...jag har inte tid...

Jag har inte tid. Jag hinner inte. När ska vi ses? Jag glömde. Jag är stressad. Jag har inte tid.

Allt har sin tid,
det finns en tid för allt som sker under himlen:
en tid för födelse, en tid för död,
en tid att plantera, en tid att rycka upp,
en tid att dräpa, en tid att läka,
en tid att riva ner, en tid att bygga upp,
en tid att gråta, en tid att le,
en tid att sörja, en tid att dansa
en tid att kasta stenar, en tid att samla stenar,
en tid att ta i famn, en tid att avstå från famntag,
en tid att skaffa, en tid att mista,
en tid att spara, en tid att kasta,
en tid att riva sönder, en tid att sy ihop,
en tid att tiga, en tid att tala,
en tid att älska, en tid att hata,
en tid för krig, en tid för fred.

(Pred. 3: 1-8)

Förövrigt är det grått idag. Var är solen?

En dag för uppmuntran!

Idag har jag klarat av en av de två första redovisningarna den här veckan. Inför den var jag hur nervös som helst, och jag tror att det som vanligt skiner igenom min röst. Men. Det gick bra och jag är nöjd.

Igår ringde en vän och berättade glada nyheter för mig! (Jag är jätteglad för er skull!)  Idag har jag fått ett mail som jag tog som en uppmuntran. Idag fick jag höra ett par uppmuntrande ord som gjorde mig glad under en föreläsning. Jag vill utmana er. Imorgon (dvs. den dagen eller dagen efter ni läser det här),  gör det till en dag att uppmuntra personer i din omgivning. En liten liten uppmuntran kan göra så att någon går och är glad hela dagen.

Lite korridorsmys blev det idag. Började med en promenad ner på stan tillsammans, sen grejade vi lite var för sig och så fikade vi! Goda wienerbröd och kaffe! Tänk, känslan är inte borta trots allt!

Förövrigt, så är kajor stadens kossor, fast på kvällen.

Någon har haft roligt

Någon har haft roligt i lördagsnatt. Jättekul. Egentligen tycker jag att det är kul, men samtidigt inte.

Någon/några har har tagit alla ventlier på alla cyklar som stod parkerade utanför Vakteln.  Även min! Så igår kväll när jag skulle till tjejerna så var cykelnhjulen platta och jag fick snällt gå. På väg hem fick jag låna en cykel att cykla hem på. Cyklen har fått sova inomhus inatt.

Någon har slagit sönder en gitarr. Den ligger på taket nedanför mig.

Förövrigt så är det redovisning idag. Skrapt läge!

Billigare i butik än på nätet

Idag har jag gått en sväng på stan. Det är lördag förmiddag och det var ganska lungt. Kanske beror det på att det är löning först nästa vecka. Men som jag brukar så shoppar jag hellre denna veckan än nästa vecka, av den enkla anledningen att det inte är så mycket folk på stan.

Om jag tittar över mitt shoppande av kläder märker man att jag begränsar mina klädinköp till ett  fåtal affärer. Affärer där jag vet att jag hittar kläder. Kläder jag trivs med och bra bemötande. Jag har idag handlat på Wearit. Trogna bloggläsare vet att det inte är en ovanlighet för mig. Idag blev det en tröja som jag länge gått och tittat på. En tröja av den sorten att man inte köper den i impulsköp, inte heller en tröja som man köper för att det är ett vanligt basplagg. När jag kom in i butiken idag för att äntligen köpa den tröja som jag länge gått och funderat på, fanns det bara en storlek kvar. Min storlek! Hade jag köpt den på nätet hade den blivit dyrare. För i butiken kostade den bara 150kr. Det är den klart värd!

Förövrigt
ringde en vän igår och gjorde mig glad!

Ett eget inlägg

Idag har jag fått ett eget inlägg. Hos min namne och hennes man.  Oj vad jag blir glad!

