Om att rita en bro.

Att rita en bro. Tror du det är lätt? Ha, vad fel du har. I alla fall om bron är slutuppgiften i kursen vissualisering och skiss. Så det så.

Jag har nu i flera dagar våndats, surat, irriterat mig över denna uppgift, som jag trodde skulle vara relativt enkel. Vilken den är, OM pennan drar samma streck som jag vill att den ska göra vill säga, vilket den inte gör. Nu har jag gjort klart två av tre bilder. Jag vet inte om det är den lättaste eller svåraste jag har kvar. Den minsta är det i alla fall.

Imorgon fredag åker jag till hembyggden. På lördag ska jag på bröllop och nästa allt har jag redan förberett, bara ett kort kvar. Tror jag. Jag kan ju ha glömt någonting som jag kommer på på lördag förmiddag....

Tog fel på dagen

Att man kan ta fel på en dag hit eller tid kanske inte är så konstigt. Men jag brukar inte göra det! Jag brukar inte glömma ett möte. Brukar inte hoppa över ett möte heller bara för att jag inte vill. Jag brukar hinna med allt. Ha benkoll. Idag onsdag skulle jag först gå på styrelsemöte, sen lunchandakt och sen luncha med Credo-M. För att under eftermiddagen påbörja mitt broprojekt. Visste jag att jag skulle göra. Trodde jag ja.

Igår kväll kollar jag en extra gång på kallelsen till styrelsemötet som Ordf. skickat ut. 29maj 8:45 Eskilstuna. 29 maj! Det var ju idag! Jag har alltså skrivit upp fel i min kalender. Trots att jag en gång redan strykit den från torsdag till onsdag, men egentligen var det tisdag. Detta har inte hänt mig för. Eller jo det har det, när det gäller mindre viktiga saker och händelser som jag inte haft högsta prioritet på. Men inte på ett styrelsemöte! Sånt gör man inte. Ellt tydligen så gör man det.

Jag avskyr dem egentligen! Men denna var speciell...


1, Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
... Det förde med sig att jag försökte anpassa mig till mina...

2, Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Fönsterbrädan

3, Vad var det senaste du såg på TV?
Desperata husfruar

4, Utan att se efter, gissa vad klockan är:
00:45 (rättsvar: 00:48)

5, När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Cyklade hem från paret Kock.

6, Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
Läste Lieros blogg.

7, Vad har du på dig?
En grå chillout-tshirt och svarta trosor från Åhlens.

8, När skrattade du senast?
När jag läste om  lottens vardag.

9, Har du sett något konstigt på sistone?
Tittade på när en grävskopsmaskinist tvättade skopan i Eskilstuna ån. Sånt gör man inte varje dag.

10, Vad tycker du om den här utmaningen?
Utmaning?

11, Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Bland mycket annat skulle jag köpa lite mark och bygga ett hus till mina föräldrar, och köpa en bil, bland annat.

12, Berätta något om dig själv som folk inte känner till
Som folk inte känner till? Några hemligheter måste man väl få ha? Jag har ju inte så många kvar...

13, Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
OJ! Ska man veta sånt? Här blev det inga vuxenpoäng inte...

14, Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?
Utomhus? Ja det gör jag varje sommar, på mammas fina altan.

15, Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Välkommen hem! (men jag tror det är St Per som står där, inte Gud, han ska ju vara innanför!)

Dags att sova nu... förlängesen var det dags att sova.... måste gör det nu.

Vända trenden

Att vända en trend är inte alltid som lätt. Ungefär lika lätt som det är att sluta med en vana eller bryta ett mönster.
Trenden i helgen har varit lite negativ. Dags att vända den till en ljus vecka. Veckan som ligger framför innehåller många spännande händelser. Det gäller att ta vara på den tid jag har så att jag hinner med att göra allt jag ska på ett så bra sätt som möjligt.

Även om vädret inte visar sin bästa sida just idag så tror jag ändå att det är en bra dag idag!

Att vara arg på någon

Att vara arg på någon för att någon är arg på mig för att den tror att jag är arg på denna är inte roligt. Fast jag var inte arg. Jo, i två sekunder. Under den tiden hann jag säga många dumma ord. Oj vad jag ångrade det genast, men du hade personen i fråga redan lagt på telefon luren.

(....)

Först idag fick vi en chans att reda ut det hela. För min del är denna historia nu över och lagd till handligarna, jag hoppas att det är så även för min vän.

Av detta har jag lärt mig:

Att jag måste bli bättre på att avläsa människor.
Bli bättre på att lyssna när de säger ifrån.
Att jag måste vakta min tunga (ordentligt!) mer än vad jag gör.


