Bäst?

Vad är bäst?
Att blogga?
Eller inte blogga?

Att få kommentarer?
Eller att inte få kommentarer?

Just nu går det segt med allt.

För övrigt.
Pass.

Dagens ämne

Dagens ämne är svenskhet och mediepolitik.

Hur genomsyras svenskhet i program som Landet runt och Aktuellt?
Hur har och ser svensk mediepolitik inom televisionen ut idag?

För övrigt är jag less på hundhår på kläder. Min bästa vän numera är klädrullen.

Bebis och körkort!

GRATTIS GRATTIS GRATTIS!

Jag har varit på en promenad. Jag tänkte: När jag kommer in från promenaden ska jag blogga om den nya bebisen i vänskapskretsen. Nu har jag kommet in från min promenad och nu har jag en anledning till att blogga Grattis!

Först vill jag säga Grattis till J och H J till deras lilla Signe! Mycket söt och mycket glad är jag för er skull! (Nu finns ingen återvändo, nu måste jag komma och hälsa på.)

Sen vill jag säga stort GRATTIS till numera vuxna stora lilla syster. Hon har idag klarat godkänt på uppköringen och är numera en mycket stolt innehavare av ett körkort!

GRATTIS GRATTIS GRATTIS!

För övrigt så förstår jag inte hur det kan bli så dammigt i ett sovrum.

Borta bäst hemma bättre

Hemma och måndag.
Fast egentligen vill jag ha söndag idag igen.

Idag ska jag plugga och städa sovrummet, och ringa vetrinären.

På radion spelas just nu en låt med refrängen don´t bring flowers after i´m dead.
Jag har inte lyssnat på versen, så jag vet egentligen inte vad den handlar om. Men jag gillar den strofen.

Ta inte med blommor efter att jag dött.

Jag tolkar det som: Ge mig dom nu i stället.
Jag tror att det visst kan handla om blommor. Men det kan lika gärna handla om komplimanger och annat som man gärna vill tala om för sin vän. Säg det nu. Gör det nu istället. Vänta inte tills jag är död.

För övrigt så var det inte SÅ kallt som jag TRODDE idag....

Just nu

Just nu befinner jag mig i Eskilstuna.
Just nu befinner jag mig hemma hos fd 5:1.
Just nu håller hon på och bestämmer sig för vilka festkläder hon ska ha ikväll.
Just nu håller hennes syster och pojkvän att göra middag.
Just nu står jag i vardagsrummet där jag ska sova i natt.
Just nu är jag lycklig.
Just nu tror jag att det kommer bli en härlig kväll!

Just nu längtar jag tillbaka hit.
Just nu saknar jag de där hemma.
Just nu.

Just nu borde jag gå och hjälpa till med maten.
Just nu är jag kissnödig.
Just nu är det ledigt på toaletten.

Just nu har jag bloggat färdigt.

För övrigt är jag glad för att jag bor på ett ställe nu. Hemma.

Motivationen kom, och gick

Idag var jag ner på gruppträff. Jag läser Medie - och kommunikationsvetenskap A, på Uppsala Universitet denna termin. Hade tänkt göra det lite vid sidan om, men det är så himla intressant och jag har hamnat i en sån himla bra grupp att ...

Ja, det är en annan story.

När jag var på väg hem från träffen, gick jag en sväng längs fyrisån, njöt av solen och var himla inspirerad till att fortsätta plugget när jag kom hem! Kul tänkte jag! Nu kör vi!

Tills.

Jag kliver innan för dörren.

Motivationen är som bortblåst. Försvunnen. Jag måste nog fixa disken. Och tvätten. Och leka med vovven. Och och och. Och blogga.


Jag har observerat att det är kanelbullens dag 4 oktober. Då ska jag nog bjuda på fika här hemma hos mig. Var så god och bjud in er själva.

För övrigt är jag i Etuna lördag-söndag.

Jag tycker SVT ...

Jag skummade över ekuriren.se idag, och såg denna rubrik: TV levererar inte.
Jag har inte läst artikeln men ingressen handlade om att Eskilstunaborna inte tyckte att de fick valuta för pengarna.
Alltså tycker de att det är bättre att betala för att få se reklam. För det är vad de andra komerisella kanalerna handlar om. Jag säger inte att det är dåliga kanaler. Men.
För att få se tex TV 3, 5, 6, 7, 8, 9 och vidare. Så måste du betala en avgift, abonemangsavgift. Det tycker inte kanalerna räcker. Så de trycker in massor med reklam i programen.

