Berättar mer imorgon?

Trodde jag ja. Natten mellan Måndag och Tisdag startade BOKREAN. Jag och M. höll oss vakna (trots att jag just denna måndag hade velat gå och sova vi nio men är det bokrea så är det). Midnatt var inne och det var kö utanför butikerna, utan att den för den skullen blev trångt eller hetsigt. Värre var det på tisdagen. 5:1 och jag gled runt mellan boktravar och staplar. Vårt första mål var Akademibokhandlen. Där gjorde jag mina fyra inköp.
  1. Bonniers Svenska Ordbok - Bra att ha
  2. Bonniers Synonym Ordbok - Troligtvis bra att ha
  3. Mat - för liv och lust - Behöver en bra baskokbok, den här är bra!
  4. Bröllopsboken - Idiotköp, impulsköp, roligt att ha köp, kalla det vad ni vill, jag ska gå på bröllop i sommar! Har inte blivit bjuden än, men gå ska jag! (Okej F&O, har blivit bjuden men är inte anmäld, är väl snarare så gott som självskriven, eller?

Vidare gick vi till Kulturbutiken, en av mina favoritbutiker. Inget köp, men tittade och dreglade länge över samlingsboxen av Fogelqvists Stad-böcker. Sandgrens Bokia blev nästa, inte heller något köp här, men kunde gott räkna ut att jag tjänade på att köpa alla böcker på Akademibokhandeln än om jag hade köpt alla här. Billigast hade det naturligtvis blivit om jag hade fördelat köpen. Naturligvis. Men varför gnälla(?) det var ju billigt jämfört med normalpris.

Tisdagsmorgonen. Då började jag en ny kurs. Det kan vi inte skriva om här och nu. Den kräver ett eget inlägg.

På tisdagseftermiddagen gick jag och J. en sväng igen på bokrean. Första hållplats var Å.  Där införskaffade jag mig yttligare tre böcker. Endast inpulsköp, det är roligast.


  1. Stolthet och fördom - Serien är bara SÅ bra! Filmen är bra! Har ännu inte läst boken. Ska bli ändring på det nu.
  2. Samlade dikter av Karin Boye - Har fått för mig att hon är bra. Har aldrig i mitt liv läst en diktbok. Ska bli ändring på det nu.
  3. Annas kakbok - Hårda kakor, mjuka kakor, goda kakor (vad är det för stilfigur?)
  4. Läsa och skriva fast man inte kan - Fynd! Fast om jag behöver den vet jag inte. Jag behöver nog inte någon av dessa fyra böcker, men vad gör det? Det är ju bara pengar.
Efter Å var det återigen Bokia som gällde. (Vill bara gör er uppmärksamma på att jag inte berättade om att jag på Å. hittade Mat-kokboken för 90kr billigare än vad jag köpte den för) Där fyndade jag och J. i fyndlådan. Böcker från Studentlitteratur för 20kr/st! Jag köpte en bok (bok#4). J. köpte sex stycken, gissa vad de handlade om?

Akut buk och ut !

Bokrea intro

Bokrean började i natt!  Och kl 00.10 klev jag innanför dörrarna på Akademibokhandlen. Fyra böcker. Två köp var planerade, ett var halvt planerat och det fjärde ett komiskt inpulsköp. Berättar mer imorgon. Nu ska jag sova. God natt

Lugn helg

Fredag, då slavade jag på H&M. Men det annolunda denna gång. Fick gå på liggande istället för på Call off, klart bättre! Jag vet inte om arbetsuppgifterna var så mycket bättre, men miljöombytet var helt klart ett stort plus! Fredagkvällen försvann i ett nafs. Åt mat, spa-duschade och tittade på Lets dance med J. och M. Tycker synd om Lasse, han borde FÅ åka ut. Ring och rösta nästa vecka, men inte på Lasse!

