Hemtenta och hemodlat.

Hemtentan inlämnad.
Uppsatsen börjar på måndag.

Nu ska jag på hundpromenad.
Sen ska jag till Å.

Jag tittade på en dokumentär om Tjernobyl här om dagen.
Mycket intressant.
Då tänker jag på hur nära Forskmark jag faktiskt bor.
Så ber jag en bön och hoppas att det aldrig händer igen.

För övrigt
tycker jag om hemmaodlat. vad tycker du om?

Morgon stund har guld i mun. Eller?

Jag äter frukost nu. Det är betydligt senare än vad jag brukar, nu för tiden.
Vid den här tiden brukar jag i vanliga fall börja sukta efter förmiddagsfikat, kaffe och frukt.
Men idag blev det visst frukost nu. Tanken var att jag skulle ha ätit medan degen jäste, men eftersom jag inte hade någon müsli, så gjort jag det i stället. Och en kakdeg. Alltså, jag har bakat bullar nu på morgonen. Just nu håller jag på och gräddar dem, sen ska kakor bakas ut.

Det är intressant det här. Vad man hinner göra på morgonen. Jag är en kvällsmänniska, och har inga problem med  att vara vaken på kvällarna. Men jag skulle så mycket hellre vilja vara en morgonmänniska.  Oftat så hinner jag nätt och jämt göra mig färdig innan jag ska iväg på morgonen. Medan jag vet att det finns människor som hinner med massor med saker på morgonen.

Hur är du?

För övrigt har jag bränt mig på låret. På en plåt.

Ett vad-jag-ska-göra-idag-inlägg.

Hos Engströms är det morgonblogg idag. O. funderar på om han har hamnat i en tidsmaskin såhär på morgonen. Jag började fundera lite redan igår, när det regnade småspik.

Idag funderar jag på hur jag ska ta mig ner till skolan. Eller om jag ska vara hemma. Hade ju ställt in mig på en härlig cykeltur ner till Ekonumikum, heldag där eftersom jag är hundfri idag och sen hem och baka bullar. Hade jag haft smör och jäst hemma så hade jag nog bakat nu istället. För det ser inte roligt ut att cykla i detta väder.

Helt precis nu vänder jag på min dagsplanering. Jag blir hemma här på förmiddagen och tar heleftermiddag i skolan, trots att jag kanske inte behöver det då. Då kan jag passa på att titta på lite litteratur på biblioteket till den kommande uppsatsen, efter dagens föreläsning och grupparbete.

Nu har min blogg blivit en Vad-jag-ska-göra-idag-blogg... det är inte tanken.

Jag funderar fortfarande på CD-skivorna. Är det ok att inte längre ha kvar alla, utan bara välja ut de bästa?
Det tror jag på. Vad tror du?

Det bästa med att ha hund och att äta müsli på morgonen är att magen fungerar så bra. Om ni förstår den ekvationen, vill säga.

För övrigt
funderar jag på om man kan ha bromslyse på cykeln?


CD-skivor

CD-skivor.
Det är sånt som musikbranchen har velat att vi ska köpa.
Jag brukar köpa en per år. Fast det är inte riktigt sant. Numera köper jag säkert fyra per år, men det är bara för att jag prenumererar abonnerar på Lilla David.

På den senaste skivan finns en låt. Eller, det finns många låter med det är en speciell.
Första gången jag hörde låten tyckte jag inte alls om den. Men eftersom jag har bestämt mig för att lyssna igenom ett gäng skivor. Och eftersom jag är inte en musikmänniska, så tar det ett tag för ig. Ofta lyssnar på jag på en skiva till jag ledsnar på den. Eller på de tre. H har en tre-växlad spelare.

Just nu är det skivan, Invid Golgata kors med Johan Sundqvist och Charlotte Nordin med låten Du är Kung (Gud) här i staden, som är min favorit.

Ska man behålla alla sina CD-skivor eller ska man bara välja ut sin favoriter?
Jag håller just nu på och funderar på det.

För övrigt är uppsats och tidningar åter en kombination i min vardag. Kul!

Se föregående rubrik för rubrik

I en vecka har jag försökt skriva nya blogginlägg. De flesta har handlat om toaletter och cyklar. Jag har ett par inlägg som ligger i utkastmappen och väntar på att eventullet bli publicerade.

Idag är det precis osm förra veckan en solig söndag. Idag blev det en härlig frukost på balkongen  tillsammans med Malcom medan H sover vidare i det väldigt varma sovrummet. (Jag glömde visst öppna vädringsfönstret igår kväll.)

Igår hade jag mycket på schemat att göra, trots att jag var ledig. Eller så var det precis därför jag hade mycket att göra. Det blev inte så mycket gjort som jag borde ha hunnit med men världen går inte under för det. Det blir bara lite mer stressigt en annan dag. Men det går nog bra det med.

Det här är ett inlägg som handlade om ingenting. Jag vill nog bara säga att jag njöt av att sitta ute och äta frukost idag. Jag hoppas att det är början på en härlig äta-frukost-på-balkongen-sommar.

Om toaletterna handlade det hela om att jag inte har några problem med att gå på offentliga toaletter, men jag tycker att man ska fälla ner locket. Inlägget om cyklar skulle ha handlar om hur jag tycker att Uppsala skyltar sina cykelvägar MYCKET dåligt och att jag är en livsfarlig cyklist som borde ha hjälm men som inte vågar gå mot strömmen och att folk inte vet på vilken sida gång/cykelbanan man ska gå på.

