En hemmakväll.

En hemmakväll. En fredagkväll hemma. Snacka om att jag behövde det. Jag är faktiskt ganska effektiv när jag är hemma en fredagkväll. Sådär skönt effektiv. Jag gör det jag vill, oavsett om det är att ligga på sängen och titta på tv eller om det är att rensa hela skrivbordet. Jag gör saker utan att bry mig om hur lång tid det tar. Utan att känna mig stressad.

Jag har under kvällen spanat runt lite på tidningen DAGENS webbplats. Jag behöver lära känna den. Då hittade jag den här sidan. Den är lite smårolig. Jag vill inte säga att jag håller med eller inte håller med i allt som står, eller det som det skämtas om. Men jag drar på smilbanden, och det gör fredagkvällen ännu bättre. (Alla länkar är olika men går till delar av den första)


För övrigt så är rulltårta väldigt gott. Helst med Hallon

Brolle!

Jag gillar honom!

Jag har aldrig haft någonting emot honom. Alltid tyckt att han gjort bra ifrån sig. Men.
När han var på Allsång på Skansen (förra sommaren?) så föll jag helt.

Nu sitter jag och tittar på Så ska det låta, och Brolle är bäst.

För övrigt så är det SÅÅÅÅ skönt med en kväll hemma! Hemma hos mig!

JA! och NEJ på samma gång.

Gårdagen började inte så bra. Jag försov mig.
Gårdagen var väldigt bra. Jag och vi fick mycket gjort. Jag läste. Vi grupparbetade. Jag avlsutade en ej avslutat kurs och bärgade därmed hem 7,5hp.
Gårdagskvällen.  Ett tag var jag i lätt panik men kvällen slutade trots allt bra. Men det blev många mil i tåg och buss. Jag spenderade natten inte riktigt som jag planerat, men det gick ju bra ändå.

I morse blev jag arg på UL. De ska ta bort 20 resors kortet. Om det är för 20 resor LÄNS PLUS eller om det är alla 20 resors kort, vet jag inte. Men jag tycker i alla fall att det är konstigt.

För övrigt så har jag tulpaner på mitt middagsbord! Vackert!

8

Siffran åtta.

Jag bestämde mig.
8:an skulle bort.
Helst under 0 ville jag.

Efter 7 så var 8 borta.
Inga drastiska förändringar.
Bara lite mindre.
Mer medveten.

Jag är ännu inte under 0. Jag är bara 0,4 ifrån. 
Men 8 är borta!
Sakta men säkert och målmedvetet.
Mitt nya mål blir att nå den andra 8:an.

För övrigt så får vi äta semlor idag!
Förövrigt 2 så gick branlarment på Vakteln idag igen. Tekniskt fel påstods det vara.

Återigen måndag!

Det är återigen måndag, bloggmåndag.

Jag tittade på statistiken för min blogg. Jag har flest toppar på måndagar. Måndagar är både bra och dåliga dagar. Idag är trots den jobbiga morgon jag hade en väldigt bra dag.  Ibland är det bara skrattretande roligt. När man talar om trollen så står de i farstun. (Oj vilket roligt ord, stavas det så?)


Jag gillar mina vänner! Ni ska veta att ni betyder mycket för mig! J, M, M, S, F, C, B, H, J, H, I och många till! Ni ska veta att ni är ovärdeliga!

För övrigt är det intressant att ibland bara lyssna på en diskussion, utan att lägga sig i.

I skolan

Vissa dagar är man i skolan lite mer än andra dagar.

I morse var jag irriterad på min egen självbehärksning, över att jag inte gick upp i tid, utan fick stressa iväg till skolan.
Under lunchen idag blev jag irriterad på människor som alltid ska se det negativa. Aldrig säga någonting positivt.
På eftermiddagen blev det grupparbete av min lilla grupp på två personer.
När jag väl är hemma är jag mest trött.
Men nu ska jag lära mig lite mer om APA-systemet.

Varför ska människor alltid tala illa om varandra. Alltid se det negativa andra personer gör? Hur gör de för att alltid hitta det negativa i saker och ting? I stället för att vara positiv? Jag försöker förstå dem. Men det är svårt. Med detta vill jag inte säga att jag alltid är positiv, eller att jag inte ser det negativa. Men jag försöker se det positiva, och jag hoppas att det märks.

För övrigt var det längesen jag skämdes över någon. Idag gjorde jag det. Jag tyckte h*n var pinsam.

Fritiof

Idag är ingen vanlig dag.

