Grupparbete

I nuvarande kursen Informationsdesign i teori och praktik, håller vi nu på med ett grupparbete. Med en liten risk att det bara är jag som tycker så, så står jag fast vid min åsikt att den instution där tre av utbildningarna handlar om informationsdesign, är de väldigt dåliga på att informera själva.

Som nu tillexempel. Vi ska göra en gruppuppgift som handlar om att förbättra oanvändbara, eller mindre bra användbara produkter till bra produkter. Allt ska sedan bli en utställning torsdagen den 8 november. Till på köpet så ska det vara inom ämnet sjuk- och hälsovård. Japp, så vi körde igång av bara farten. Vi fick en idé och vi utvecklade den. En produkt. Men sen.

Sen diskuterade vi den med vår föreläsare och han gillade inte vår idé. Industridesgin sa han. Jaha, men var det informationsdesign vi skulle göra eller var det en utställning om oanvändbara produkter tänkte jag frågande. Naturligtvis vill han att det ska vara både och. Vi ska alltså, på världens användbarhets dag presentera ett förslag på användbar informationsdesign. Men är det inte det informationsdesing är? Att vara användbar? Annars så är det väl inte informationsdesign, utan bara information?

Jag kan ha förstått allting väldigt fel och som vanligt så drar jag det ut till sin spets. Men man kunde väl åtminstonde få begära att lektorer och doktorander i ämnet informationsdesign är bra på att informera om hur man ska göra en uppgift och vad den går ut på.

Eller är det för mycket begärt?

Kalas!

För Hembyggden:

Lördagen den 10 november kl. 19.00 (eller direkt efter PoG.) är ni Välkomna till Happsta för kalas. Där kommer jag fira att jag i veckan efter fyller hela 20år. Tag på ert bästa humör och kanske ta med ett spel så bjuder jag på kalasfika!

För E-tuna:


Tisdagen den 13 november kl. 19.00 är man bjuden hem till mig på födelsedagsfika. Tag med ert bästa humör och var inte rädd för att det kan bli lite trångt, men det förutsätter ju att ni vågar komma.


För båda kvällarna är jag tacksam om man har möjlighet att höra av sig om man kan komma, det är givetvis inte ett måste men det blir på så sätt lättare för mig att se till att Kalaset räcker till alla!

Sen ska jag inte bli äldre. Bara mer erfaren. För att nästan citera faster L. (jag har ingen riktig faster L men en nästan faster L.) "Jag har varit arderton i över trettio år nu."

Först födelsedag, sen jul (delvis rättad, dvs uppdaterad)

Julsakerna har börjat fylla butikerna och be förbereder sig för julens stora shoppingattack. Men först ska några fylla år. Däribland jag. Jag fyller år i november. Till födelsedagar hör fyra saker.

Att gå på kalas.
Att få paket.

Att bjuda på kalas.
Att ge paket.


Jag göra allt. Så ofta jag bara kan. Jag gillar kalas. Både att gå på och att bjuda på. Jag brukar skriva önskelista. Så även i år.

Jag önskar mig:
  • Servisen LOFT, vit, finns på Cervera Assietter, skålar, tallrikar och djupa tallrikar
  • Bestikserien Jenny från Åhlens. Tolv delar, fast kanske inte tolv tårtspadar.
  • Röda handdukar, både badlakan och handdukar Från Hemtex eller Åhlens. Till badrummet.
  • Gröna handukar, för händerna, till köket. Gärna mörkgröna och även de från Hemtex eller Åhlens.
  • Potatisskalare från Tupperwere.
  • Äggdelare, en sådan som både kan skiva och klyfta.
  • Presentkort på Wear it (finns bl.a. i Örebro, Falun, Umeå och Eskilstuna dvs inte i Uppsala), eller The Body Shop, eller Åhlens.
  • Dukar i bruna, beige, vita färger.

Kalas kommer att hållas både i Eskilstuna och i Alunda. Jag återkommer om det.

Uppdaterad: Nu har jag rättat några av de klassiska stavfelen som alltid finns i min blogg. Jag lever nämligen inte som jag lär, mig. Jag är extremt bra på att stava fel och dålig på att korrekturläsa. Och jag går textdesign. Bra va? (Obs, ironi)

Ett rött badrum!

Idag har jag klipp och klistrat på ett för mig lite ovanligt sätt. Idag var det inte fotoalbum eller grattis-kort det gällde utan "tapet" till kakelplattorna.

Jag har länge funderat på vad hur man kan göra badrummet roligare, och med nytt duschdraperi, en snygg badrummatta och så denna fantastiska klistertapet på de färgade kakelplattorna gjorde susen!