Annars så går fredagen mest åt till förberedelser. Förbereda nästa veckas redovisningar. Solen är framme idag så jag ska nog ta en sväng ut. I korridoren är det lugnt. 5:12 är för det mesta inte hemma, eller så har h*n besök. Stålmannen åkte hem. De andra har jag knappt sett på ett par dagar. Det är både tråkigt och skönt att det är lugnt. PV frågade mig vad jag skulle göra för roligt i helgen, och jag kom inte på något. Den här helgen ser ut att bli en i mängden. Jag har mycket plugg att förebereda och skriva.


Förövrigt har citrussässongen börjat!

Gå på vatten!

Jag har gått på vatten! Eller nästan i alla fall.

Idag är det Selanderdagen på Mälardalens högskola. Årets tema är Rummet. I Studion på IDT finns det en utställning där man öppnar sina sinnen och får besöka olika rum. I ett av rummen gick jag på vatten. Eller nästan i alla fall.

Hade jag haft en kamera med mig så hade jag fotograferat det. Om det nu hade gått, risken finns att det hade speglat sig alldeles för mycket i speglar och annat glansigt.

Har ni gått på vatten?


Förövrigt är det idag en regnig och grå oktoberdag.

Laddare

Min mobilladdare är borta. Putsväck. Försvunnen. Inte på plats. Frånvarande. Avlägsen. Bortsprungen. Gömt sig.

Jag hittar den inte.
Jag bor på mindre än 26 kvm.

Var är den? Var ska jag leta? Var har ni era laddare?

Förövrigt
frukost tillsammans med vänner mysigt!

Mail från Mamma

Jag har fått mail från Mamma!

Mammas mail innehåller bilder på vårt nya hus. Nu kan kan man ana hur panelen kommer att se ut! Det är lite rörigt runt om kring huset, med byggställningar, stuprör och lekstuga. Men huset är fint!

Jag längtar till jag får hjälpa familjen att flytta in! 


Visst är det vackert med alla höstlöv? Jag tycker det luktar så gott! Jag kan blunda och känna lukten och önska att jag var på en skogspromenad hemma i backen!  Jag gillar hösten! Solen lyser idag!

Förövrigt är jag nu på uppåtkurvan!

En bok om kommunikation

Jag tycker att kommunikation är otroligt viktigt. Om vi inte kommunicerar med varandra så kommer vi inte att förstå varandra. Om vi inte förstår varandra, hur ska vi då kunna kommunicera med varandra? Det finns många olika sätt att kommunicera. Det är ett brett begrepp.

TIdigare funderade jag över frågande (se tidigare inlägg) Nu funderar jag över ordet kärlek och älska. Två begrepp som används på otroligt många olika sätt, jag skulle vilja påstå mer än vi använder begreppet kommunicera. Vi säger att vi älskar att spela fotboll och innnebandy. Vi älskar kanelbullar. Vi älskar djur, vår hund eller katt. För att senare säga att vi älskar mamma och pappa, systrar, dotter och son, make, sambo, och vänner.

Det räcker inte med det. Vi använder även ordet för att förklara ett beteende. Vi gör det för att vi älskar varandra. "Jag gjorde det för jag älskar henne" blir en förklaring som ges till alla möjliga beteende.Det här är tankar ur boken Kärlekens fem språk, en bok om kommunikation. Bara så att ni inte tror att det är jag som är så filosofisk.


Förövrigt så är idag en vacker höstdag

Blondinbella

Det är kväll och jag borde sova tidigt. Borde var ordet. Jag ligger efter i plugget och har ettt grupp arbete imorgon, som jag inte är bra förbered inför.

Jag slog på tv:n nyss och det var DEBATT på SVT. Blondinbella. Hon var hos Janne och diskuterade sin alkoholvanor eftersom hon blivit anmäld till socialen. Efter att ha lyssnat på henne i två minuter bytte jag kanal. Jag orkade höra på henne. Jag var tvungen att byta tillbaka till Debatt. Bara för att veta att jag inte gjort fel och missat en intressant diskussion. Men det hade jag inte. Bella hann inte mer än öppna munnen och jag hörde att hon sa emot det hon bara sagt sekunder tidigare.