Förlåt, är ett bra ord.

Ingen bra dag

Vissa dagar är bara katastrofer. Idag är en sådan dag. Ingenting blir som jag vill, kan eller tänker. Bara går snett hela tiden. Sommarens plan ser ut att gå i stöpet. Ingen bil, inget hus, ingen som svara och ingen lust, Ingen vilja. Bara en massa måsten.

Idag är jag negativ.

Idag är ingen bra kväll.

Dags att krypa till kojs.

Tänkte att jag skulle ta en lugn hemmakväll. Sen tänkte jag ta en myskväll med M. och goda scones och lite tv. Det slutade med att jag, och korridorsgänget inklusive J´s kompisar, hamnade på Bishop Arms, en trevlig engelsk pub, kvarterskrog om man bor på Vakteln. inträngda i ett hörn satt vi och pratade några timmar, innan vi återvände till Vakteln vid ett-tiden. Gemenskapen i allrummet avslutades med att jag och He hade en brottningsmatch inne hos J. Jag vann! Nästan iaf.

Nu är det dags att krypa till kojs. Sov gott

h2ofärg

image65Idag har jag köpt vattenfärger och penslar! Sen målade jag en teckning till min granne Jo! Jag hoppas att han blir glad när han ser den, jag tejpade upp den på hans dörr.


Tänk vad roligt det är med just vattenfärger. I skolan kommer jag ihåg att jag tyckte precis tvärtom. Det var bara jobbigt och kladdigt. Dessutom minns jag att jag förstörde en av mina favorittröjor med vattenfärg som inte gick bort. Inte för att tröjan egentligen var så snygg, snyggare blev den i alla fall inte efter de blå prickarna av vattenfärg.

Att måla med vattenfärg är en konst. Det gäller att blanda rätt mängd vatten med rätt mängd färg för att få mesta möjliga resultat. Det är inte alltid så lätt. Jag tror att det är därför jag tycker det är roligare nu än då. Då hade man alltid för mycket vatten och för lite med färg. Tålamodet att ta upp tillräckligt med färg på penseln fanns troligtvis inte då.

Matlagning vs bakning

Lunchbloggar gör jag idag. lunch, mat, den står på spisen och kokar. Försöker mig på ett storkok. Förövrigt så går dagens projekt ut på att rita en blid till följande text:

Äntligen var hon framme. Semerasterveckorna lår framför henne, och hon såg fram emot en skön avkopplande vila i sitte underbara torp. Hon satte sig ner på träbbänken. på grusgågen framför stugan. Lite lutade nog bänken efter vinterns påverkan. Men ändå.. bara sitter ner i kvällsolen och känna doften av äppelträd och blommor. Resväskan med sommarkläder fick stå kvar i bilen.. hon ville bara sitta och känna in.

Gräset var högt nermog sjön. På andra sidan sjön såg hon de närmaste grannaran. Bara stugorna, dom kanske inte kommit ännu? Men de rödmålade och torpen smälte väl in med ängen framför sjön och skogsbrynet bakom. Två söta torp bredvid varandra. Nä... dom hade nog inte kommit ännu, grannarna, för båtarna låt upp och ner vända nere vid bryggorna. Gammal jordbrukbyggd, lite skog, här kände hon att hon trivdes.

Välkommen semster tänkte hon, och gick in i stugan.


Blir resutlatet bra, kanske ni får se.

En skön dag

image62image63image64

Utedag, bokdag, datadag.

På taket ovanför entren till Vakteln går det utmärkta att sitta några personer  och njuta av solen (vi ska inte testa hur många det klarar av). Där tillbringades idag någon timme tillsammans med min klasskarater S och H, mycket trevligt. Tidigare under dagen införskaffades huvudbonaden till gårdagens klänningsköp (allt måste man väl inte berätta så noggrannt?) och lunchade tillsammans med I och EO på en (våt) gräsmatta.

Utsikten från Vakteln förändras ständigt. För tillfället ser de ut som om de håller på att göra i ordning ett ställe för oss att sitta och ha det bra på iochmed att det slår upp ett plank tvärs över parkeringen och har satt stolar och bord på ett mer logiskt sätt än tidigare. För tillfället ser det ut så, än vet vi inte vad det blir.

Ibland kan man undra hur min temometer fungerar. Jag var det är skönast, inne i värmen eller ute i blåsten. På termometern ska det iaf inte vara någon skillnad.

Läser för tillfället "Små citroner gula". En fantastisk bok. Läs den!

