Pyssel nattetid

Som mest kreativ är jag på nattetid. Eller sent på kvällen. Det är i alla fall då jag image36
tar mig tid att sitta ner och pyssla lite. Idag blev det lite paketinslagning  och ett kort. Två av mina finaste vänner fyllde år med tjugodagars mellanrum, GRATTIS, paket är på väg. Obs! Bytes mot fika.

Så nu ligger paketen i en liten hög  på golvet här hemma hos mig. Nästan så man skulle kunna tro att det är julafton snart. Men som tur är är det inte det! För nu är det VÅR!!!! Sånt blir jag alldelse lycklig av! Och nästan kär. Fast det förutsätter att man har någon att vara kär i. Jag är i behov av lite kärlek. Kärlek får man av sin mamma, så jag ska hälsa på henne snart.

På våren blir man så glad att man vill ge ifrån sig ett vårskrik. Men jag vågade inte. Inte mitt i stan. På landet vågar jag! De senaste dagarna har jag suttit ute i solen och haft det bra. Rymt från lägenheten som man bott i hela vintern, istället har jag suttit mitt i eftermiddags solen och njutut av värmen, läst och pratat, FANTASTISKT! Tänk vad gott Gud har gett oss!

VIsst är det lustigt. Att ibland gör man inte en viss sak på flera dagar, kanske veckor. Sen kan man göra samma sak flera gånger på en dag. Blogga är ett sådant exempel. Det beror nog på att jag inte vet vad jag ska skriva. Jag vill skriva något som man kommentera. Som de som läser min blogg kan kommentera. Men så tänker jag. Jag är väldigt dålig på att kommentera. En ny punkt till projektet.

Snart zomnar jag över tangentbordet.Idag

Igår jobbade jag.
Igår sov jag.
Igår pratade jag i telefon.
Igår grät jag.

Idag försov jag mig, nästa medvetet.
Idag var jag trött.
Idag lyssnade jag inte.
Idag var jag på apoteket.
Idag låg på gräset ( eller det som snart är gräs) och hade det bra.
Idag var det vår.
Idag blev man nästan kär. I våren.
Idag mådde jag illa.
Idag var jag på biblioteket (en mycket bra instans)
Idag diskade jag, första gången sen i fredags.
Idag plockade jag, lite.

Idag mår jag fortfarande illa.
Idag ska jag börja med min uppgift.
Idag ska jag sova, tidigt.

Imorgon ska jag på kursvalsinfo.
Imorgon ska jag gå till biblioteket.
Imorgon ska jag göra klart min uppgift. Den jag ska börja på idag.
Imorgon ska jag bestämma mig.
Imorgon är det onsdag.

Konversationskort

Det är sådana som läggs ut på bordet för att ni, du och dina bordsgrannar ska ha någonting att diskutera, som bryter isen. Tills ni fått i er så mycket alkohol att ni kan prata på av bara farten. En del svenskar behöver sådant. För  en del räcker det med att bara vara nyfikna. De kan lätt uppfattas som påträngande.

Konversationskort. Vem kom på den idéen? Troligtvis någon från Eskilstuna. De är lite tröga i starten. Speciellt på 29 års-fikor. Då hälsas man väkommen, hittar en plats att sitta på, tills någon säger varsågod och ta fika. "Vad gott" utbrister vi, och sitter kvar på vår plats. Vem ska våga gå först? tänker alla och tittar på varandra. PKKK vågar gå först, MODIGT! Sen går alla och hämtar fika och slår sig till ro på samma trycka plats som tidigare. Knäpptyst. Gott fika det här mumlar någon till bordgrannen. Tystnad. Åter tystnad. Slurp, tugg tugg. Tystnad. Bank Bank. Någon kommer. Vem? alla blir nyfikna och vänder sig om och tittar. Aha, det var ju bara, säger alla låter det som. Trodde jag i alla fall. Men jag visste inte så jag frågade. Sen kommer de in och hälsar och då visar det sig att det var bara ett par som visste vilka det var. Det par som jag frågade visste vilka det var.

