5 dec inbokad.

Ja, då var tentan inskrivan och omtentan bokad.
Om det finns en chans på världskatan att jag klarar denna, då har jag en nådefull gud. Men, jag tror att det är bara att fortsätta läsa MKV A1.

Så.

Över till det roliga.

Idag har varit på Fyrishov och badat. Jag och Arre. Jag hade lovat henne det och idag lyckads vi äntligen tajma in det! Vi har ätit räksallad, åkt strömmen, ruschkanan, stått på flytgrejer, inte svingat i repet, badad bubbelpool, basta äta varma chips, ha bråttom till bussen och springa där det är avspärrat. Ja just det, det där sista skulle vi inte säga till mamma H och inte pappa J. Men men.

För övrigt hade jag en skitig hund när jag åkte hemifrån och kom hem till en ren.

Bilbälte är alltid på.

Det finns vissa diskussioner som återkommer när jag Z. (min sambo) åker bil. Vissa saker kan vi bli rent av osams om, men när det kommer till bilbältet har diskussionen pågått så länge att vi har ett stående skämt om det.

Lampar fungerar idag med.

Alltså.
När jag åker bil, sätter jag mig ner och tar på mig bilbältet i princip direkt (undantaget är när jag ska backa ut från parkeringen, då är jag för kort, så jag måste sträcka på mig, och då är bältet ivägen). Oavsett vad så är bilbältet på innan jag är ute från parkeringen.

När min sambo åker bil (det är exemplet gäller bara när han kör, som han oftast gör) då kan det ta ett tag innan bilbälet sitter på, ibland har vi till och med hunnit ut på fyrislundsgatan. Jag gillar det inte alls. Ibland säger jag till dirket, och ibland brukar jag på pintjiv vänta och se hur lång tid det tar innan han sätter på sig bältet.
För att slippa förklara sig har Z. kommit på det perfekta svaret: 

- Jag skulle bara kolla om lamporna (de som blinkar för att man inte har bälte på sig) fungerar.

Det har lett till att jag numera påminner om bilbältet genom att påpeka, att lampar fungerar idag med.

(Det är inte bara jag som tjatar på Z., de gånger mina systrar varit med har de varit än snabbare än jag. Och Z. suckar och jag skrattar)

Men, bilbälte, reflex och cykelhjälm är typ de billigaste livförsäkringar du kan ha. Det lärde jag mig redan på lågstadiet.

Idag skriver UNT om att upplänningar är bra på att ha bilbälte på sig när de åker bil. Det tycker jag är bra. Fortsätt med det!

För övrigt: föredrar jag grupparbeten framför salstenta. Eller, nej förresten, jag vet inte vad jag tycker om det.

Tentaplugg var det ja ...

Som jag skrev i gårdagens inlägg så består denna vecka av tenta plugg.
Därför har jag idag hunnit med både en långpromis med Macce, läsa halva UNT (genombläddring) och att sätta en bulldeg på jäsning. Och plocka fram böckerna och kaffet till dagens pluggomgång.

Och klockan är inte ens halv tio.

Sov gott gjorde jag i natt.
Om det inte vore för att det är så grymt jobbigt att byta lakan, eller det jobbiga är att tvätta, så skulle jag göra det jämt. Det är så skönt att sova i nybäddat. Och det är viktigt att örngott och påslakan matchar. Det har inte Z. fattat än.

För övrigt
undrar jag vilken som är dina favoritkakor?

Söndagsmiddag

Idag blev det en söndagsmiddag. Här.

Hemma hos oss.

Sju mätta gäster. Och så vi.

Hoppas ni hade lika trevligt som jag hade.

Veckan som kommer består av tentaplugg.  Vi borde alltså ses på fredag igen eller nåt. Men det finns risk för att det blir tidigare.

För övrigt är diskussionen kring gästbokens vara eller icke vara inte avslutad

Less.

Nu är jag less på konstlad vänskap.

Nu är jag less på folk som inte kan svara på frågan.

Nu är jag less på såna som låtsas bry sig.

Nu är jag bara less.


