Svara på Antagningsbeskedet

Ni kommer väl ihåg att anmäla er till vårens kurser?


Annandag jul

Och så var julen strax över. Idag är det annandagen och då är det traditionsenligt julfika med pappas släkt hos någon i pappas syskonskara. Men inte i år. I år har vi flyttat denna lilla tradition till den 30 december. Att man bara vågar! Flytta på traditioner bara sådär. Får man göra  så? Japp. Bara man inte bryter den.

Förövrigt anser jag att Jenny Nyström chokladaskarna är de bästa. Vad tycker du?


Dan före dopparedan

En sådan rubrik bara måste man ha en dag som denna.

Idag är det söndag och jag är i tillbaka i hembygden för att fira jul och nyår och en väns 20års-dag, som kommer fira med tema rött. Det ska vi ta fasta på. De senaste dagarna har bestått av att förberda julen. Jag och syster hade en mycket effektiv fredag och första dag på julovet. Jag väckte henne tidigt på morgon när jag kom hem till mamma och pappa. Mamma mötte mig vid bussen. Se åkte jag och lilla lillsyster till skogen och hämtade snyggaste granen på länge. Väl hemma igen började vi julbaket och bakade både pepparkakor och lussbullar. På eftermiddagen hann vi även koka lite, eller dubbelsats, chokladkola. 

Igår satt jag två timmar och slog in alla julklappar. Och blev ändå inte klar. Har några kvar men de är fyrkantikga så det ska nog gå fort och slå in.  Imorgon är det stora julafton, då blir det mys hemma och hos moster och kusiner.

Förövrigt så har jag lovat BA att få spela dataspel nu när jag har skvrit klart eftersom jag skriver på hennes pappas dator. Så då för jag nog hålla det. 

Utkast till artikeln om

inlägget raderat


Och det här var ju en bra start på dagen

Efter en mycket fantasktisk dag var det dags att gå och lägga sig. Jag har uppspelad efter dagen och hade ont i knäna vilket gjorde att jag inte somande dirket. Klockan närmade sig två och det var dags att lägga på telefon och sova. Somnade gott och sov tills...

Vad var klockan? Jag minns inte. Jag minns bara att jag vaknar. Hör ljudet. Vaknar och hör vad det är för ljud. På med kläderna och grabba tag  i mobiltelfonen och plånboken och ut. Hissen eller trapporna? Trapporna. Tänker ringa men hör röster och avstår. När jag kommer ner har brandkåren precis anlänt, alltså vakande jag inte dirket av ljudet. Någon har tryckt på fel knappp. Någon har sprutat med pulverbransläckaren. Någon är arg över att ha blivit väckt. Jag är glad för att det INTE brinner.  Men brandlarmet går inte att stänga av. Någon har tryckt på en knapp.

Efter, kanske 20 min, är även räddningstjänst, ambulans och polis både hunnit komma och en delar av dem hunnit avvika. Lyckas de stänga av brandlarmet. Mycket fick jag höra när jag stod nere i trapphuset vid fyra snåret på morgonen denna söndagförmiddag. Många som inte förstod det allvariga. Eller, nu var det ju inte så allvarigt, ingen brand, ingen skadad eller någonting. Bara någon som kommer få mycket skit, eller ett tungt samvete. Jag var bara väldigt glad attt det inte var så allvarigt. Att det inte brann.

Förövrigt så är Stolthet och fördom en bra film (tvserien alltså) . Klockan är 04.41.

Vänner!

Tack för en fantastisk dag som började 06.40 då jag vakande av ett sms. Svarade på det och somnade snart om igen. Fortsatte sedan dagen med att gå och handla. Det är inte ofta jag handlar kl 9.15 på ICA men idag gjorde jag det. Bara för att kunna bjuda min vänner på frukost/förmiddagsfika när de anlände vid 10-tiden till E.