De hämtar fika. Tystnad. PKKK tittar i bokhyllan. Diskutera böcker, eller dess position i bokhyllan var en bra isbrytare. Nu börjas det prata lite här och var i soffan. Några fler dyker in i det trånga vardagsrummet. Ljudnivån och värmen börjar höjas. Att det blir varmt är ett tecken på trevnad. ( Heter det så? om man vill säga att vi har trevligt, jag vet inte men jag skriver det iaf.)

Nu börjar det bli väldigt varmt, så varmt att det är dags att gå hem. Jag har ju mycket att göra imorgon. Ska ju jobba. Och införskaffa present. Oj det kanske inte jag inte skulle skrivit här, inte idag iaf. Men hon tror någ det iaf. Hoppas på det. Om inte så blir det en överraskning. Jag avviker, och tar sällskap med A på vägen hem. Min cykelsadel var blöt. "Jag blir blöt, Jag blir blöt, Jag blir blöt " /Kråkan .


Idag var det vårsol, trots regnet, det kräver en blomma:
image34
Högvarv

Ekvationen blir enkel. Det resulterar i glädje, hårt arbete och fantastiskt ont i fötterna. " Det är alltid några som måste vara kvar till sist, och någon som måste vara kvar längre än så" sa mäsansvarige ungefär en timme innan bankettenm när vi fortfarade sprang och bar bord. Halvfyra på torsdagsmorgonen avslutade jag mitt deltagande i Högvarv. 10 timmars sömn, mindre än många men betydligt mer än några.

Helt sjukt ROLIGT!

För jag har tagit körkort,
för jag har tagit körkort
för jag har tagit körkort
HURRA vad jag är bra!

Helt underbart! Nur är det klart! Nu är det kört! Jag har tagit körkort! Helt sjukt! Jag är i mitt lilla lyckorus nu! Måndagen den 12 mars, på min och Kronpinsessans namnsdag blev jag en mycket stolt körkortsinnehavare! Hurra vad jag är bra!

image33

I kungshamn men på Smögen

image32Torsdagkväll till Måndagmorgon spenderade jag i Kunghamn och så lite på Smögen. Jag besökte min vän C. och hade det väldigt mysigt. Fredagen bestod av att jag pluggade lite och förberedde en Andakt medan C. jobbade. På eftermiddagen tog vi en cykelpicknick (där är inte lika platt som här). På kvällen var vi på Smögens fritidsgård jag höll en kort andakt som tyvärr blev lite väl lång. Så lärde jag mig att virka.
image21image25image22
Virkade på varje lite överbliven stund. Innan vi kunde cykelpicknicka, skrivade vi ihop C.s nyinköpta cykel,


Lördag var min och C.s dag. Sovmorgon, shopping, fika på café nyponrosen och sen Stolthet oh fördom på kvällen! Vi virkade lite också. Söndag var det GJT och sen en härlig vårpromenad på Smögen. Dessutom hann jag bli hembjuden till en familj på middag. Mycket trevligt och uppskattat. Sen återvände jag och C. till Kungshamn by foot. (dvs vi gick över bron och ner för trapporna!)image26
Kungshamns enda café vintertid.


image27
image28
image29
image30


Måndag var det buss och tåg hem som gällde. I Göteborg hade jag en timmes lunchrast mellan tågen och då passade jag på att införskaffa en stämpel och stämpeldyna, mycket roligt!

Mer eller mindre viktig information:
På smögen (ja det heter på, det är en ö) bor ca 1000 bofasta, men under sommaren exploderar antalet människor på ön till närmare ca 10 000. När jag kom hem från min resa var jag två tröjor ( som jag fick av C.), tre ljusstakar (5 kr/st), en kaffepress (äntligen) och lite scrappingmaterial rikare. Träffade en männiksa vars stroebror jag hört talas om i ett skämt ett antal gånger tidigare men egentligen inte vet någonting om. Det var riktigt roligt.

Helgen kan sammanfattas som väldigt vädligt lyckad!

Scrapping...

Nu kommer våren! Jag tror den är anledningen till att min kreativitet börjar vakna till liv igen. Vilket har resulterat i födelsedagskort!  Min kompis Snygging fyllde 21 härom dagen och hennes kort är det jag än så länge är mest stolt över.

138153-19

RSS 2.0