Idag är idag. Imorgon är en annan dag. Idag vaknade jag hemma i hos mig. Idag vaknade fd. 5:3 under mitt köksbord. Idag är dagen då jag ska gå på linskontroll. Idag ska jag hälsa på en människa som har ormar som husdjur. Idag är dagen då jag var på biblioteket tre gånger före kl. 09.10. Idag är dagen då jag är sugen på semlor. Idag är dagen kaffet
tog slut. Idag är dagen jag har massor att läsa. Idag fyller två av mina vänner år. Idag har jag namnsdag.

För övrigt  känner jag igen mina vänners skratt på ganska långt håll.

Utebliven skidresa

Sedan jag var 14 år har jag åkt på en skidresa per år. I år bryter jag trenden. För tillfället befinner sig min fästman (Oj, det ordet brukar jag inte använda), min syster och många av mina vänner på skidläger i Zillertal, Österrike. De bor på ett vandrarhem i byn Stumm.

Det är inte för inte man kan sakna utsikten. På deras hemsida kan man se bilder från backarna. Jag hoppas att de får mycket sol och bra snö. Det ryktas om puder.

Bilder från Alperna ser du genom att klicka här.

Förövrigt så vet jag ingenting om framtiden. Exjobb är en gåta. C-uppsats en lika stor.

Morgonsimma på Vattenpalatset

På tisdagmorgonen brukar jag försöka gå och simma. Under januari och februari har jag nu hunnit iakta några saker. Det är inte alltid samma personer som simmar, ibland kommer det någon eller några som jag inte sett tidigare, men på det stora hela är vi samma morgonsimmargäng.

Jag brukar satsa på att vara i bassängen ungefär kvart över sju. Det går inte alltid, som i morse tillexempel, då var jag lite sen. När jag kommer till omklädningsrummet så håller de flesta på att klä på sig och göra sig iordning för att gå till jobbet. Vattenpalatset öppnar redan kl. 06.00. Väl ute i bassängen gäller det att hitta en bana att simma på, jag brukar ta bana 5. Första kvarten brukar det vara lite trångt bland banorna då alla har inte riktigt förstått poöngen att man flera på samma bana  och att man då håller till höger.

När klockan börjar närma sig tjugo i åtta då brukar bröstsimmaren komma. Han guppar på ett helt annat sätt i vattnet än vi andra vanliga människor, destuom har han skägg så han är lätt att känna igen. Ungerfär samtdigt som mig brukar tanten i blå baddräkt både komma och gå, jag brukar komma lite tidigare och gå lite före, men annars så håller vi ungefär samma tidschema. Sötast är farbrorn som tränar. Han har något på fötterna och simmar/går sakta sakta längs basängkanten. Ibland brukar damen med brillor simma på banan bredvid honom och ibland stannar de och pratar lite.

Surast är mamman med dottern på ca 11-12 år. Hon ser i alla fall surast ut. Men hennes dotter får två olika skeonader i bassängen och på land. Som en fisk i vattnet, medan hon är smal som en sticka på land och ser ut att gå av när som helst.

För övrigt så är mina matidéer helt slut.

Flygande svampar

Vilken härlig dag, tack gode gud för vädret! (Ytterligare en barnsång, barnsånger skulle kunna vara ett av mina bloggämnen)

Idag sken solen när jag gick till skolan!
Idag var dagen då jag hade tänkt att skriva om ett av gårdagens alla bloggämnen.
Men det går inte.
Vi måste ta dagens ämne.

Första halvan av dagen tillbringades i biblioteket, där jag och Ed skriver på vår Affärsplan. Det här är första arbetet länge som jag verkligen trivs med att arbete i par eller i grupp. Jag och Ed kompleterar varadra SÅ bra! Därefter bar det av till Classe och införskaffade nya hörlurar, det är jättebra bortsett från att de är lite förstora för mitt högra öra. Efter ett kort stopp hos R var det Carlavägen som gällde.

Där var det plugg, mat och flygande svampar som gällde (för er som inte minns Non-stopinlägget så finns det att läsa här). När jag som bäst satt och pluggade med en mycket surrande dator börjar det det helt plötsligt flyga svampar genom rummet. Ni vet godissvampar, fast en storlek större än vanligt. Fd 5:3 hade fått en ask i födelsedagpresent. Nu hade de blivit lite lagom  hårda och fungerade bra när någon ville visa sin aggreation (eller helt enkelt bara ha kul) under en SKIPBO-omgång genom att kasta dem på sina motspelare. Naturligvis tog det inte lång tid förrän vi alla var med. Ja, inte 5:12 då, hon kastade inte, men träffad det blev hon. Vi skrattade så att vi grät!