Är detta acceptabelt?

Imorgon ringer jag KF.
Jag vet inte riktigt om jag tycker att detta är acceptabelt. Jag vet att jag skulle kunna städa (damma och moppa) korridoren själv, men det ingår inte i mina arbetsuppifter. Jag betalar för att någon annan ska sköta städningen av korridoren. Trots att vi varit på och frågat och berättat hur det ligger till tidigare så har det inte ändrats.

Idag sopade jag 4kvm utan för min dörr, 4 kvm. Dammhögen som bildades såg ut som om man hade städat en hel aula för första gången på en vecka. Jag tycker inte detta sköts bra. Någon som håller med mig?

image59

Kläder och penger

Jag börjar förstå hur shopping kan bli ett beroende. Jag gör tvärtemot alla andra; de handlar när de får jag pengar; jag handlar innan jag får pengar, för att göra riktigt tomt på kontot.

Re. och jag träffades på stan idag, fikade och shoppade. (TIPS, ska du fika ute på stan så ta något som du vet att inte hade kunnat göra bättre själv, annars så grämer du dig bara över att du fikar för dyra pengar när man får mer och godare hemma).

Sedan tog vi en sväng på min (numera ännu mera) favorit butik i 21:an Wear it . Där hittade jag en tunika att ha på E&S bröllop, kommer bli kalashäftig med rätt accesoarer (hänger nu i garderoben, billig). Dessutom en klänning som är typ blå grön/gul och vit. Jag rynkade på näsan första gången jag såg den, andra gången tog det ett tag innan jag insåg att det var samma klänning, och på är den hur fin som helst! Funderar på om jag ska införskaffa den..
image58 image57 image56
Dagens inköp


På tippy var det rea på jeans, hundra kronor styck= bra pris på bra jeans, ska kanske prova ett par, eller? På Lindex köpte jag sommarens skönaste klänning, man blir bara glad av att ha den på sig. Vill springa och dansa och hoppa och vada i vattet. Den kommer garanterat att användas mycket i sommar!

Oj, låter som jag gjort av en hel förmögenhet men det har jag inte var bra och billiga köp som garanterat kommer att användas. Och nu i sommar är regeln att för varje plagg som kommer in i garederoben så ska två ut!

Just det, jag fyndade ett par skor, 100 svenska riksdaler.

Hår, klännigar och en bil

Denna vecka är lugn. Vilket är precis vad jag behöver. Det är skönt att känna att inte behöva stressa för att hinna med allt man måste göra. Utan det finns plats att göra saker däremellan.

Idag har jag gjort några dumma saker. Jag tänkte att jag ville ha strumpor på mig idag. Men jag ville inte ha på mig dem gråa med katter på som jag valde först utan jag ville ha tunna nylonstrumpor. Och eftersom jag visste att jag hade ett par svarta strumpbyxor som var för små så tänkte jag " dom kan jag klippa sönder och använda som strumpor och leggings - kalas, vad jag är smart!" Tills jag sätter på mig dem, och inser att det är fel tyg, dom som var för små kändes inte så här... Nej!. Jag har klippt sönder min nyinköpta kalasbra strumpbyxor!!! För kvar i lådan ligger mycket riktigt de som är i rätt sorts tyg, och för små. Men men, det går ju att använda som leggings de med, även om det inte var tänkt så.

Idag har jag klippt mig, hos RS, dyrt, men ja tror det blir bra. Det brukar blir det när hon klipper men idag var hon inte så glad på mig, jag hade sagt att jag eventuellt vill färga mig också, men en liten titt på prislistan och jag insåg, nehe, det får bli en annan gång, jag har ju faktiskt nästan köpt en bil, Mns, den röda S hon köpte av E. Träd. (Snart måste jag skriva en lite tecken förklaring, för jag böjar att få svårt att komma ihåg vem som har vilken förkortning...) Iaf, hon hade ju varit tvungen att säga nej till kunder, för hon trodde att jag skulle färga mig.
Vilket jag kanske hade behövt, såg jag när jag kom hem och hon hade klippt bort alla min ljusa slingor, för helt plötsligt var jag alldels mörk. Mörk var kanske att ta in men grå iaf. Men blondera kan man göra själv, det är inte så svårt, eller dyrt.

Idag ska jag shoppa kläder till E&Ss bröllop. Tänkte ha en somrig klänning, som man kan använda sommaren med.. Har redan hittat en kalasfin klänning på lindex, som jag tror att jag vill ha, men till J och Mn studentfest.

