....

...

pass

....

hur ska det här gå?

....

Blommor!

Som en jojo komer jag tillbakas till E.

Har idag fått en del gjort, men har mer att göra. KM, projekt i JKPG är klart och iväg skickat till tryckeriet. Hade velat ha ett annat mönster på framsidan än vad jag hade, nu tog jag ett begagnat och recyclade det. Nu är nästa projekt att göra en teförpackning.  Hur vill du att ditt de ska se ut?  Jag hade ingen kreativitet idag så vid halv fyra gick jag hem. Eller till Wearit. Där hittade jag en supersöt klänning! Den finns tyvärr inte ute på hemsidan.

Förövrigt så kan snittblommor förgylla den tygnsta måndag

image173

Rabarberpaj

Ibland åker jag mer är en värsta jojo. Fram och tillbaka. Fyra gåner passerade jag samma överkörda fågel idag. Den blev olycksaligt mindre för varje gång.

Idag är det för första gången på länge dags för en lugn kväll. En promenad med Z. till Ica för att inhandla de saknade ingredienserna till årets, för mig, andra rabarberpaj....

Förövrig så är lägerchef något som jag snart kan tittulera mig som....


Fyrverkerier mitt i stan... (uppdat.)

Jag hade precis gått och lagt mig, när det plötsligt börjar smälla utanför. Livrädd som jag är för alla ljud som jag inte känner igen, smög jag mig fram till fönster och tittade ut.... först på parkeringen där det står en massa containrar, men där var det inget. Men sen såg jag, fyrverkerier! Någon sköt fyrverkerier bort åt ån klockan halv ett en tisdagnatt. Varför? Inte vet jag men roligt och fint var det att titta på!

Inte heller Polisen eller Eskilstuna-Kuriren vet vad det handlar om... Fel av mig! Nu vet vi vad det var.

Jag tror att denna lilla händelse gav mig lite större förståelse i debatten om hur man skjuter fyrverkerier och hundar i stan som blir livrädda. Mina fönster skakade av smällarna, något som jag aldrig tidigare märkt av under alla de fyrverkerier som jag sett när jag bott på landet. Kalla mig dum om du vill. Men så är det.


Förövrig så är tacopaj grymt gott!

Parken zoo och sommarkul

I söndags var det parken zoo som gällde. Vädret och djuren var inte på vår sida men kul var det, hade besök hemifrån och vi tog en sväng på zoo:t. Det kommer en bild uppdatering på detta senare.

Har idag fått mycket gjort, inte så mycket på min hemtenta men mycket annat. Sommaren börjar ljusna för mig och kommande vecka är fullspäckad....

Förövrigt har jag idag blivit bjuden på god choklad.


pärmar

(Det här inlägget skrev jag i lördags men av någon anledning så har det inte publicerats..hmm)

Idag hade jag och 5:1 bestämt att vi skulle läsa.,ligga under filten och läsa. Vädret tilllåter det absolut! Men det blidde inte så. När blir det som man tänkt?

Istället har jag rensat mina pappersamalare, en del har flyttats och en har kastats. Jag hittade min portfolio från högstadiet, där (nästan) alla arbeten som jag skrev under högstadiet i ämnena svenska och SO finns samlat. En av uppgifterna vi fått vara att skriva en dikt. Jag är egentligen inte någon diktskrivare, som min granne är. Men här är en som jag skrivit, en av de väldigt få. Vårterminen 2003 är det här.

Jag ser dig sitta invid en annan
våra blickar möts en stilla stund
Du vänder snart bort blicken
och du ser mig inte mer

Dina ögon följer henne
överallt, vart än hon går
Vad hände med den vänskap
den som skulle bestå

Jag gillar vintern
men inte kylan du sänder mig
jag vill inte mer
än att vara din vän


så jag bara undrar
vad har jag gjort dig?

i skolanDen här veckan blir det mycket i skolan. Jag kommer att vara mycket i skolan. Igår loggade jag ut från Mac i skolan kl 19,15 idag blir det inte lika sent. Det är skissredovining i morgon och jag vet inte riktigt hur jag vill ha det. Tre utarbetade skisser ska vi redovisa imorgon. Jag har nio. Jag vet inte om det är bra eller dåligt. Måste välja några. Kan inte ha alla.

Cykel!

Har varit på HG-ledarträff ikväll. Mycket givande och intressant!
MO var där och nämde i förbi farten att han, eller hans granne var det som, hade en cykel som jag kunde få köpa billigt. Jag blev glad! Fortsättning följer!


Förövrigt så är inredning inte en av mina starkaste sidor.

Först så går det upp, sen så går det ner.

Jag som hade lovat mig själv att försöka tygla mitt humör. Och jag lyckades, bra länge. Tills igår. Igår, då sprack det.

Förövrigt så lyser solen men det blåser kallt

Parken!

Mys i parken är allt som nästan trevligt! Ett par dagar har jag och tillbringat eftermiddagarna/kvällarna i parken. Bara varit. Stadsparken i Eskilstuna ligger längs med ån, med kvällssol och är allmänt lummig och mysig, iaf enligt mig. En efermiddag glass och dingla med benen. En annan var det att mysa och spela lite fotboll. Sommaren närmare sig!!!Dingla med benen, både på bryggan och i gunganBlivande fröken testade kvalitéten på leksakerna i lekparken.


Den här fungerar den med!


Tre filtar, åtta vänner och sol i parken. Kan det bli bätter?
(Två hade gått hem och två spelade fotboll när bilden togs)

Förövrigt så är tomatsoppa en ny favorit!