Det tog ett tag innan jag fick in den effektiva snitsen i hur jag skulle skära ut lagom stora bitar och få fast dem med minst antal luftbubblor så måste jag säga att jag är nöjd med resultatet! Eftersom tapeten, eller vad jag nu ska kalla den, blev över efter att jag var färdig med det mest primär så fick  fler kakelplattor i badrummet klä sig i den röda fina färgen.

Före:

 image110


Efter:

image111

Lagar och sånt

Vem äger rättigheterna till allt det som jag publicerar på min blogg? Det vet jag faktiskt inte.  Imorgon blir nog en bra dag att ta reda på det. Jag är inte med i facebook och lika glad är jag för det. Eller, jag finns säkert med på ett eller annat sätt. Någon kanske har skrivit om mig, eller publicerat en bild på mig utan tilllåtelse av mig. Men jag finns inte där som en användare. Och det är jag stolt över! Jag har en gång i mitt liv gått in på startsidan för att se vad det är men jag förstod inte då så jag tänker inte ge det en ny chans.


Höst!

Nu är det verkligen höst! Det märks på flera olika sätt. Mössa och vantar börjas synas, inte bara i butikerna utan även på oss människor. Ingen tycker att det är konstigt att man alltid har sjal eller halsduk på sig hela dagen och inte bara tillsammans med jacka. Skönt för en sjalälskande tjej som jag. Tråkigt bara att det flesta försvann i sommras. Men då får jag börja leta nya istället! Frosen är här och det med råge, det blir mörkt på kvällen och att tända ljus och mysa känns på riktigt nu.

Visst är träden utanför mitt fönster vackra nu? Trädfotografierna tog jag när jag hängde ut genom fönstret och samtigt pratade i telefon, de andra tog jag strax innan. Klicka, titta och njut!


Vackra träd va?
På första bilden ser men en del av stadshuset i
Eskilstuna om man var intreserad av att veta....

Syster C har ett kort där hon ser ut ungefär så här.
Annars är vi inte så lika


Jag hittade den fina funktionen på kameran som jag fått
(TACK T!)
som gör att man kan knäppa två bilder samtidigt, så här blev en av bilderna...


Kursavslut

I veckan är det kursavlutning för många kurser på Mälardalenshögskola. Så även för de två jag läser. Eller jag kommer inte att avsluta två kurser, eftersom jag skjutit upp en hemtenta till januari, men det får jag stå för då. Så jag kommer avsluta en kurs, men i den finns det risk att jag kommer att få göra en hel del kompleteringar men det är inget som jag vet om nu så det tar vi när det kommer....

Jag tycker att det är riktigt dåligt att skolans papperskärare är så fruktansvärt dålig. Riktigt uselt att den skär snett tycker jag. Det tror jag är en liten kostnad ett se till att det finns en bra fungerande sådan på en instution där det ändå "klipp och klistras" så mycket som det nu görs där. Den fungerar det gör den ju, så helt ska jag inte gnälla, men fungerar väl? Knappast! Tror det skulle bli rakare om jag klippte med en sax....

Nu ska jag mysa med en kopp choklad och sen krypa ner i sängen.Vinden har vänt. Du, ljuma vind, blåser nu i livets rikting.

Hos Mamma och Pappa!

Nu befinner jag mig hemma hos mamma och pappa. Jag åkte i går eftermiddag och anlände på kvällsidan. Döm om min förvåning när jag mötte mamma och syster C utanför ICA och jag klev ur Cs kompis JM EPA-traktor. Japp igår åkte jag EPA, det har jag inte gjort på flera år och denna levde upp till alla minnen. Ljudet, känslan, stämningen och lukten.

Helgen kommer att bestå av att hjälpa familjen flytta från ett hus till ett annat hus. Det andra huset är en gammal bondkåk. Riktiga plankor och drag i fönstren men jag hoppas att familjen kommer trivas där!

Men först ska jag och pappa på äventyr till Thuns  i faringe, det är första gången jag OCH pappa åker tid tillsammans. De andra gångerna vi har åkt dit har han släppt av mig så att jag fått shoppa själv medan han har varit på något för honom intressant möte.


" Jag hade 15 miljoner över"

Spana in detta! Om han gör det för att synas, villket jag inte tror, eller om han gör det med sitt, hjärta som jag tror, spelar ingen roll. Bra är det!

Henning Mankeltt skänker 15 miljoner till SOS-barnbyar och hans argument är grymma! Det är här något som är riktigt himla grymt bra gjort!

Om jag hade 15 miljoner då skulle jag....

Jag vet inte vad jag tycker

Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte vad jag tycker om sådana häringa kedjebrev. Ibland är de väldigt roliga men ibland bara tråkiga.