Jag var förut så nöjd. TV3 hade inte tre reklamavbrott i sina 55minutersprogram. Det har de nu. Jag är numera irriterad över detta. Det enda bra med det är att man hinner kissa i pausen.

I alla fall. Sen har vi webbtv. Ingen annan kanal har så bra webbtv som svt. Bra streamad tv på svtplay där man kan se vissa program upp till en månad efter sändning, utan reklam. Att jag gillar svtplay är ju ingen nyhet för mina trogna läsare.

I tvavgiften ingår även ALLA SRs radiokanaler. Med dirketsända soprtevenmang. Trafikvarningar, webbradio, dirket och lyssnarakrivet och PODradio.

Allt detta med ett otroligt brett utbud av olika program. För de som inte tycker att TVavgiften ger något. Kan jag nog säga att jag tror inte de upptäckt vad de faktiskt får för den.

För om alla produktioner som SVT och SR och UR gör, skulle försvinna, tror jag att det skulle märkas dirket.

Själva avgiften tänker jag inte diskutera. Alltså vad det är som göra att man måste betala, hur hög den är, det är inte intressant i den här diskussionen. Nu handlar det bara om man får valuta för sina pengar. Det tycker jag. Med det inte sagt att jag inte tittar på de andra kanalerna med. Jag vill säga att det går inte och jämföra den jämna kvaliten som SVT, SR och UR har, med någonting annat i svensk audioativ och vissuell media.

Håller ni inte med mig? Vad tycker ni? Vad är ert favoritprogram? Vilket tittar ni helst inte på? TYCK TILL!

För övrigt går det att sitta på balkongen och plugga idag.

Kalaskväll

Med anledning av dagens högtid (se tidigare inlägg) så har vi ikväll haft ett litet kalasfika här tillsammans med kusiner, och bihang. Fika som bestod av kakor som mättade och tårtor där vi inte riktigt kunde enas om dekorationen. Tårta med eller utan chokladboll är frågan.

Därefter inleddes den numera traditionella PLUMP-omgången. Kortspelet alltså. Vinnaren sedan förra gången avstod denna omgång, och en av fuskarna var inte med. Detta ledde tyvärr till att en av de andra storfuskarna vinner omgången. Överlägset. Jag undrar om h*n fuskade eller verkligen är så bra som h*n tror.

Det får vi se vid nästa träff.

För övrigt tycker den gamle mycket om den lilles tuggleksaker. Nu pratar jag om hundarna alltså.

Myndighetsdag

Vad är det för en dag?
Är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag,
för det är stora lilla systers myndighetsdag,
Hurra hurra hurra!


Sedan igår kväll är jag hemma hos mamma och pappa. Det är svårt det där med hem. Förut tyckte jag att jag hade två hem. Nu är hem lite överallt. Dessa begrepp mamma och pappa och syster har också börjat bli lite invecklade. Hemma hos mig, har vi numera börjat säga din och min om mammor och pappor och systrar. Bror, där är det inga problem. Där finns det bara en.

Men hem var det. För mig finns det hemma, hemma och hemma. Alltså hemma hos OSS (!) hemma hos mamma och pappa, och hemma hos mamma och pappa.  Alltså hemma i Alunda och hemma i Alunda. Alltså hemma i  Ekeby, och Tuna Ekeby. Alltså Tånga och Tuna.  Det blir lite komplicerat när både jag och sambon alltid säger hem mamma och pappa.

Jag är alltså på Tånga.

Min syster blir idag vuxen. Myndig. Ansvarig. Körkortsmogen. Stor.
Hjälp!
Vad hände med min lilla syster som var så liten, späd och blyg? Ja, späd är hon nog på ett eller annat sätt fortfarande. Hon har vuxit på sig och blivit en stor tjej, kvinna, med skinn på näsan och som jobbr målmedvetet mot det hon vill. Just nu på körkortet. Hon har även intressen i att ta hand om människor, sy klänningar bland många andra. I hennes rum finns det ofta chips vid sängen och kläder på golvet.

Av mig Z. och M. fick hon en "flytta hemifrån låda" En låda fyll med diverse saker som kan vara bra att ha när man ska flytta hemifrån. Det hon inte fick, men som jag upptäckte att man faktiskt behöver det är osthyvel, potatisskalare och konservöpnare. Men det fick hon inte. Däremot en massa annat.

