Julen kom och kaffet är varmt

Juldagarna är över för i år. Året då jag sagt till mig själv att inte köpa så många julklappar. Ändå tror jag att jag köpte fler än vad jag någonsin gjort. Jag fick många trevliga och mycket användbara julklappar. Den roligaste stod min mamma för.

Vi två satt och fikade, mamma passade på att bläddra lite i Teknikmagasinets prylbibel. Hon bläddrade fram en USB-koppvärmare. Hon förstod inte vad det var, så jag förklarade. " Vad mycket konstigt och onödigt de hittar på" sa hon, ja, eller nåt i den stilen i alla fall. Men jag har ju velat ha en sån, för mitt kaffe blir alltid kallt när jag sitter vid datorn. Så det var jag ju tvungen att säga. Då tyckte mamma att jag var ännu konstigare.

Bara för att, så var hon tvungen att köpa en sån till mig i julklapp. "Ja, jag tyckte det var lite roligt"

Jag tycker det var väldigt roligt!

Förövrigt har jag nu suttit och tittat på när solen gått ner. Vad gillar du bäst, soluppgång eller solnedgång?

Julhandla på Apoteket

Idag börjar sista julrucshen. Inför helgen och inför julen är det dags att handla de sista julklapparna. Eller de första. Jag handlade inga julklappar idag. Däremot var jag inte på apoteket och handlade. Hundralapparna bara rullade iväg.

På apoteket har jag bestämt mig för att handla oftare. Det ska bli en Fridas Favoritbutik. Är du medlem i Apoteket PLUS får dubra med rabatter. Jag har inte varit med speciellt länge, men redan hunnit få två rabattcheckar. Jag blev tipsad av PLUS av min vän CF.

Så här i jultider förknippar jag annars Apoteket med deras julsenap. Mycket god!

Förövrigt så undrar jag om det är fd 5:3 som tagit från det undra laget i ALADDIN-asken. Det får man inte, inte förrän det översta är tomt. Eller vad tycker du?

Mitt hus!

Nu är mitt pepparkakshus färdigt.

Det är långtifrån Mormors-klass på det men det är bara det andra huset jag gör i hela mitt liv. Dessutom gjorde jag det här alldeles själv, och spritsade med plastpåse istället för sprits.

Nu undrar jag varför det brända sockret har färgat florsockret. Det är konstigt, så gjorde de aldrig på MMs hus. Vaffö gör di på dette viset?


Förövrigt så är det dags att tänka på examensjobb och C-uppsats nu.

Gör det på en gång!

Nu är det återigen dags att svara på antiagningsbeskedet på studera.nu, för vårens kurser. Jag brukar alltid göra det i sista sekunden. Inte i år, för jag har precis gjort det. Så det så.

Nu är det plugg som gäller. Vill inte plugga jullovet!

Förövrigt är Luciatåg såå mysigt! Eller hur?

På övernattning!

Jag ska sova borta inatt. Det är ingen ovanlighet när det gäller mig men i natt ska jag sova på ett nytt ställe. I E. Jag ska sova hos vännerna. För att slippa gå den läskiga vägen hem. Vi har myst här på eftermiddagen och kvällen. 500, hemgjord kola och god mat med vännerna.


Förövrigt så fuskar fd 5:3 på svälta räv. Fast det förståss. 


Just nu hemma hos mig

Så här ser det ut hemma hos mig just nu.
Vi är mycket flitiga och pluggar.
I alla fall en del av oss.

Du får ingen mat. Du får ingen mat. Du får ingen mat. För du ska banta!
Förövrigt så snör det det ute. Snöar det hos dig?

Två halvfärdiga hus


Hos Familjen är det mycket på gång. Ett hus håller på att byggas och det är mycket att tänka på.
Spännande att se hur det hela växer fram.Bland allt att göra i skolan med instruktioner, grupparbeten och strechövningar. Då var det dags för en THG hemma hos mig. Vi blev påminda om vad julen är och gjorde vi en julhälsning till på söndag. Då det är julfest!På kvällen när det var dags att sova, kunde jag inte sova. Inte förrän pepparkakshuset iaf satt ihop. När jag blir stor då ska jag göra lika fina pepparkakshus som mormor alltid gjorde åt oss när vi var små.


