Grattis 5:1

klockan är snart ett natten mellan dymmelonsdag och skärtorsdag. På skärtorsdagen går man påskkärring och det har jag redan gjort. Grannen fyller år och det brukar firas med frukost på morgonen. Men inte idag. Idag var det nattfika som gällde!

Påskäggimage151
Skönsång
Nybakade scones.
Påskkort
Påskris
Födelsedagsljus

Allt.

Grattis M!Förövrig så har jag gjort ett CD-omslag idag. Imorgon ska det finputsas.

Grattis J!

Idag vill jag skicka ett stort Grattis till min vän J för hon har tagit körkort idag! image150

Hurra vad du är bra!

Öckerö

Helgen har jag tillbringat på svenska västkusten. På Öckerö utanför Göteborg. Jag var där på barnvälsignele och
träffade ett antal öbor, ett par rumäner, en inflyttad fd hembyggdbo, och en riktig fisakre vars fisk jag fick äta och rensa, rensa innan den kunde ätas. Vi tog en promenad ner till stranden, ja, vattnet i alla fall, som man ska göra när man är det. Vackert! Kallt var det i vattnet i alla fall. Väl där fick jag chansen att se tussilago för första gången i år. Har hör så många säga att det sett vårblommor men inte jag. Intevid trottoaren i centrala E. Där fanns inte bara tussliago, rabbaterna var fulla med krokus, knoppande påskliljor, scilla och "blomman-som-jag-aldrig-kommer-i-håg-vad-den-heter-men-den-växer-i-slänten-på-T". Så det så. Men gladast blev jag över att få se tussilago!

Någon gång i mitt liv ska jag igen på bo landet. För "You Can't Put The City In A Country Girl" som Barbara Fairchild sjunger.
image147
Tussilago! Släpp fångarne loss det är vår!!!

image148
För ett år sedan tog jag nästa likadana bilder .
I Kungshamn men på Smögen

image146
Kallt och salt. Havet.

Förövrigt går Nanny kl halv åtta på morgonen på trean.

Do the test!

Räkna hur många pass som det vita laget gör.Förövrigt är min mjölk slut.

Efterlyses!

Idag ska jag inte efterlysa någon bortsprungen lillasyster, instängd granne eller någon annan upptagen person. Idag efterlyser jag mit USB-minne. Har har två stycken. Ett grått och ett svart. Det gråa ligger här alldeles brevid min dator. Men det svarta. Var är det?

Om jag inte minns fel så har jag lånat ut det till någon, i hembyggden och trott att jag ska få tillbaka det nästa gång jag kommer hem. Men jag kommer inte ihåg vem jag lånat ut det till, eller när nästa gång jag kommer hem var.

Vem har lånat mitt USB-minne?

Förövrigt så ska jag nu göra ett skivomslag åt min kollega, kompajon, JJ.

grått

Grå gråare gråast.
Grått

Idag är det grått ute. Fullt med moln på himlen och regnstänk på fönstret. En sån dag då man vill krypa ner i soffan. Slå på stolthet och fördom och bara titta. Ligga hela dagen och inte göra någonting.

Idag ska jag inte ligga i soffan och titta på stolthet och fördom. Idag ska jag försöka få till en sådan där effektiv dag.
Tvätten tvättas och hänger på tork. Disken diskad. Bloggarna lästa och nu ska jag börja pluggandet...

Förövrigt är blommor en konst att få överleva.

För ett år sedan

För ett år sedan klev jag upp tidigt en måndagmorgon. Det var måndagen den 12 mars. Jag var på bra humör. Idag skulle bli en bra dag.  Jag gick ut och var på väg till vägverket. Då jag plötslgt insåg att det var inte nödvändigt att det blev en bra dag. Jag hade ju faktiskt inte klarat uppköringen än.

Kanske var jag mest glad för att jag äntligen skulle köra upp. Jag skulle testas och se om jag var tillräckligt duktig på att köra bil. Och jag gjorde det. Ja, det gick bra. Jag klarade uppkörningen. Jag sansade mig och ringde till Pappa och berättade. Han var den första som fick reda på det!

Det var för ett år sedan. Det var den 12 mars och bussarna flaggade. Viktoria har namnsdag idag.

Förövrig
så förstår jag inte var för det alltid blir på det här viset.

Psalmtoppen

Läste en artikel på ekuriren.se. Elin Ek, mera känd som den rosa älskande Grynet, kommer att leda ett av SVTs nya program under våren, Psalmtoppen. Sveriges populäraste andliga sång ska röstas fram. Läs mera på ekuriren.se

Ordet prenumeration är ett väldigt svårt ord. Att säga. Jag blir tokig. Vissa ord har jag svårt för. Prenumeration är ett sånt ord. Ju mer man övar desto konstigare låter det. Prenumeration. Vad finns det för synonymer till prenumeration?