Jag är stolt över de systrar jag har. Jag älskar dem för att de är som de är de. De är världen bästa systrar. Jag är oerhört tacksam för att jag får ha två systrar.

För övrigt
har det idag blivit många steg, i skogen med hunden.

Stand up - downstaris

Igår blev jag tilfrågad om jag vill följa med på standup. Samma kväll. Det var lite kort inpå. Men jag är ju inte den som är den, jag är ganska impulsiv av mig. Tydligen. För det var så Tejen tänkte. Misswar brukar vara på sånna här impulsiva grejer.

I alla fall

Det var standup - downstairs, klubb och pub på Kalmars nation. Mycket mycket roligt. Jag hade ont i magen fortfarande när jag kom hem. Så mycket hade jag skrattat.

Det var fyra komiker. Från för mig helt okända till två som jag kände igen. Kvällens huvudnummer var Mårten Andersson. Elina "någonting mer i efternamn som jag inte kan" var mycket rolig. Hon körde ett bröllopstema. Som kändes aktuellt efter sommarens båda bröllop. Sedan var den Kavas tur. Mycket applåder då han ställde många frågor till publiken. I Standup ska man apådera när man säger ja på en fråga. Det följde publiken stenhårt fram till Mårten. Då skrattade vi i  stället. Däremellan var det Jespers tur. Jag tror han hette Rönndal i efternamn. Mycket rolig. Han pratade om saker han stör sig på. Om allt från att plinga före tanten på bussen till spindelmannens spindelfakta.

För övrigt så är det sol ute idag.

Trist tisdag

Idag var början på en trist tisdag. Som jag  tror och hoppas kommer sluta som en rolig tisdag. Tejen ringde mig och frågade om jag ville följa med på stand up ikväll. Jag har nog inget bättre för mig, så varför inte.

Just nu har jag precis ätit god mellis. Fruktsallad. Mycket mycket gott. Nu är det bara disken kvar....

För övrigt är det härligt varmt väder idag!

Trött måndag

Idag är en trött måndag.
Idag hade jag föreläsning.
Var inte alls sugen på att gå.
Z., som är hemma och är sjuk, igen, tvingade iväg mig.
Men det var ju faktiskt ett intressant ämne. Mediahistoria.
Trodde jag ja.
AL är SÅ tråkig att lyssna på.
Jag brukar inte gnälla på föreläsare. Men han är bara tråkigm enforming och man får inget sammanhang av det han säger.

Nu sitter jag i soffan.
Borde sortera en stor hög papper.
Vill inte.
Känner att även jag börjar få Z. huvudvärk.

Igår hade vi en trevlig söndagsmiddag här. Mycket roligt! Tack för att ni kom!

För övrigt luktar hundfisar mycket illa.

I fotöljen

I vår lägenhet finns en fotölj. När jag bodde i E. Ville jag mest av allt ha en fotölj i min lägenhet. Ändå blev det ingen. Nu finns det en fotölj i lägenheten där jag bor. Det är inte min och det är inte Z.. Det är Slevens. Han använder den inte, så för att den inte ska stå på magasinet och skrota ville Z. låna den. Jag rynkade på näsan. Och har tills i veckan tyckt att den stå i vägen. Att antinge saccosäck eller fotölj skulle det vara enligt mig Det blir förtrångt annars.

Saccosäcken har vi numera gömt tillsvidare i sovrummet under en stor hög ren tvätt som väntar på att sorteras. Till vi tror att hunden inte ska kissa i den, längre. Han har gjort det. Två gånger förmycket. Tydligen ett känt hundfenomen.

Så då blir det fotöljen. Tillsvidare.

Nu har jag kommit på att i fotöljen sitter man kalasbra med datorn i knät. Eller tangentbordet. Beroende på vad man ska göra. Idag har jag suttit i fotöljen nästan hela dagen. Utom när jag har gått med syster halvvägs till skolan, plockat disk, servat den sjuka sambon, gått på hundpromenader, grillat kckling i ugnen eller varit på toaletten.

För övrigt undar jag, hur många stavfel har jag i den här texten?

s.j.u.k

S.
Storhandla
Jag hade tidigare i veckan bestämt att jag skulle Storhandla idag. Det gjorde jag. Jag underar vad tjejen i kassan tänkte. En ungefär lika gamal tjej handlar mat för ett helt kompani. Nej, så mycket var det inte, men det var många "bra att ha hemma-grejer". Det blev 6 stycken överfulla kasar, därtill sköljmedel, hundmat och två krukväxter. 1367 kr. Dyrt eller billligt vet jag inte. Men det var egentligen bara två kassar som var färskvaror, typ mejeriprodukter, frukt och grönt osv. Resten var konserver, mjöl och kryddor, disktrasa och slickepot. Och en massa annat.