Flickoooooooor! Jag skulle säga hej till de genom fönstret men de tyckte mer att jag hoade på dem......
Dagen har sedan bestått av en tur på stan. Fem tjejer på stan är inte alltid lätt att hålla samman, speciellt inte när vi ska handla olika mycket. Några handlade mycket julklappar och en del av oss handlade nästan ingenting, Vi (jag väljer här att dra alla över en kam) har tittat mycket på kalsonger idag. Alltså sådana som hänger på galgar. Vad trodde ni? Vi har faktiskt pratat en hel del om kalsonger och underkläder. Vad är kalsonger? Manliga underkläder? Kalsonger med Y-front eller boxershort? Man kan ha många olika åsikter i den frågan. Trosor och BH:ar har vi också diskuterat idag. Skulle du vilja vara med i ett av våra samtal? Misstänkte det. Vi har nämligen alltid mycket aktuella och intressant samtalsämnen.

Men vi har inte endast pratat om underkläder idag. Julklappsbekymmer har vi ochså drönat. Litegranna i alla fall. Singelliv eller inte? Hur lever man ett halvt singelliv? Av oss fem idag har fyra respktive och en är stolt singel. Skall tilläggas att av de fyra; är en gift, en förlovad och två har distansföhållanden. (Oj vad vuxet det lät med distansförhållande. Konstigt ord. För det känns inte så. Bara ibland. Ofta. Ibland Jämt. Välj själv.)

Sen var det dags för fika på ett mycket varmt Café Tingsgården. (Gratisreklam, det är många som bloggar om att de vill ha betalt för att de gör reklam i sin blogg. Sån är inte jag. ) Där åt vi gott, värmde frysna fingrar och hade mycket trevligt.

Kvällen fortsatte med ett par vänder över stan för att komma till en matbutik som hade köttfärs. Svenskt ska det vara, ni stödjer väl min pappa och alla andra som har hans yrke? Men innan vi blev hungriga tog vi ett par vänder blokus, spanade in saldot på våra bankkonton, tittade lite på fotografier, och softade.

När vi sen lagat tacos och dukat fram ett halvt smörgåsbord, ätit oss mätta och jäst en liten stund, plockade vi fram kortleken, körde ett halvtparti Plump (kortspel är det som är inne på femman förtillfället) och den obligatoriska gruppbilden med oobligatorisk dans, var det dags för tjejerna att åtegå till bilen och köra hem. Förhoppningsvis är det bara MK som kör medan de andra åker bara med.

Givetvis hann alla skriva i min lilla, men obligatoriska, gästbok. Är du intresserad av att veta vad de skrev? Då är du välkommen hit för att själv skriva i den först...


Men detta är inte allt som hänt idag, det här är vad jag väljer att inte berätta mer om:
Paket och föråd
Vem som smet från disken
Stolar och tånaglar
Om att gå på toaletten, fast att inte gå på toaletten.
Youtube
Bröstfotografering
Läderkjolar
Bilder från dagen är censurerade till framtida behov
Annat som hålls innom fem munnar.

Tack för en mycket fantastisk dag och jag hoppas ni kommer snart igen! Fast jag kommer hem till er först...

Förövirgt anser jag att det är alldeles för få som kommenterar de bloggar de läser.

Lucia shopping

Igår var det sovmorgon på högniva. Gick inte upp förräns jättesent. Men det är inte intressant. Det intressanta är, julshoppingen.

Jag och granne 5:1 hade heldag på stan. Vi började vi 13.30 och när klockan hade hunnit bli 16.00 hade vi bara gått i Cityhuset och Smedjan. Då var vi nämligen hungriga så vi landade på Ruta och åt lite.
Fika på Ruta och våra påsar. Ser ni att vi handlat i samma butiker?

När klockan var halv sju gick vi hem. Och vi ansåg oss vara färdiga och nöjda. Alla julklappar färdiga. I alla fall för min del.