Cykel i Eskilstuna?

Här är jag i desperat behov av en cykel då någon fått för sig att SNO min cykel, min fina svarta cykel utan varken växlar eller lyse. Fattig student vill köpa cykel billigt! Någon som har en till övers?

Hopprep


image167
Idag har jag bytt frisyr, en som page blev det (stavas det verkligen så?). Luftigt i nacken och bort med alla slitna toppar. Sommarfint blev det. Dessutom har jag idag köpt ett hopprep! Det är hur roligt som helst med hopprep! Det borde vi hoppa oftare!

Förövrigt så ska jag någon annan vacker dag lära mig göra cirtonmarrängpaj.


Modelljärnvägenshus

Nu har Modelljärnvägenshus öppnat för säsongen. Lördagar fram till midsommar och därefter hela veckor. Där kan det finnas chans att ni hittar mig på deras uteservering. Lita på det. Du tar väl också en ta tur tid? Köra tåg, (det ÄR roligt!) fika och gå en sväng i Frida Lovisas Trädgård. Så det så.Förövrig är det pluggdag idag. Så nu kan jag inte vara här längre

Nå hemkatalogen hemifrån!

Jag vet att detta har gått tidigare på Mdh. Men ioch med något byte någon gång så togs denna funktion bort. Nu lanseras den på försök, för andra gången. Jag tycker att det är suveränt, man slipper USB.


    2008-04-18 På försök lanserar MDH WebDisk för studenter.

WebDisk innebär att du kan komma åt din ( H:\ )hemkatalog via en webbläsare.
På försök lanserar MDH WebDisk för studenter. WebDisk innebär att du kan komma åt din ( H:\ )hemkatalog via en webbläsare.
Försöket kommer att pågå i 45 dagar och därefter utvärderas av IT-avd. Om ni hittar något som inte ser ut att fungera , skicka ett mail till helpdesk@mdh.se tala om vad som inte fungerar, skriv också ditt användarID samt din e-post (lättare att felsöka). Inloggning här styrs på samma sätt som övriga system på MDH, du måste ha en aktiv registrering som student på MDH. (OBS! Detta är ett test av en ny applikation, ingen permanent lösning)

Logga in på studentportalen och gå under nyheter så hittar du mer info!

Förövrigt så är allegimedicinen min bästa vän för tillfället!

Kungsträdgråden

Just nu pågår Jesusmanifestationen i Stockholm. Kungsträdgården är fylld till bredden med kristna. På dagen.se kan du följa manifestationen. Övrig media har knappt uppmärksammat detta, konstigt. Undrar vad de hande skrivit om det varit tusentals muslimer, judar, hinduer eller buddister? Är det skillnad eller inte? Jag vill inte ta ställning, men jag slänger ut frågan åt er så ni får fundera på det.

Förövrigt borde man äta soppa oftare.

Det blidde inte så

Hade en idé på ett blogg inlägg. Det försvann i en jäspning.. så vad jag ska skriva nu vet jag inte. Ibland är det så. Man vet exakt vad man hade tänka säga skriva fråga undra tänka. och så. Så bara försvinner det. Helkonstigt!

Förövrig är förkläde klart underskattat! '

Till min vän J vill jag bara säga, du är så härlig och jag beundar dig!

kladdkaka!

Är du i E? Eller i U? Eller tom i A? fick jag en fråga på msn idag.
Jag svarade J, det är i princip samma sak som A.

Även hon hade upptäckt alla mina små förkortningar för namn och ortsnamn. Det tar ju sådan tid att skriva ut alla långa namn och om jag bara skriver begynnelsebokstaven så blir det lite mer kryptiskt. Eller vad tycker ni?

Mailkorespondansen från Z. forstätter. Idag ska det vara på väg åter till C.

Vi fortsatte vårt samtal via msn och det ledde till att jag nu ska bara en kladdis, en kladdkaka till ikväll då kören Gospel Souldier kommer till FH. Har aldrig hört dem förr med vet att en vän är med och sjunger så det ska bli roligt. Får se om jag hinner dit, jag ska en sväng till Thuns i Faringe med min far först. Det är spännande!

Dessutom ska jag på kalasfika! idag, det har jag lovat så det är bäst att jag håller det!

Nej, ska det bli någon kladdis så är det väl bäst att jag sätter igång nu.

Förövrigt
ska jag nu väcka lilla syster på elakt storasyster vis!

Bröllop

Har idag varit hos vänner och fikat. Vi pratade om allt möjligt och så blidde det lite bröllopssnack. Jag fick reda på att JJ hade blivit bjuden på tre bröllp på samma dag, samma år. Jag har inte den höga bröllopsfrekvensen. En annan vän till mig har varit på två bröllop, det första var hennes egen och det andra var hon värd på, mycket intressant faktiskt. Z befinner sig nu i USA för att senare i veckan åka på bröllop i Canada. Delar av deras resa kan du läsa på LLs blogg.

Student eller elev?
Är man student eller elev när man pluggar på högskolan?
Om man som jag gjorde, gick dirket från gymansiet till högskolan så blir det lätt att man säger elever. Det upptäcket jag tidigare i veckan när jag satt i styrelsemöte och för andra gången i mitt liv anställde männiiskor. Det är en mycket spännande erfarenhet. Jag är student.

Förövrigt anser jag att på auktioner kan man göra fynd. Det gjorde jag idag.

RSS 2.0