Hur gör ni när ni handlar?

J.
Jobbigt.
Det jobbigaste när man ska städa tycker jag är att damsuga. Det känns så lönlöst. Det är lika dammigt snart igen, och lika mycket hundhår överallt. Det har en tendens att fastna överallt. Just nu hårar M. förskräckligt. Som tur är har Z. köpt en mycket bra borste att borsta honom med. Den ser inte bra ut. Men är fruktansvärt bra.

Vad har du någon gång dömt efter utseendet som du fått ångra?


U.
Underbart god äppelpaj.
Efter storhandling blev det ett inpulsivt äppelpajsbak. Hade fyra äpplen i kylskåpet som sjöng på sista refrängen. De hakades genast ner till en lite äppelpaj som nu är tokslut. Underbart gott med honung ringlad över smuldegen.

Vad vill du ha till din äppelpaj?

K.
Kompismiddagen blev inställd. Sedan E. tiden tycker jag det är mysigast att träffa vänner mitt i vardagen, och äta middag tillsammans. Det är ett bra tillfälle att hinna prata om sånt man annars inte pratar om. Så där mitt i veckan blir det just om vardagliga ting och vardagslivet, som är en stor de av vårt liv, som man pratar om. Jag gillar det bäst. Idag hade jag lyckats pricka in en sån middag med mina vänner. Men. Då blir Z. sjuk. Feber. Hängig. Ingen middag. Tråk. Inte heller blir det någon resa till Öckerö i helgen. Tråk.

Hur umgås du mest med dina vänner?

För övrigt:
En del brukar säga att de inte vet vad de ska kommentera på mina inlägg. Nu har ni fyra frågor att komentera kring. Det är så man gör. Man ställer en fråga kring det man läst, och så tycker man nåt.
Hörs man inte finns man inte. För jag vet exakt hur många ni är som läser varje inlägg. Och ni är fler än ni tror.

För övrigt blev mitt första förövrigt alldels för långt. Ett för övrigt ska vara kort och konsist. Som det här.En härlig dag

Idag är en härlig dag.
Solen skiner.
Balkongen är en underbar plats.
Hunden är lugn.
Köket städat.
En tvätt tvättad.
Plugg på eftermiddagen.

Kontakt med vänner.
Mysmiddag imorgon.

För övrigt blir jag bortrest i helgen.


Bad, bak och blogg.

Idag är det lördag. Med det fattar inte Malcom utan vaknar kl. 07.00  och vill gå ut. Helst genast och nyss. Men jag brukar kunna lura honom en halvtimme. För husse är sttört omöjlig att väcka då, även om jag försökt många gånger. Sen är det bara att kl på sig och gå ut. Jag behöver inte stressa, men kanske inte heller ta en dusch först. Jag skulle vilja påstå att valpen är rumsren nu. För er som var intresserade av att veta hur det står till med valpen.  Annars så växer han och är numera lite större, han är ju inte en stor hund.  Stark har han blivit och lite duktigare på att gå i koppel.

För att veta vad jag har gjort de senaste dagarna. Klicka här.

Igår var det fredag. Då var jag hemma mest hela dagen, utom en sväng på morgonen då jag körde lilla lilla syster till skolan och passade på att tanka bilen. Annras så var jag hemma, utom när jag var på hundpromenad. Hade lunchbesök av Bus! Z. skulle på någon visning efter jobbet, så han kom inte hem förrän sent, så jag tog ett långbad på kvällen. Jag är egentligen inte så förtjust i att bada badkar. Men, igår efter att ha storstädad badrummet, så gott det gick, kände jag för att tända ljus och krypa ner i varmvattnet, det regnade och blåste ju så förfärligt ute. Det var inte  tänkt att det skulle bli två timmar, med det blev det, och nu har jag läst hela Frukost på Tiffny´s. Jag är ganska säker på att jag stt den som film  tidigare.

Idag är det lördag. Idag sitter jag på mitt fårskinn i fotöljen,  tangentbordet i knät, kaffe och nybakade scones bredvid mig. På dagens schema står en tripp till färgaffären, allianshallen och så kanske en sväng ner på stan.


För övrigt är hunden alltid söt. Utom när han skäller.

RSS 2.0