in på pressbyrån, köper en glass åt henne. Ett snabbt hejdå och tillbaka till bussen. Där träffar jag en kompis som kör buss.

Var är bussen, frågar jag med andan i halsen. Han åker om en kvart svarade min kompis och pekade på sin kompis, annars så står den vid rödljusen, du kanske hinner springa till hållplatsen under viadukten. Jag tittar på de två busschafförerna sen på bussen och sist på busshållplatsen. Jag springer, säger jag som jag springer iväg. Jag hör dem skratta åt eller med mig bakom mig. Zickzackar över ett överfullt övergångställe och bussen plockar snällt upp mig. Puh.

25 min senare befinner jag mig på gränby efter en resa som normalt skulle ta max tio min. Men idag tar man studenten i Uppsala. Ialla fall går jag in på Guldfynd för att byta mitt armband. Tittar på hyllan där silversmyckan brukar hänga. Tomt. Eller nästan iaf. Inga roliga presenter fanns det kvar i alla fall. Hittade två superfina kristallljustakar som blev en perfekt ersättning. Nästan bättre om du frågar mig.

Nu var det bara hemresan kvar. Eller sista delen på resan. Först skulle vi hitta en fin tröja till min syster att ha på avslutningen. Efter många om men rynkpånäsan och nej så hittade vi i alla fall en fin tröja. Hem, styrde bilen hemmåt. Skulle bara stanna i alunda och köpa blommor. Så till bankautomaten, ta ut pengar, det fungerade! till blommaffären och så hem igen. Byta klänning och så iväg. Till M. Puh.

Efter gott sällskap och uppvaktande åkte jag vidare till J. och avslutade kvällen där. Den kvällen sov jag väldigt gott.

Picknick med fyra andra.

Onsdagen var dagen vi hade vårens sista korridorsmys, jag, Je och J. Vi hade sällskap av I och He.


Vi begav oss till Stadsparken och slog oss ner på ett par filtar. Äta glass, prata strunt slå kullerbyttor och diskutera högskolepoäng var vad vi sysslade med. Vi fem hade väldigt trevligt, trevligast hade nog de två. Det är inte ofta jag känner mig ivägen men i onsdags var ett typiskt sånt tillfälle.

Sist jag vet att jag var så mycket tredje hjulet var på Brinnande för några år sedan när jag tog en kvällspromendnad med L2 och B. Stämnigen var då lite spänd och efter ett litet varv runt hembyggden vände jag åter till FH medan de gick en sväng till , två dagar senare blev de ett par.   

Nu var det alltså dags igen. J och I hade mycket gemensamt att prata om och det hade tydligen Je och He också, mer än vad jag trodde. I mitten ( som vanligt) gick jag och visste inte riktigt vad jag skulle ta vägen och löste efter en tid problemet med att uppskatta nöjet i att slå kullerbyttor. Men kullerbyttor var för tråkigt för mina stora vänner så vi övergick till att hjula ( som inte riktigt är min grej)

En stund senare om farbror blå i sin finska diskobil och besökte oss. De gick en rond i parken för att kolla att ingen drack på allmän plats. Ingen i vårat sällskap var påverkad på något sätt, förutom jag av kreativiteten som måste ut. Så jag frågade snällt om jag fick ta ett fotografi på deras skor. Det fick jag! Tänk vad polisen är snäll, trots att det inte har så snygga skor.

Vi vandrade sakta hemåt i solnedgången. I bakgrunden hörde vi jublet från fotbollspubliken. Sverige gjorde mål, två mål.

Bröllop

I Lördags var dagen B. Bröllopsdagen. Kan inte fatta att jag är så stor så att mina vänner, i min ålder, börjar gifta sig nu. I Lördags var jag på E&Ss bröllop. Hon var fantastiskt vacker, en klockad klänning som passade henne perfekt. En håruppsättning som inte tog för mycket uppmärksamhet och en lite fin brudbukett i samma champangevita blommor som klänning, och liljekonvaljer. Han, stiligare än alltid.

image68


Jag vaknade på morgonen och var nervös. Om jag var nervös då, hur nervös var inte bruden då? Glad var jag i alla fall över vädret. De hade bett bra för det! Perfekt kan man säga att det var. Bröllopsfesten hölls i FH, där det bjöds på Indisk mat och tårtbuffé. Från första stund till sista stund, så sent så att allt inte ens fick plats i programmet varvades tal efter tal med ett och annat spex.

Jag ser nu framemot nästa.

Blev lite senare än vad det var tänkt...

Hade tänkt dra mig hem tidigt från sponsormiddagen men komma hem 0020 är väl tidigt, relativt tidigt. Eller?

Idag har jag i alla fall gjort klart slutuppgiften, jättebra blev den verkligen inte men jag har  försökt göra mitt bästa av det. Försökt i alla fall. Lagom till att göra sig i ordning var den klar. Var den tvungen att vara klar, vare sig jag vill det eller inte, men jag ville det.

Sponsormiddagen för nytt kårhus var trevlig. Jag kunde fått en bättre bordsplacering med lite framförhållning, men det hade jag inte så då blev det som det blev. Personalchefen på ASSA är trevlig och såg till att sponsra nyttkårhus.nu med 1000kr (den andra halvan av tavelpriset gick till konstnären om jag förstod det hela rätt). Bra gjort! Tavelaukionen var lite lam, varje tavla hade ju "sina" köpare, så det kanske inte var så konstigt. Riktigt fina är dem i alla fall! (Jag målar inte så bra, bara så att ni vet!) Vill ni titta på tavlorna, köpa dem (rekomenderas) eller se till att någon annan köper dem, så titta på hemsidan under galleri.

Eftermiddagen och konstauktionen fortsatte mingelt och pratet inne på puben på kåren. Men insåg att jag var tvungen att dra mig hem om jag inte ska vända på dygnet helt. (Mamma, du kan vara lugn, jag gick inte hem själv, så det var ingen risk för överfall!)
RSS 2.0