Nu ska jag äta något innan jag går ner på stan och gör av med massor av mer pengar...

Vaffö' gör ho' på detta viset?

Min idé, min tanke, min mening med denna blogg, var inte att skriva om mitt liv, om min vardag. Jo delvis men inte endast. Min tanke var att jag skulle skriva min åsikt. Har så blivit?

Nej.

Har jag skrivit så ordentligt och felfritt som jag ville?

Nej.

Blir något jag gör som jag hade tänkt?

Nej.

Eller jo.

Varför gör jag bara inte som jag tänkte från början? 

För att jag är väldigt bra på att skjuta upp saker och för att jag gör saker med mycket blandad kvalité. Jag jobbar ofta under principen att " jag vet vad jag ska göra och att jag kan det så jag kan göra  det sen". Vilket nästan alltid leder till att jag måste stressa igenom för att hinna klart. Är det bra?

Nej.

Tvätta och rita i tvättstugan!

Idag är ingen vanlig dag för idag är... dagen för helgdag. Det märktes när jag gick förbi Centralen idag. Fullt med folk kl 15.00 och många med resväskor. Jag åker imorgon istället. Vet inte om det är så mycket bättre men *axelryckning*

Angående väskor så såg jag en jättefin Sommarväska på Hemtex, perfekt att ha på stranden. Ska gå förbi där nästa vecka och kolla om den finns kvar.  Mamma har (hade) en väska som jag för några år sedan inte alls kunde förstå varför hon hade kvar, den var ju jätteful! Idag använder jag just DEN väskan som handväska, rätt snygg, tycker jag nu.
image54

Idag är ingen vanlig dag, idag är dagen då jag bodde i tvättstugan i över tre timmar. Hade tvätttid, så jag skulle tvätta, samtidigt som jag skulle göra helgens hemuppgift , (vad jag tycker om uppgifter över helgen ska jag försöka ta någon annan gång), som bestod av att rita minst fyra föremål i en miljö.  Och jag tycker det är vardagslyx att äga en alldelse egen tvättmaskin, där man hinner göra saker mellan tvättarna och inte bara passa minuter så man hinner tvätta och torka så mycket som möjligt på tre timmmar (för vem orkar tvätta i sex timmar?!).  Så helt sonika slog jag två flugor i en smäll och plockade ihop tvätt och ritgrejer och lite fika och gick ner och satte mig i tvättstugan.
Tre och en halv timme senare klev jag åter in i min lägenhet med ren tvätt och en påbörjad skiss til min hemuppgift.
image52image51image53


Imorgon är det 17 maj, det är ingen vanlig dag.


Nu T.!

Nu var det verkligen längesedan jag skrev! Bloggen har senaste tiden inte varit prio. 1 så den har blivit upskjuten, men välmedveten om att jag ska skriva, imorgon. Eftersom jag nu vet att blogg skrivande är beroende framkallande, så kommer jag (förhoppningsvis) skriva snart igen!

Men eftersom jag i helgen fick en påtryckning av min trogne ledare vän och bloggläsare T. att det nu var längesedan jag skrev, så harjag idag lånat en kompis dator för att blogga lite!

Senaste veckan har handlat om en och samma sak, bröllop. Ur alla möjliga tänkbara vinklar. Har haft F på besök en vecka och då har vi pratat, bröllop, O, minnen och möhippa (bland annat iaf). Dessutom var jag på Möhippa för Ey. i lördags och så har jag börjat inse att nu är det kanske dags att börja, planera. Planering gör resultatet bättre!

Allt detta bröllopsprat får en att fundera över hur man själv vill ha det, så om jag redan haft bröllopsnoja i tre år i rad så har jag nu ångest, mina vänner gifter sig! Som tur är inte alla på en och samma gång!

Just nu läser jag en Vissualisering och skiss kurs, så jag har utökat mitt pysselföråd med två stor fina skissblock, så allt vad skolarbete heter är förtillfället att rita, skissa, vilket inte rktigt är min grej. men roligt är det, och prestationskrävande! (man vill gärna vara bäst fast man vet att man inte är det). 

En annan tanke som våndar mig, eller inte våndar mig, för jag vet inte vad jag gett mig in på, är mitt styrelseuppdrag i Kåren. Läs mer om det i kommande inläg.  

Får fortsätta med ett bättre blogg.inlägg nästa gång jag skriva. 

Imorgon ska jag åka tåg, utan vinterhalsduk, utan att vara klar med uppgiften, utan att ha ätit frukost innan. Imorgon är en ny dag!


 


RSS 2.0