När klockan var strax efter 21 gick vi ut igen. Det var ju kvällsöppet bara för att det var lucia. Jag fyndade ett par byxor på bikbok för halva priset. När vi återkom till Vaktlen drack vi lite glögg, åt pepparkakor och spelade lite femhundra. Jag vann inte, men det var ju inte så ovanligt. Jag pratade mest istället. Det är vanligt. Sen gick jag och hem till mig och kollade på Lucia.


Förövrigt så ska jag få trevligt besök imorgon. Vad vill ni hitta på då?

Språkspionen

Säg vad du tycker, är det bra eller dåligt skrivet!

- Ja, det är Erika. Mmm. Jaha. Det är bara jag. Nej, precis. Tack. Hej.

Ett problem med att en person idag har flera telefoner och telefonnummer är att man mitt i ett samtal kan bli avbruten. Det ringer i den andra telefonen.

- Vänta, det ringer, ska bara svara.
-Hej, kan jag ringa dig om en stund?
- Nu är jag tillbaka igen, var var vi?

Naturligtvis kan jag inte låta bli att lyssna på vad som sägs på andra sidan luren. Inte heller kan jag låta bli att lyssna på vad som sägs i sätena bakom mig på tåget.

- Hur går det för dig att pendla?
- Jo då, det går bra, det är lite jobbigt att åka så tidigt bara.
- Hur tidigt måste du gå?
- Kvart över sex går bussen från station.

Roligare saker har jag hört. För visst är jag inte ensam om att lyssna på andra? Att tjuvlyssna. Att råka höra vad andra pratar om. Ibland går det bara inte att låta bli att lyssna på vad människorna runt om kring pratar om. Ibland vill man höra mer. Fast ibland vill man helst slippa. Jag hade gärna missat storyn om tjejen som blev magpumpad efter att ha druckit lite för mycket. Vi är bara människor. Vi kan inte stänga av hörsel. Vi kan inte blunda med öronen. Därför hör vi det som sägs runt omkring oss. Även om vi inte kommer ihåg allt. - Mycket ska man höra innan öronen trillar av, säger de Bamsetidningarna och mycket får man höra. På olika sätt, i olika tonlägen, vid olika tillfällen.

- Sa han att vi är glada för er skull?
- Bara vi får in över 20 000 kr så är det bra. Då är vi nöjda. Det första säger han lågmält och med mycket känsla i rösten, riktat bara till mig, bara jag förstår vad det är han menar, Marcus. För att sekunden senare fortsätta, precis som vanligt med sin glada stämma och självklarhet i rösten, att prata om hur mycket pengar som kom in på dagens försäljning. Det gjorde han därför att vi pratar på olika sätt när vi pratar med olika människor. När vi pratar med barn pratar vi på ett sätt. Med chefen på ett annat. När vi pratar om hushållsarbete pratar vi på ett sätt och när vi pratar om någon vi inte känner på ett fjärde sätt. När vi pratar inför människor pratar vi på ett sätt och när vi viskar formulerar vi oss på ytterligare ett.

Idag är vi mer eller mindre beroende av mobiltelefoner. De är alltid med oss. Vi pratar hellre i mobiltelefon när vi sitter på bussen än med grannen. Att avbryta ett samtal med en vän för att det plötsligt ringer i mobiltelefonen är inte ovanligt.

-Vad tror du om det här? Skulle de passa till Johan i julklapp?
-De bruna tror jag mer på. Ja det är Miriam. Hej! Jag är på stan och köper julklappar med Åsa. Ja, det kan jag. Vi hörs då. Hej. Ja, jag tror mer på de bruna än de röda till Johan.

Att effektivt lyssna på människorna i sin omgivning är intressant. Inte att lyssna på vad det pratar om, utan lyssna på hur de pratar. Hur pratar du?

Pinsamt!