För övrigt ska jag hälsa på hos min mamma idag.

Soliga söndag

Hmm. Undrar hur många fler bloggar som har just den rubriken idag?
Jag sitter inne denna soliga söndag, men jag har varit ute. Packat ut lite grejer ur bilen, och tagit ett par hundpromenader. Då åkte hundborsten med, och OJ vad bra håret släppte. Inte konstigt att det varit mycket hundhår inne senaste tiden...  så därför har damsugaren och och moppen varit framme idag.

Helt klart är att svensken vaknar till liv när det är en solig vårdag. Utan för oss har det passerat massor med promenerande och cyklande människor idag. Jag skulle uppskatta att det varit minst dubbelt så många som det brukar vara. I kategorin sötast vinne den lilla tjejen, med rosa jacka och rosa cykel med stödhjul. Och efter henne springer en lång dubbelvikt pappa och hjälper till att hålla balansen.

En solig söndag som denna har jag upptäckt att vår amarylis har vaknat till liv igen efter vinterdvalan, med två fina stänger upp ur löken. Jag är mycket stolt över att jag fått den att blomma om, i år igen.

En solig söndag är det så mycket lättare att kliva upp än en solig måndag, och framför allt än en regnig lördag.
En solig söndag som idag funderar jag på att börja ökaf rekvensen av bilder på bloggen. Vad tycks om det?

För övrigt funderar jag på om jag ska satsa på att bli brun om benen i år.

Dålig kombination

Idag har jag lärt mig att

hungrig
cykel
motvind
uppförsbacke
tajta jeans
och att vara kissnödig

är en MYCKET dålig kombination.

För övrigt är en av två sjuk här hemma idag.

En bok blev tre böcker

Nu ska jag göra något jag aldrig gjort förrut. Jag ka blogga påett angivet bloggtema. Mymlan skriver idag om att vi ska blogga om Boken med stort B. Och efter har ha suttit och lyssnat barnboksillustratörer på radion tänkte jag att det kan jag blogga om, jag var ju redan inne i tänkte. Så, då kvarstår bara, vilken bok? 

När jag gick i fyran/femman var jag en bokslukare. I alla fall sommartid. Så har det alltid varit, och är. Jag läser dubblet så många böcker under sommaren som jag gör under resten av året. Det vill säga under sommaren hinner jag kanske två böcker, och under terminerna en bok per termin. Men då, när jag var yngre, då slukade jag Kitty-böckerna, Fem-böckerna och Tvillning-böckerna på rad. Idag är det Stockholmskildringar som gäller. Jag som aldrig varit någon fantast av Stockholm, har fastnar för PA Fogelström. Jag tror att det är för att jag gillar historia och verklighetsbaserade historier.  Många tror nog att jag är en bokslukare, men icke icke. Jag gillar att läsa. Det ger en helt annan avkoppling än att se på tv. Men jag läser så hiskeligt långsamt.... en bok tar ju flera månader att läsa ut. Men det kan också bero på att jag somnar efter ett par sidor när jag läser. Skönlitteratur läser jag i sängen, soffan, hängmattan eller stranden.

Men vilken bok är det som gett avtryck? Det finns många som jag funderar på, barnboken Pricken, eller Muffins, eller Rasmus Nalle, eller Pettsson. Eller ungdomsboken Apelsinflickan, eller Utvandrarserien, eller Hemsöborna, eller ...

Jag har valt dessa tre.
Alla goda ting är tre. Tre boktips.

1. En blomma i Afrikas öken.
Detta var den första "vuxenboken" jag läste. Det var den första bok jag plockade från mammas bokhylla, som jag gillade, och fastnade för. Den är bra. Den är stark. Och efter att ha läst den slutade jag med ungdomsböckerna.

2. Boxen

En bok om att tänka kreativt, och att tänka innanför boxen. Mycket bra. Har efter att ha läst den lärt mig tänka annorlunda. Inte tänka så inrutat, fast ändå göra det. Den är bra. En av de bästa kurslitteraturböckerna jag haft.

3. Kärlekens fem språk.
Jag har bara läst baksidan och inledningen, och första halvan av första kapitlet. Men jag gillar den. Den handlar om att förstå sin partner, och vilka kärleksspråk vi talar. Den ligger på nattduksbordet. Än har jag inte läst mer. Än lever jag på inledningen.

Vilken bok kommer du alltid ha ett minne till?

För övrigt
är det sol idag. Jag får fräknar. Jag vet inte vad jag tycker om fräknar.Borta men hemma.

Så.
Vad skönt det är att vara hemma, att få sova i sin egen säng ikväll.

Sen i torsdags har vi varit på vift. Vi har varit i Tuna och på Tånga. Det blev mycket Tuna för att njuta av en syssterdotters livliga sällskap. Under gårdagen lånade vi också huset för att ha grillmys med vänner på eftermiddagen/kvällen. Allt fungerade väl, utom att jag nu förstår vikten av mingelmat och aptitretare och ordentligt med kol på grillarna.

Det är skönt att vara hemma. Ännu skönare att vara hemma i en städad lägenhet.
Nu ligger vi i soffan. H spelar. Jag bloggar och M sover.

Vi har varit borta, men ändå varit hemma. Nu är vi hemma hemma. Skönt.

För övrigt fikade jag ute i lördags och det snöade idag. Konstigt.


RSS 2.0