Förövrigt har jag idag blivit bortskämd av mina grannar


image144

Vad ska jag skriva om?

Idag vet jag inte vad jag ska blogga om.

Vad tycker du?

Vad vill du som läser det här blogginlägget läsa?

Vad tycker du det är roligt att läsa om?

Min vardag? Som att tjuvläsa min dagbok?
Eller vad ska jag skriva om för intressant.? Svenska språket utveckling? Senaste nytt i högskole världen? Mina beklagelser över hur tråkigt det är att diska?

Använd fantasin och kom gärna med tips om vad du vill läsa om, det är ju ingen idé för mig att skriva om ni inte läser.

Förövrig så har jag bakat samma sorts bröd tre gånger , idag.

James Bond

Har fått dille på James Bond. Med tanke på hur bra jag är att komma ihåg vad skådespelare artister och handlig är så kan jag inte påstå att jag blivit någon slags nörd. Jag tycker bara att de är rolig, och lättsamma att titta på. Har en bra blandning av action kärlek och komedi. Ja de är faktiskt lite roliga. Och så klarar sig hjälten alltid i slutet. Och prinsessan blir räddad från draken.

Har fått för mig att jag ska se alla. Hittills så har jag sett 15 och en halv av de 21  officiella Bond-filmerna och 1 av de två inofficiella filmerna.

Förövrigt så får jag ont i axlarna av att åka tåg och buss.

På balkongen!

Frukostdejt är så mysigt! Varför jag vi inte det oftare? Jag och C dejtade imorse, eller förmiddags nere på stan, Uppsala som jag befinner mig i nu. Jag fick testa ett nytt ställe, Barista tror jag det hette. En perfekt frukost för 54kr, eller 48,50 kr med studentrabbat som jag har. Sen tog vi en promenad på stan, vi skulle leta födelsedags och inflyttningspresenter. Redan i första butiken blev det klart tydligt att jag och C har och har alltid haft väldigt olika smak. Men tro inte att det hindrade oss! Två paket som vi är nöjda med står numera på bordet och väntar in "en lite finare och lite festligare" kväll på Murargatan ikväll. 

Vad är det som är typsikt svenskt att prata om men ingen kan göra något åt? Naturligtvis, vädret! Idag har jag njutit av vädret för fullt!  I lägenheten igen efter frukostdejten med efterföljande shopping insåg jag att det var skugga på balkongen. Men inte ger man upp för det heller. Ut med fladdermusen och två filtar. En kopp kaffe och kurslitteratur. Tre timmar mindre flitigt pluggande men mycket frisk luft och filosoferande.

Förövrigt är jag en hejare på att sätta upp gardiner. Fråga min mormor. 


Hos M och P

Har varit och tittat på lillasyster när hon spelade teater med skolan idag! Det var premiär och genrepet hade integått jättebra men de körde genom premiärföreställningen bra! Med tanke på att det bara är deras andra produktion tycker jag att det är jättebra jobbat! Det ska bli spännande att se och följa henne och hennes klass!

Syster går ett Konst Musik Teater-program på gymnasiet. Det är inte ett estetiskt program utan ett studieförberedande. De är hur duktiga som helst! (Jag är givetvis partisk, och stolt storasyster) Annars så har helgen bestått av att umgås med vänner och att ta det lugnt.

Jag och Z hade en soft kväll i lördags, var tänkt att vi skulle på Bengt Johansson konsert i Furuhöjden och coachat innebandy (det får han stå för) men det blidde melodifestivalen istället. Var helt slut. Börjar kunna IKEAs tagsjälvlager och varutlämning nu. Det blev alltså ytterligare en sväng till IKEA i helgen men även till Chilli i Uppsala. Kan jag rekomnera varmt! Speciellt deras lampavdelning. Hittade många snygga lampor, tyvärr såg Z många snygga prislappar också. Det blidde ingen lampa men istället en skål i samma serie som de skålar jag fick av J och T när jag fyllde år en gång.

Just nu sitter jag hemma hos M och P. P. har bråkat lite med en kossa med horn. Jag tycker han borde kolla upp det där med en doktor men det tycker natuligtvis inte han. Så vi får tro och be för att det inte är någon fara.

Ang. melodifestivalen. Jag hade egentligen inte tänkt nämna den här. Såg min första omgång igår lördag och tittade på två saker:
1. (Tittade och tittade, lyssnade) På låten och showen i ett. Där vann Linda B. Fast jag egentligen inte är så förtjust i henne. Nordman gillade jag ochså. Fast jag har alltid varit svag för Håkan.
2. Tjejernas klänningar/linnen uringnigar och bröst. Linda Bengtzing hade klart snyggast bröst.

Nu vill M sova så jag måste sluta skriva.

Förövrigt så har jag idag pulsat genom en snödriva och provat slalompjäxor. Fast inte samtidigt.

RSS 2.0