Tre jobb jag haft i mitt liv: Kofösare, hembiträde och försäljare
Tre serier jag gillar att se på TV: That 70's show, Navy CIS och Morden i Midsommer.
Tre favoriträtter: Stuvade makaroner med stekt falukorv, stekt fläskt med löksås och potatis och paj
Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu: Hos Familjen, Hos en god vän, Hos en annan god vän.

Du kan väl ta och svara på en av frågorna? Eftersom jag var så snäll och inte mailade ut dem?

Grattis till Barnet!

Fick nyss veta att vännerna J och M C tidigare idag fått en liten pojke, en Lucas! Helt oväntat kom han inte, de har väntat på honom i ca nio månader. Nästan exakt samtidigt så får jag veta att N och E A har fått en liten flicka. Vad flickan får för namn vet jag inte, jag vet bara att även hon var väntad. Tidigare i veckan fick jag dessutom veta att S och D L fick en liten flicka, en Andrea. Också hon är väntad, hon trivdes bäst inne i magen nämligen..

Stort Grattis till Er! image103

Kompisar i Kenya

Jag har för tillfället ett par vänner i Kenya. De är annat än att leva i Sverige. Läs gärna om deras resa på resedagboken! Det gör jag!


Hur gör de?

En kort liten fråga bara, hur gör de?

Jag hinner ju inte ens tänka.

Syster på besök!

I helgen har jag syster på besök! Mycket trevligt!

Hon anlände med 17.07 tåger från Uppsala. Kvällen tillbringades mesta dels hemma i korridoren, vi gjorde en fantastiskt god tacopaj á la frida som även granne 5:3 smakade av. En promenad blev det i svinkalla E, förbi godisland och sen hem igen. Kvällen fördrevs sen i soffan.

Lördagen var det en rejäl sovmorgon som gällde först. Sen frukost och sen stan. Där gjorde vi alla kungsgatans skobutiker. Det blev trotjänaren dinsko som blev slutstation i alla fall. Där provade jag ett par stövlar med högt skaft och låg klack medan Syster provade stövlar med hög klack. Inget av dem passade, så då böt vi, och genast blev vi nöjdare. Syster köpte de med högt skaft och jag de med hög klack. Sen gick vi nöjda mot dagens presentaffär där jag inhandlade försenade födelsedagspresenter till mina båda systrar.

Fika på tingsgården fick avsluta vår dag på stan.

Så här sent på kvällen så har vi byggt pussel, mycket vacket 500bitar! Jag byggde kanske 150 och syster resten.... hon var snabbare än jag...

Nu ska jag söka vårterminens kurser. Du glömmer väl inte det?

Som svar på mammas kommentar

Efter senaste inlägget undrade mamma om min samling disneyfilmer var en förtäckt önkselista till jul och svaret på det är nja.

Visst önskar jag mig disneyfilmer, men de står verkligen inte högst på listan. Betydligt högre upp finns porslin och bestik. Efter att ha bott i egen lya snart ett år och använd ihop plockat bestik och börjar jag nu veta vad jag vill ha. Så efter att ha gått en sväng med syster på stan idag och fått lite smakråd så har jag idag bestämt mig för vad jag vill ha. DET kommer att stå på min kommande önskalista. För ja, jag skriver fortfarande önskelista. Så får jag det jag vill ha och inte sådant som jag inte vill ha.


Disney

Disney har gjort många bra filmer. Dessa skulle jag vilja ha i min DVD-hylla. Idag har jag... ingen. Filmer i kursiv har jag sett, minst en gång.

Snövit och de sju dvärgarna (1937)
Pinocchio (1940)

Dumbo (1941)
Bambi (1942)
Askungen (1950)

Alice i Underlandet (1951)
Peter Pan (1953)
Lady och Lufsen (1955)
Törnrosa (1959)
Pongo och de 101 dalmatinerna (1961)
Djungelboken (1967)
Aristocats (1970)
Robin Hood (1973)

Bernard och Bianca (1977)
Micke och Molle (1981)
Oliver & gänget (1988)
Den lilla sjöjungfrun (1989)
Bernard och Bianca i Australien (1990)
Skönheten och Odjuret (1991)
Aladdin (1992)
Lejonkungen (1994)
Pocahontas (1995)
Ringaren i Notre Dame (1996)
Mulan (1998)

Björnbröder (2003)

Vilken är din disney favorit? För enkelhetens skull får man bara välja från listan.....

LOGGEN

Äntligen! Jag lyckades! Då var det gjort! I alla fall halvägs.