Jag kan inte förstå hur hon kan ha så många läsare. Jag blir bara irriterad

Förövrigt är Tiger en favorit.

Recept: Mormors Rulltårta - Uppd.

Min mormor har alltid gjort välrdens godaste rulltårtor. Hon har packat in de i avlånga paket. Skärt upp dem till kaffet när vi fikat hemma hos henne. Vi har fått tagit det som blir kvar med oss hem.

Idag ska jag försöka göra Mormors Rulltårta.

Uppdatering: Jag bakade Mormors Rulltårta. Det blev supergott. Rulltårta med grädde och hallon. Inte hallonsylt. Hallon. Den fyllde tre syften. 1 Kalastårta. 2. Städfika 3. Pluggfika. GOTT var det.

15 oktober

Snart är det 15 oktober.

Nu är det dags igen, och jag är inte ute i sista minuten. Det är dags att söka vårens kurser. Se så, iväg till www.studera.nu NU på en gång. Annars så glömmer du bara bort det. Jag har redan varit där.

Förövrigt så är Susanne inte lika bra som Fredrik på morgonskiftet.

Om ideér

Sagt av Charles Browe, Reklambyråchef:

"En idé är bräcklig. Den kan dödas av ett hånleende eller en gäspning. Den kan huggas till döds av en spydighet och skrämmas ihjäl av en bister uppsyn"

Jag håller med honom. Gör du?


Förövrigt har jag idag nästan gjort min egna chips. Skivad potatis i ugn. Med salt. Mumma!

Jag vill inte höra DIN musik.

Jag åker buss och tåg rätt ofta. Tycker jag sjäv i alla fall. Jag tycker att det går ganska så bra, ofta så tänker jag att jag ska läsa under resan. Det går oftast bra.

Jag brukar inte lyssna på musik så ofta när jag reser. Jag har nämligen varken MP3 eller iPod. Men många andra har det. En del har bra hörlurar.

Andra har det INTE.

Och det är just de som INTE har det som brukar spela väldigt HÖG musik. Jag blir tokig. Mina medresenärer får gärna sjunka in i sin egen värld och lyssna på musik. Men jag vill inte höra deras!!!! Jag vill inte höra killens, han som sitter två säten bakom mig, dunk dunk. Eller tjejen bredvid mig, jag vill inte kunna sjunga med i hennes Winnerbäck.

Jag ville inte!
Du får gärna lyssna, men jag ville inte. Vill inte. Snälla köp nya hörlurar, din öron kommer att tacka dig. Och jag med!

Förövrigt
mår mina fötter bra idag!

Ett utdrag - uppdatering.

En av böckerna jag läser  förtillfället heter Den goda kommunikationen - rösten, kroppsråket och retoriken, av Lotta Juhlin. I kapitlet om manligt och kvinnligt hittade jag det här stycket:

Män är inte lika benägna att fråga som kvinnor. Vi ser på frågandet på olika sätt. Vi kvinnor ser frågandet som en social företeelse. Vi vinner kontakt och gemenskap och vi får tillfället att kommunicera och lära känna, när vi frågar. Männen ser frågandet som ett bevis på hjälplöshet. Om jag frågar, så blottar jag min okunnighet. Jag visar att jag inte klarar mig själv.

Vad tycker ni om det här?

Uppdatering: Jag tycker att det märks att det är en kvinnlig författare till boken. Hon skriver nämligen vi kvinnor och männen. Vilket gör texten färgad av hennes personliga reflektioner. Hon ger inte en neutralbild på frågandet.

Förövrigt så blev jag väldigt glad idag! (Vi ses tjejer!)

RSS 2.0