29

29 februari.
Skottår.
366 dagar.


Idag är det sista dagen denna månad. Vilket innebär Happening, i hembyggden. Fotbollsturnering och café. Jag tänkte befinna mig där. Om någon timme ska jag börja bege mig mot U. lämna E för en helg. Först ska man bara plugga ett par timmar.

29.

Förövrigt anser jag att diska är tråkigt. Om ni inte redan visste det.

Upprörd.

Ibland blir man upprörd och höjer rösten. Inte populärt.
Ibland blir man besviken och höjer rösen. Inte populärt.
Ibland säger man ingenting. Inte populärt.
Ibland säger man för mycket. Inte populärt.
Ibland tror man att man gör rätt men gör fel. Inte populärt.
Ibland göra man rätt men trör att man gör fel. Inte populärt.


Ibland gör man misstag.
Ibland vill man inte längre.
Ibland måset man säga stopp, till sig själv.
image142

Bokrean och pyjamasparty

Idag var det bokrea. Uppesittarkväll med fika och spel. Vid midnatt bar det av ner på stan för att investara femhundraelvakronor i nitton stycken böcker.

Hm, undrar jag vad jag ska göra imorgon. Kanske dags att ta reda på det nu?

God morgon! Uppdat. tregånger

Vissa dagar är man mer effektiv än andra. Eller helt enkelt mellan kl. 08.00 och 12.00 hinner man betydligt mer bara man kliver upp i tid än man gör en helt vanlig dag mellan kl. 12.00 -20.00 . Men då ska man kliva upp ur sängen i tid och det ska vara en helt vanlig dag. Disken undanplockat och sängen bäddad.

Tvätten i maskinen och brödet på jäsning. Min ambition, som är att få lite rutiner på vardagarna, går framåt!

Uppesittarkväll!

Natten mellan Måndag och Tisdag börjar årets bokrea.

Mina fynd från förra året kan du läsa om här.

I år ska den vakas in. Från kl. 19 och framåt är man välkommen att kika in på lite te, annat gott fika och en trevlig gemenskap. Sen får man stanna så länge man orkar men vid midnatt bär det av ner på stan och de midnattsöppna bokhandlarna. Du är varmt välkommen, med eller utan pyjamas.
    (På akademibokhandlen är det 20% på reapriset, för dem som kommer i pyjamas.)

Skicka gärna ett sms så att jag vet att du kommer!

Melodikrysset

Datorn har av misstag varit påslagen hela natten. Det gjorde att jag vaknade av att Z ville skriva lite med mig på msn. Han blev förvånad över att jag kunde vakna av det lilla pling ljudet. Han är inte lika lättväckt. Jag vaknade inte bara av plinget. Jag hade  vaknat at att solen ljusa vår strålar  tittade in genom mitt föster.

Min näsa är täppt. Hel stopp har det blivit i trafiken. Köer långt ut i öronen. Tutar och bråkar gör de där, så man blir alledeles trött. Trots det fina vädret.

Uppesittarkväll!

Snart kommer mer info om Uppsittarkvällen inför årets bokrea!

Håll ögon och öron öppna!

Lite lugnare

Efter tre intensiva veckor hoppas jag att det nu kommer en lugnare period. En dag var befann jag mig i fyra städer. Började och avslutade i U.

Fram och tillbaka

Just nu åker jag mycket.
Fram och tillbaka blir det.
Men hinner inte skriva ordentligt om varför nu.
Jag återkommer!

Förövrigt har jag idag umgåtts med ungdommar, barn, bebisar och vänner!

Efterlyses

Solen skiner och himlen är blå. Högt i tak har jag i min lägenhet och jag är kort. Det gör att jag inte ser allt damm på hyllor högt upp. Men det bryr jag mig inte om. Inte idag. Idag skiner solen och jag är på bra humör. Jag hann med bussen i morse och är nu åter i E. för att igen denna vecka åka mot V. och U. Någon som hade mindre tur var Z. Hans vita villa ville inte längre. Den stannade i Uppl. Väsby.

Hemgjorda semlor efterlyses. De fick jag igår kväll. Smakade som det skulle! Tack M! Idag ska jag göra pannkakor. Eller, ikväll ska jag göra pannkakor. Jag är i skolan. Min dator är hos elektriker A.

Förövrigt anser jag att gunga borde vi göra oftare!


En återblick i kalendern

På en vecka har jag inte skrivit, vad har hänt sen dess? Tiden till att prioritera bloggen har inte funnits. All ledig tid har gått åt till att vila. Inte ens städa eller diskat har jag hunnit med.

För er som läser min blogg för att veta vad jag gör om dagarna:

(För er som läser min blogg bara sådär ändå, läser längre ner)

Här får ni en bit ur min kalender den senaste veckan:

Fredag: Först redovisning av lab två. Det var intressant att de vad de andra grupperna hade studerat. Mest intressant var de som hade undersökt huruvida man tog trappen eller rampen inne i en av galleriorna i Eskilstuna. Seda sprang jag till R. och klippte och färgade håret. Sedan var det shoppingdag med M., hittade en klänning som jag sedan hade på lördagen. Det blev en dyr fredag.  Lördag: var det återigen shopping och jag köpte ett par rosa skor. Japp ni läste rätt. Rosa var det. Sedan bar det, i en mindre snöstorm, av till Södertälje och Hölö.  Där jag var på 50års fest (20+30) och det var trerätters och hawaiibar. Somnade väl vid halv sex snåret. Kalaset slutade halv sju. På morgonen. Söndag: var det hemresa, en miss i att titta tidtabellen, vi spenderade ca en timme och femton mer än vad vi hade tänkt på Södertälje station. På kvällen jobbade jag sedan med lite skol-grejer. Trött. Måndag: Föreläsning om Paper prototyping, sen bar det av till V-ås för att gemensamt åka till Jönköping. Tisdag: åt hotellfrukost, körde en informationsdesigns-presentation, åt semlor och lunchade med min vän KM. Tillbaka till V-ås övade till Sen kväll med Kåren och sen hem till E. Noll koll på någonting. Onsdag: Lab tre, genomförde och sammanställde. Åkte till V-ås och körde Sen kväll med Kåren som drog ner folk än vi någonsin hade förväntat oss, över två hundra personer! WOW! Torsdag: är idag och då har jag försökt tagit igen det som jag inte hunnit med tidigare i veckan, diska damsuga, tvätta, hälsa på  nya grannen i 5:12 och haft HG hemma hos mig. Samt duschat. Länge!


För er som läser min blogg bara sådär ändå:

Lennart Hellspong verkar vara en mycket kreativ man. Två kurser i rad har jag kurslitteratus som han har skrivt, fast det rör sig om två olika ämnen. Bruksprosa och Retorik. Rulltårta är både gott och enkelt, vardagslyx igen! Att ta tid och umgås med sina vänner är viktigt. Även om man iblan borde svara på mail. Dessutom är det något galet med mitt kylskåp. Reglaget som bäster hur kallt det ska vara vrider sig om man råkar ställa någonting för nära. Vilken ibland resulterar i frysen sallad.

image141


Förövrig så är det trevligt att sitta i en korridor och spela femhundra och dricka kaffe. Tillsammans med vänner. Vissa grannar tittar dock lite konstigt. Men vad gör det om hundra år?
RSS 2.0