Jag brukar på nätterna lyssna på Vaken med P3 och P4. De börjar varje program med att man loggar in. Det gör man genom att sms:a eller maila in svaren på följande tre frågor:

* Idag kallas du för...
* Vad gjorde du i går vid den här tiden?
* En låt som beskriver dig just nu?

och de kvällar då jag fortfarande ha datorn igång den tiden på dygnet brukar jag logga in. Och idag hände det. De läste upp min logg. Alldeles specifikt. Jag blev inte lyssnarloggen, dvs de spelade inte upp min låt. Men ändå. Ett steg närmare. Ingenting. Men ändå!

Det var mina 15 sekunder i rampljuset!

Virrigare än virrigast!

Jag är ju klart virrigare än virrigast. Nu har jag bloggat om tidningsbudet TVÅ gånger? Varför berättar jag samma story två gånger? Måster ha sovit första gången jag gjorde det, eftersom jag inte h´kommer ihåg det. INTE BRA!

Söndag. Slödag. Idag har jag tagit det lugnt men ändå hunnit göra en del. DIskat. Har tvättat. Lagat mat.  Diskat. Varit på Gudtjänst och sovit länge. Dessutom pratat lite i telefon. Ja, idag har det än så länge bara blivit lite i telefonen, speciellt om man jämför med närmaste två veckor då jag har pratat hur mycket som helst i telefon. Både trevligt dyrt och tidskrävande. Fast allt som oftast har jag försökt att göra lite annat samtigt som jag pratat i telefon. Diska och städa skrivbord och raka benen går utmärkat att göra samtidigt.

Det finns olika sortes människor. En del sitter still och gör ingenting annat än pratar när de pratar. En del springer runt och gör lite allt möjligt.

Vad gör du?

Tidningsbud

En kväll för ett par veckor sedan blev jag väldigt nyfiken. Ganska ofta blir jag nyfiken men denna gång tog jag reda på svaret. Jag undrade helt enkelt vilken tid på dygnet min tidning levererades.

Bakgrund. Förra året hade jag lite (relativt ord, jag borde nog egentligen välja ordet mycket) probelm med min tidningesleverans. Den kom kan man lugnt säga inte som den skulle. (Har jag skrivit om detta tidigare?) Men under hösten har det fungerat alldeles utmärkt!

Så - åter till ämnet- för att stilla min nyfikenhet tog jag helt enkelt en postit lapp, skrev en trevlig hälsning, min fråga och klistrade upp på tidningshyllan, samt en penna. Nästa morgon gick jag med spänd förväntning och öppnade dörren. Där låg min tidning och ... japp. han hade skrivit, för det var en Han. Strax före fem brukar den tydligen komma. Absolut senast kl sex ska jag ha den. Jag ligger tydligen lite avigt till och dessutom är jag den enda i huset att ha tidningen. Sist på rundan ligger jag. Detta är intresant men onyttig kunskap!

image101

Teknik!

Teknik är fantastiskt bra, underbart, smidigt och effektivt, roligt, smart användbart och funktionellt. Så länge det fungerar. Bland det värsta jag vet är teknik som INTE fungera, som det ska eller som jag vill. Igår satt jag en timme och försökte få ut ett dokument i skolans "braiga" färgskrivare. Tacka vet jag Mammas. Den är bra. I alla fall den vi hade. Jag tror att den mamma använder sig av nu är bra den också.

Maken Engström skriver idag om RSS. Jag har länge funderat på om jag ska använda mig av den funktionella funktionen. Jag tror att det skulle spara mig mycket tid. Men som Engström också (nästan) skriver, då får man inte se det personliga i varje blogg.

Det finns en annan funktion i bloggar som är betydligt mer personlig, Kommentarer. Där bloggläsare och bloggskrivare får möjlighet att kommentera inlägget direkt. Mycket fiffigt!

05.58

Igår gick jag och la mig före 23.00. Det är inte vanligt i min värld. Ofta blir det en timmer senare än det. Igår gjorde jag det med en baktanke. -Jag läser bättre, fortare och effektivare på morgonen. Så när jag vaknade för att jag behövde gå på -- så insåg jag att klockan var, just det, 05.58. Två minuter innan min klocka skulle ringa. Snacka om mitt-i-prick.

Efter lång varm dusch och frukost kunde jag börja plugga kl. 07.02 Innan klockan slagit 08.25 hade jag hunnit läsa klart min vetenskapliga artikel. Gissa om jag var nöjd! Sen var det handledning i Trycksaksprojektet som gällde. Det börjar kännas lite bättre med det nu. Sen gick jag på Byggstartslunch för Nytt kårhus i Eskilstuna. Väldigt trevligt. Sen väntade jag på mina nycklar som var en tripp till Västerås...

Väl hemma så har jag suttit och lagt näst sista handen på min KAM-presentation. Går sådär faktiskt. Sådär går det med mina kreativa övningar... får fortsätta jaga dem...

RSS 2.0