Fredag!

Fredag, med lunch och plugg hemma hos fd 5:3. Vi håller på och planerar vår workshop som vi ska ha i kursen röst och rörelse. I den utgår vi från våra erfarenheter av goda och mindre god talare.

Idag varit hos frissan. Jag var där före henne. Hon var lite sent till jobbet kan man säga, men jag blev fin vrigt i håert i alla fall. Det har inte skett några större föränringar, de kommer senare.

Förövrig så ser jag framemot kvällen med lite vånda.Torsdag i sol!

Sol en lyser
himmlen är blå
vad det är skönt att leva då.
Högt i topp
går allas humör
och det är det som susen gör!


Det var en av alla de sånger som jag lärde mig när jag gick i förskoleklass och i första klass. Den och Midsommarblomster förknippar jag med mina första år i skolan. Denna vecka har solen lyst över Eskilstuna. Jag har, som man säger här i stan, "setat", eller hur det nu stavas, ute i solen och pluggat. Solen har värmt så jacka eller tjocktröja har varit onödigt.

Hösten är så vacker. Klart är det iaf. Att en av mina bästa tider på året är nu!

Förövrigt föreläste en blind man för mig idag.

Sjuk och inspiration

Helgen var underbart bra. Därefter blev jag sjuk. Den förkyldningen jag sköt upp på fredagen bröt ut på söndag eftermiddag.

En av mina kursare sa under tisdagen en mening, en komentar tyst för sig själv, som fick mig att vakna. Att tänka till. Efter att han sagt det så blev hela föreläsningen mycket mer intressant än den varit tidigare. Den meningen påminde mig om att jag faktiskt tycker att det är kul att plugga. Men inpirationen hade varit borta under de dagar jag känt mig sjuk och nu är jag på väg tillbaka!

Förövrigt så är hembakade chokladbollar en tillfällig favorit!

Vilken färg ska det vara?

Nu händer det grejer vill jag lova, speciellt nu när man verkligen ser när saker händer!
När det sedan är dags att göra allt inne så ser man ju inte det lika tydligt...

Mamma ringde mig idag. NU måste de bestämma sig för vilken färg de vill ha på huset. Det lutar åt ett ljust, antingen vitt eller grått. Min favorit är grått med röda (naturligtvis) knutar.
Förövrigt så hamnde det mesta på min dator i soprorna igår. Jag gav helt enkelt upp.

Kristallen

Just nu går Kristallen på TV.
Ett ryggdunkarprogram för alla som jobbar med TV.
Humorn är torr.
Jättedålig.
Men Evas superkoll vann Bästa Barnprogram.
Bra!

Eva är och har alltid haft de bästa programmen.
Okej,
Hönapöna kanske inte var bäst.
Men hon är  superbra!

Förövrigt så tog T och J ett mycket bra initiativ idag! Kul! Vi är på!

Hur går det med?

Ja, hur går det med huset där hemma?

Den frågan får jag allt oftare, och för alla er sm undrar så går det så här....En otroligt bra dag

Idag har det gått alldeles utmärkt för mig.

I morse så skulle jag knyta ihop soppåsen för att jag inte skulle glömma den, då upptäcker jag att den läcker... Hål i påsen. Sen skulle jag plocka undan sylten. KRASCH sa det. Hela syltburken i glas var inte längre hel utan låg i tusen bitar glas och en stor hög sylt.

Jag gick till skolan och vi diskuterade våra texter som vi ska skriva lättläst och hur vi ska göra vår analys. När jag ska lägga ner böckerna i väskan så upptäcker jag att min termos med kaffe har läckt. Som tur var bara i påsen och inte på böckerna. 

Sen gick jag hem och åt lunch! 

När jag kommer tillbaka är den föreläsning jag tänkt gå på inställd. När jag då istället sätter mig vid en av datorerna så kan jag inte logga in. Det går bara inte. Jag provade tre olika datorer. Då tar jag upp textanalysen i stället och jobbar med den.

Nu gick det hur bra som helst att logga in.

Förövrigt så har vissa delar av skolan fått sig ett ordentligt lyft!


RSS 2.0