Pinsamt! Jag går in i studion, tar upp telefonen ur fickan och stänger av ljudet. Jag försöker smyga, men det är svårt, har fel skor på mig. Klackar. Det låter. Sätter mig och lyssnar på stipendietalen då det plötsligt. VAR NÖJD MED ALLT SOM LIVET GER OCH ALLT DU OMKRING DIG SER... min telefon ringer. Jag hade alltså satt på ljudet i ställer för att stänga av. Sånt får bara inte hända! Man stänger av ljudet på telefonen! Så är det bara!

GLIMMA Värmeljus 100p

Var en sväng till IKEA i helgen där jag lärde mig en hel del. Dessutom köpte jag värmeljus. Jag kom helt osökt att tänka på Stefan och Kristers sång, Blända av till halvljus. Det finns en strof i den sången som jag funderar mycket på när jag ser den här bilden:

image129

Såg i morse...

Nu har jag sett trailer till andra Narnia filmen. Den tror jag att jag kommer vilja se. Den första gillade jag mycket. Någon som har den? Vår har som bekant brunnit upp..

Jag har inte läst Narnia serien. Men det kanske är dags jag ska bara läsa .... så  mycket annat  först.

Varning: LÅÅÅÅNGT inlägg

Nu var det ett tag sen jag skrev något roligt. Det finns så mycket jag vill blogga om... men tiden att prioritera bloggen har inte riktigt funnits. Eftersom jag har köpt en ny mobiltelefon har jag börjat ta fotografier på sådant som jag vill blogga om. Det gör det enklare att komma ihåg. Det är inte en superbra jätteskarpkamera, men det fungerar ypperligt som minne. Innan jag började kom-ihåg-fotografera med mobilkameran så gjorde jag det med den kamera som jag fått.

Klicka på bilderna och läs det du tycker är intressant. Kommentarer i komentatorsbåset är alltid roligt.
Korridorsmyset var det väldigt tunnt med i början av terminen. Men ju längre in på terminen, destor mer mysfaktor har det blivt. En fredakväll (eller var det lördag) gjorde jag och 5:1 pizza och myste med tv och film. Nu när vi är inne i julmys så har vi (Jag 5:1 och 5:3 gjort stora julbyket. 5:1 hade tvätttid och vi andra två passade på att stryka och mangla. Många vuxenpoäng tog vi där! Glögg pepparkakor och kortspel är senaste trenden. Jag vann idag på 500, ville bara säga det.
En dag. När jag för ovanlighetens skulle hade gjort upp en mycket bra plan på hur jag skulle tillbringa kvällen. Det var samma vecka som jag fyllde år. Så ringde det på dörren. Vad vill de nu tänkte jag. Men när jag öppnade så blev jag så förvånad och glad att jag skerk högt. (Så högt att NJ öppnde och undrade vad vi höll på med) Utanför dörren stod X-grannen Jo och log. Han skulle greja lite på Mdh och var därför på besök i vackra E. Detta firades givetvis tillsammas med Je, He (He flyttade in hos Je när Jo flyttade. Inte för att Je och Jo både tillsammas, men det var ändå roligt att det blidde så) 5:1 och jag. 5:3 var tyvärr inte i stan så henne hade vi med oss via telefon. Kladdkaka a la Frida var självskrivet och med te myste vi halva kvällen. Det var bara en av de fem kladdkakor jag bakade den veckan.
Jag har länge letat efter mitt matskedsmått. Jag har inte kunnat förstå vad det har tagit vägen. Jag har ju letat i alla skåp och den enda kökslådan jag har. Men icke. Inget matskedsmått. Tills. Tills jag här i november, mitt i pluggandet blev sugen på nyponsoppa. Jag tog fram paketet, ja jag har pulver, då blir det inte dåligt så fort. Läste hur man skulle göra. Hmm. Matskedar. Ja, jag får väl ta en sked då... Tills jag öppnar förpackningen och där i ligger... ja, det ser ni ju. Gissa om jag blev glad!  Frågan är bara var la jag det sen?
28 november. Två dagar före tentan. Jag hade på förmiddagen suttit och pluggat vid ett fönsterbord och det gick bra. På lunchen sprang jag på korridorsvännerna och deras kompis La. Det hela slutade med att jag hamnade i samma grupprum som de. Därmed slutade jag också plugga. Eller jag kunne inte plugga längre. Det blev alldeles för mycket fniss. Jag klarade ju tentan sen, kanske inte med så stor marginal men jag klarade mig,