Bry er på riktigt och engagera er i det. Eller fråga inte ens.Det är skillnad på allmännintresse och allmänt intressse. Det sista betyder nyfikenhet. Sånt onödligt vetande. Skvaller.

Värdelöst.


För övrigt.
Pass.

Alingsås och PM

Så.

Nu är jag hemma från Allingsås, nej, så heter det inte, utan Alingsås. Som jag faktiskt i helgen har lärt mig hur det stavas. Jag var helt säker på att det stavades All och inte Al. Jag tror det har med hur jag uttalar det att göra. Synd bara att jag glömde fråga hur uttalet ska vara.

I alla fall.

Efter sommarens roadtrip till Eskilstuna bestämde vi att vi skulle göra en roadtrip även till Alingsås och vår teamande bloggande vän KM. Halva grejen var resan andra halvan var besöket. Vi slog liksom två flugor i en smäll.

Sen var bara den svåra frågan.

När.
När kan alla?

Det visade sig vara lika svårt som vi (i alla fall jag) förväntat oss. Därför bestämde jag och min namne att åka denna helgen. Hon var ju inte med på Etuna resan eftersom en möhippa kom emellan. Men i alla fall.

Det visade sig att det blev två fridor en fru E och en tej med på denna resa.

Så. Då bar det av.

Det har varit en fantastisk helg. Med så många samtalsämnen under bilresan, på promenader, vid alias och så hann vi med ett par fik. Vi har lärt oss att Alingsås är känt för sina kaféer och Lights in Alingsås. Vi har hunnit med båda. Vi har två kvällar stått vid skateboardparken och sett både drama, dans och modevisning och så ljusspel så klart. Så gick vi på stan och på gudtjäsnt i pingstkyrkan. Jag hann med att vinna på delad första plats i Alias och tokförlora i 10-ord alias. Och så har vi fått det

Jag har sovit på golvet. Fyra tjejer på tre madrasser.

Jag har skrattat så jag fått ont i magen. Jag har övat på att hålla tyst i en diskussion som jag bara mest av allt ville ge mig in i.

Vill ni se ett utdrag av bilder så spana in den här länken.

Nu är det källhänvisningar som gäller.

För övrigt så kan man nu följa Ikons bloggar med RSS, det ni.

Regnpromenad

En regnig promenad. Helgerna och veckorna försvinner så fort så jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Allt som jag vill göra bara försvinner bort i tid. Tid som går åt till allt och ingenting. Tid som går åt i att skriva blogg och läsa andra bloggar.

Vilken annan blogg läser du?
Läser du ens någon annan?
Vilken kan du tipsa om?

Jag vill ha nya tips!
Om inte annat så kan jag tipsa er om Emanuel Karlstens blogg på dagen.se.

Så nu har jag tipsat er, nu får ni tipsa mig.


För övrigt
har jag varit på två stycken kalas i helgen. Grattis syster!

Joost?!

Jag har precis hittat något nytt.
För att jag inte ska förspilla min pluggtid med att läsa, hoppas jag på mina bloggläsare.

Vad är Joost?
Samma skapare som Skype vet jag.

Använder ni det? Varför varför inte?
Hur fungerar det?

Detta ska jag, om ni inte hjälp mig innan kvällen, sätta mig in i.

För övrigt
sitter jag numera i en hundbur/kontor.

Två gånger om

Jag brukar inte vara den som är sjuk.
Jag brukar åka på en förkyldning per termin.
Max.
Idag sitter jag med höstens andra förkyldning.'

Vad har hänt?

Jag är snorig, har lock för öronen, är allmänt seg i kroppen, hostar. Jag uppskattar inte att vara sjuk.
Varför?

Zappade förbi en film igår.
Där säger ena huvuddkaraktären att personer med väldigt olika immunsystem attraheras av varandra.
Där kan vi snacka personkemi.
Jag vet inte om det stämmer men det kan ju låta klokt, eftersom anledningen var för att barnen skulle få strakaste möjliga immunsystem.
Jag vet inte om det stämmer. Men jag tyckte det var en intressant tanke.
Jag ska fråga mina vänner som är bättre än mig på sånt, biologiskt.