Förövrigt är frukostmys mysigt. Var ska du se på Lucia?


För det är ingen vanlig dag!

För det är ingen vanlig dag för det är Z födelsedag hurra hurra hurra!

Nu är det julkortstider!
Jag har köpt (ja, det finns ingen tid för att myspyssla) ett fåtal julkort och de ska skickas, det gäller bara att hitta alla adresser, folk har ju en benägenhet att flytta runt ... Jag brukar (med betoning på brukar) spara förra årets julkort för att veta till vilka man ska komma ihåg att skicka. Det är ett trix som jag lärt mig av mamma. Världen bästa mamma!


Förövrigt så vill jag rekomendera lussemuffiins på arla.se


En kompis!

En kompis till mig bloggar. Eller. Jag har flera kompisar som bloggar, men henne jag syftar på hon gör det alldeles speciellt. Hon bloggar på tidningen IKON 1931´s hemsida. Hon är teamare i Allingsås. Jag tycker att du ska läsa hennes tankar och funderingar om du inte redan brukar göra det.


Förövrigt blir det kärlek imorgon!

Jag borde ...

Jag borde plugga, men ...

UNT.se publicerade en intressant artikel. Jag tycker att jag åker hyfsat mycket tåg. Jag vet att det finns måååååånga som åker mycket mer än vad jag gör. Samtidigt vet jag att det finns mååånga som åker betydligt mer sällan än vad jag gör, men ändå gnäller.

Läs och begrunda.

Förövrigt är det varmt i den här datasalen. Kalt i en annan.


Kaffe

Jag har gått och blivit en sån som måste ha kaffe på morgonen.
Jag vet inte om det är bra eller dåligt.
Men nu är det lite julmysigt hemma hos mig....

Dessutom har jag lärt mig vad nedström och uppström är när det gäller internet anslutningar! Först kände jag mig som en dum blondin. Nu känner jag mig smart!

Förövrigt vet du vad dokumetmallar och format mallar i word är? Jag vet!

Raka rör och tuber

Jag får många kedjebrev. Vissa läser jag inte, andra läser jag. De flesa bygger på samma princip. Men ibland kommer det sånna som jag gillar mycket! Min vän mamman JC brukar skicka mig sådana av de roligare varianten.

Vem jag fick det här ifrån minns jag inte, men den innehöll påstådda citat av barn. Hur många som är sanna vet jag inte. Men det här citatet gilade jag bäst:

"Om man inte kan få barn kan läkaren göra ett i provrör.
Men de flesta barn är gjorda med vanliga rör"

 /Fredik 7 år

Förövrigt hoppas jag att ni har smakat pepparkakor med ädelost. Ädelosten ska vara sådan som finns att köpa i tub. (5:9 frågade mig om jag hade ätit så mycket ost sen pepparkakssäsongen började och nickade åt tuben. Jag köpte den idag, OJ!)

I brist på skinka

Vänner samlades inne hos mig. FD 5:3 var en av dem. Hon var hungrig och tog för sig av knäckebröd. I bristen på julskinka på vakteln blev det falukorv och Apotektes senap som fick agera pålägg. Mycket gott! Fast vad jag tycker om hennes sätt att ta falukorv vet jag inte. Personligen föredrar jag att använda kniven.


Idag påbörjades december och en ny kurs. Traditionsenligt var jag uppe (ja, uppe är en defination fråga) och såg första avsnittet av julkalendern. Sånt bara måste man göra om man kan. Ni kan även följa Lottens julkalender, jag har nästan alltid fel för den är lite klurig.

Förövrigt håller jag på att läser på om SKB.


RSS 2.0