Dessutom har jag bott på hotell under måadsskiftet. Det var mycket längesedan jag bodde på hotell. Och aldrig har jag bott på ett så "fint" hotell. Eller så centralt. Fast en sak förstod jag inte. Varför sätter man kapsylöppnare i badrummet? Är det för om man spiller så ska man inte göra det på det fina golvet? Det är enda anledningen jag kan komma på. Men jag tycker det känns fånigt att gå in i badrummet för att öppna en dricka.Japp ni ser rätt. Jag har  varit på innebandy. Jag försöker lära mig lite (mer) om denna sport. Det går långsamt. Men jag förstår lite grann. Endast lite. Hade de inte sprunigt så fort och om de låtit bollen rulla lite långsammare så skulle jag nog hinna med att förstå vad det är som händer. Men mina hjärnceller hänger inte med denna snabba sport. Men det var roligt att åter gå och titta. Jag tycker ju sport är kul. Speciellt sån som jag förstår.


I veckan är det julbak och julpynt som gäller. Det började med att vi på tonårshemgruppen med Fristadskyrkan bakade. Eller, jag bakade inte. Tjejerna och killarna bakade. Jag bara hjälpte till lite. Ibland var jag mest ivägen. Men mycket och gott blev det!


Detta tror jag är det längsta blogginlägg som jag någonsin skrivit.

Julkalender, december betyder julkalender. Jag är än så länge inte så stor att jag inte titta lyssnar eller följer julkalendern. Jag följer närmare bestämt fyra stycken. Så det så. Intresserad av vilka? Jag misstänkte det.
Först är SVTs En riktig jul.
Sen Crossnet FLOWs följetång om Munken och Kulan och Änglabyrån.
Den tredje och svåraste är Lottens hemlisbloggarkalender
Den fjärde och bästa är SRs Teskedsgumman. Hon är så söt.

Förövrigt så ska jag få nästan oväntat besök imorgon. Det ska bli roligt!Till Julafton

För att underlätta för de människor som köper julklappar till mig väljer jag att publisera min julönskelista här. Jag vet att det är fler som läser bloggen än som kommer att köpa julklappar till mig. Ni får istållet se detta som en inspirationslista till era julklappsköp. Om ni inte redan är färdiga vill säga.


 • Servisen LOFT, vit, finns på Cervera Assietter, skålar, tallrikar och djupa tallrikar # Bestikserien Jenny från Åhlens. Tolv delar, fast kanske inte tolv tårtspadar.
 • Röda handdukar, både badlakan och handdukar Från Hemtex eller Åhlens. Till badrummet.
 • Gröna handukar, för händerna, till köket. Gärna mörkgröna och även de från Hemtex eller Åhlens.
 • Potatisskalare från Tupperwere. Jag behöver också en konservöppnare men den behöver inte vara från Tupperware.
 • Äggdelare, en sådan som både kan skiva och klyfta.
 • Presentkort på Wear it (finns bl.a. i Örebro, Falun, Umeå och Eskilstuna dvs inte i Uppsala), eller The Body Shop, eller Åhlens eller IKEA.
 • Brödrost, Kaffebryggare och Wåffeljärn inget specikt uttittat men de ska vara fina.
 • Pengar till en skrivare.
 • Necessär
 • Dukar i bruna, beige, vita färge
 • Ljus och ljuslyktor eller annat trevligt att sätta i mina giganstiska fönster antingen på fönsterbrädan eller att hänga upp.
Vilken är den roligaste present du fått?

RSS 2.0