För övrigt är det TV historia på olika sätt som gäller.Sköndag

Sköndag. En skön söndag har jag haft idag.

Sovmorgon. Alltså, hunden väckte mig inte förrän halv nio. Då tog vi en morgonpromenad och tittade på alla fotbollsspelande barn i Årstaparken. Det har varit någon slags fotbollsturnering där i helgen. Sen hem och äta frukost. Jag slog på med att koka mannagrynsgröt. Mycket gott.

Vid kvart i elva bar det av till Korskyrkan och gudtjänst. Där träffade jag två vänner som jag inte hade räknat med att träffa idag, fast det egentligen inte alls är konstigt att jag träffade dem just där. Alltid roligt att ses!

Vi hade bestämt att vi skulle göra en rostbiff till middag idag. Det var bara två problem. Vi hade ingen nötstek och ingen stektermometer. Problemen löstes genom att vi tog en vildsvinsstek och köpte en stektermometer.

Sen var det fix och trix och matlagning som gällde hela eftermiddagen. Som nu på kvällsidan avslutades med en en timmes lång promenad runt gränbyparken.

Nu är det te och dagens andra kanelbulle som gäller.

För övrigt tycker jag faktiskt om lukten av rengöringsmedel. Gör du?

Här kommer jag och klampar in

Idag är dagen som stavas PMS, vänner och kärlek. Och ganska mycket pizza.

En vän kom över till mig och vi tog en mycket impulsiv fika. Jag behövde lugna ner mig och snacka lite.

- Ja, här kommer jag och klampar in i ditt liv, säger hon när vi dricker temoskaffe. (Kaffet var upphällt i termos för att vi skulle ha gått en promenad. Men det var kallt. Jag ångrade mig.)

Jag resonerade då som följande.

Jag har hellre vänner som klampar in i mitt liv, av kärlek för att de verkligen bryr sig. För att de tar sig tid.

Än vänner som klampar in för egen vinnings skull och nyfikenhet i tron av att framstå som en god vän.
Än vänner som inte bryr sig och som inte märks,  som inte vågar och i ställer snokar runt och tar reda på det på något annat sätt.  Än vänner som inte bryr sig om vad jag gör. Utan bara säger jaha.
Äh, nu kommer jag inte ihåg vad jag sa. Jag sa det så bra då.

Tack för att du svängde förbi. Jag uppskattar det massor!

Kvällen har bestått av kärlek tillsammans med Z. Vi har bakat pizzor, tittat i fotoalbum och insett att första kyssen var för åtta år sedan. Umgåtts och funderat. Men mest bara njutit av varandras otvugna sällskap.

För övrigt har jag fått en ny jacka!


Huvudrollsinnehavare

Stora lilla syster får ytterliggare huvudrollen i detta inläggt. Det har handlat om henne ganska mycket på sistone. Men. Jag skulle kunna påstå att hon brås på stora syster. Jag hade också väldigt mycket för mig sista året på gymnasiet.

Sak samma.

I går kväll försökte jag få med mig någon av mina vänner på teater. Ovan nämnda syster spelade huvudrollen i pjäsen Hämden är ljuv. Men då jag har, i likhet med mig,  upptagna vänner blev det bara jag och mamma. Z. och vovve släppte jag av i J. för att ha grabbkväll och titta på hockey.

Jag hade inte tidigare fattat att det var min syster som hade en av huvudrollerna. Men hon var som vanligt grym!
Där brås hon inte på mig. Jag är inte så bra på att spela teater.  Min lilla lilla syster, som inte längre är så liten är betydligt mycket starkare än mig. Och bättre på fotboll. Där hade jag inte heller några större framgångar. Jag njuter fortfarande  av att jag dribblade bort skolans fotbllsproffs, en gång i mellanstadiet. Han sa, "hon är ju faktiskt bra". Det har jag levt på sen dess.

För övrigt är jag så less på min SKÄLLANDE hund. Min snälla söta och busiga hund gillar jag fortfarande.

RSS 2.0