Tack för en underbar kväll tjejer!

För övrigt så borde vi lägga puzzel oftare.

Bloggämnen!

Det går i perioder. Ibland har jag massor med bloggämnen, dvs saker att blogga om, medan ibland står det bara still och det är öken i hjärnan. Idag är en sådan dag då jag har massor att blogg om, och då inte bara vad jag gjort idag utan tankar att dela med mig av.

Dessa bloggämnen tänker jag på idag:
- Trappa eller Hiss?
- Tvättstugan.
- Vännerna på besök i helgen.
- Mina söndagskvällar, ofta bättre än helgen.
- Att kommentera bloggar;  var hur och när.
- Vad jag gjorde idag.

Vad  vill ni läsa om? Varför bloggar jag? Bloggar jag för att jag vill skriva av mig? Nej, jag tycker det är tillräckligt med det jag har att skriva. Bloggar jag för att mina vänner ska få reda på vad som händer i mitt liv? Ja, till viss del. Bloggar jag för att jag tycker så mycket. Ja till viss del.

Vad vill ni läsa om när ni läser en blogg? Varför läser ni en blogg?

För övrigt så undrar jag varför en del madrasser ser ut som äggkartonger där man ska sova.

Ekeby, Oland, Bruks och Mälardalens


Det här är en bild på Ekeby skola.
Här gick jag i 7 år. Från minietten till sexan. 


Jag går förtillfället i min fjärde skola. Jag går på Mälardalens högskola, om ni nu trogna läsare inte visste det. Min skolkärriär började jag i Ekeby skola. Lotten uppmanar, utmanar, oss att berätta om vår väg till lekis eller skola. Då jag inte gick på lekis, eller fritids som det hette  hos mig, annat än en enda gång dag under hela min skolgång så berättar jag om min skolväg. Fast det förståss, skola och fritids var ju i samma hus.Det här är min skolväg.
 Från stjärna till cirkel, till rektangel, och så tillbaka, varje dag
.Jag bodde ganska nära skolan. Pappa brukade säga att han hörde när vi hade rast, att han brukade höra skratten och skriken från skolgården. Jag bodde då i huset som är markerat med stjärna. En del av er kanske tycker att det är fel, men det är för att jag flyttade till huset strax vänser om stjärnan bara ett år senare. Stjärnan var det, bär bodde jag, därifrån gick jag ner till cirkeln, som var min busshållplats. Det var en kort promenad nerför backen. Oftast var det inga problem, om det inte var i slutet på maj, då fick man akta sig för korna som kunde vara på väg ut till hagen.

Bussen plockade upp mig och jag fick åka de resterande ca 700 meterna till skolgården, som här är markerad med en rektangel. Att jag fick åka buss berodde på en sak. Det var att den där vägen med bro över ån är privat. Den är alltså inte allmän. Men pappa sa att de fick åka där, om alla barnen på Tånga fick åka med gratis. Så vi åkte buss, både dit och hem.

När det var dags för högstadiet och gymnasiet var jag tvyngen att åka buss mycket längre än vad den närmaste vägen till skolan var. Under högstadiet fick jag åka buss 30  min i stället för de ca 15 som det tog med bil. Under gymnasiet fick jag åka buss i 60 min, istället för de 20 min det tog med bil, 25 med moped eller 45 min att cykla.

Hur tog du dig till skolan?

För övrigt är det gott med glass. Magnum afterdinner är det nu som gäller!

Så var det bara 11 fåglar kvar

Minns ni sången Tio små fåglar satt på en gren?

Den brukade vi sjunga när jag var liten. Jag vet inte när, var eller hur, bara att vi brukade sjunga den. Nu har en av årets tolv fåglar flygit sin kos. Vad är det som återstår och vad har varit? Det återstår ett händelserik vår, en sommar och en höst som jag inte vet någonting om.

Vad som varit är lättare att se:

- Firade in det nya året med vänner.
- Avslutade en kurs och påbörjade en annan med en pluggfri helg däremellan.
- Bestämt vad mitt Examensarbete/C-uppsats ska handla om. Nu är det bara uppdragsgivaren kvar...
- Blivit bjuden på bröllop.
- Påbörjat min förhoppningsvis sista termin på Mälardales högskola i Eskilstuna.
- Börjat simma.
- Skaffat mig morgonrutiner
- Införskaffat en badrumsvåg.
- Varit på släktmiddag, utan min egen släkt.

Vad har du gjort under januarimånad?

För övrigt så kan jag rekomendera Stefan Holms bok Höjdhoppare.
RSS 2.0