Lördag, på en ledig dag lyckades jag med att inte göra det enda jag skulle göra. Förbereda det sista inför Barnens kyrka. Så det gjorde jag kl 0100, precis innan jag gick och lade mig. Annars så tog jag en sväng på stan, hittade ett par skor som jag blev kär direkt, i mitt annars just nu mer eller mindre obefintliga kärleksliv. Har fått min andra "stand in"-uppdrag nu. Det är väl inte riktigt officellt än men jag tar det så. Vi ska ialla fall åka på läger tillsammans, ska bli vädligt roligt! På kvällen var det Melodifestivalen som gällde. Slutade på det enda sättet som det hade kunnat sluta på om de som röstat röstat vettigt, vilket de gjorde! ( Jag kan inte rösta, mitt abonnemang är spärrat för sådana samtal, var det en gång i alla fall, och jag tänker inte testa om det inte är det. Bra va?)

dinsko 380sek


Söndag. Är inte det en av veckans bästa dagar så säg! Idag var det Noas ark för hela slanten! BK var kalas! Kunde inte ha blivit mycket bättre! Efter gick jag en kort sväng på stan, bokrean börjar snart... undra vad jag har för budget för den?...  Väl hemma har jag bloggat och tvättat, samt postat ett brev, försent naturligtvis.

Ny Frida. Har legat lite ner ett tag. Speciellt Stavningen. Återkommer om den. Höra av mig har jag blivit bättre på! (brevet i ovanstående stycke är ett exempel) Maten ett framsteg! Promenaderna kommer med våren!  Vad mer ingår? måste tänka efter, återkommer!

Imorgon är en annan dag.

Celebert besök och cykling på hala vägar

Torsdag. Dugga. Vakande av mobilen. Inte min mobil. L2s. Åt en stadig frukost och gick sedan till skolan. Lyckades hitta rätt sal. Satte mig. Skrev duggan. Kollade igenom. Kompleterade. Ingen annan verkade klar. Kollade igen. Gjorde en utvärdering. Innan annan verkade klar. Kollade igen. Jag är klar. Gick. Först. Har aldrig hänt förr! Vad har jag gjort fel? Vad hade jag missat? Gick hem.

Där hade tjejerna inte vaknat än. Klockan var ju bara tio ochde hade sportlov. Jag kokade lite (läs: rätt mycket) gröt och vi åt frukost tillsammans. Sen tog vi en sväng på stan, gick i gallerierna, L2 köpte sin livs första vas och jag hjärtan i sten. Förbi Faktoriet, vi gick faktiskt på museeum, alla fall i en kvart. Genom stadsparken och över Nybron.  Hem gick vi via Hemköp.


L1 sover och dagens inköp från Village, stenhjärtan

Medan jag gjorde lunch, ta vad du har i kylskåpet (förutsätter att där finns något att ta) och blanda, duschade tjejerna. Vattent hade ju varit avstängt mellan kl 0800-1200. Smart hantverkare. Sedan låg vi och jäste på mattan (min matta är mycket "ligga på golvet-vänlig"). Sen var det dags att gå till tåget.

Jag hade ju inget att plugga längre, så jag hade massa planer på vad jag skulle kunna göra denna helg. Baka, tvätta, låna en bok på biblioteket, scrappa, och bara ta det lugnt. Tills jag kom på att jag kunde åka på hemgrupp på kvällen och skulle jobba på fredag.

Cyklade ut till Brottsa, åt semla och läste bibeln. Mycket bra! Cyklade hem igen. Sov gott.

Celebert besök!

Det var tänkt att jag skulle få en lugnt helg, och att jag nästan inte visste hur jag skulle försriva tiden, men det skulle inte bli några problem visade det sig. Redan i Torsdags kväll hade jag tänkt att jag skulle  berätta om mitt besök av L1&L2, men det blev visst inte så.

Med tåg 17.07 anlände tjejerna till Eskilstuna Tågcentral. Enkelt och bekvämt hade det varit att åka tåg. Kvällen inleddes med att äta tillsammans med mina kära grannar, M, S, J. och Je, och Jes kompis L från Sthlm. Åtta stycken kan man vara runt mitt lillabord, inte fler. Härlig värme och gemenskap blev det runt bordet. Humöret och stämmningen var på högsta engergitopp. Resten av kvällen tog vi det lugnt. L1&L2
hittde min kamera och gav mig deras vinkling på min lilla lägenhet. Lite godis och småprat innan vi lade oss att sova är en klasisker!
Stil stilistik och söndagskola

Idag har jag varit och pratat med D. Vi har planerat Barnens Kyrka på Söndag, ett mycket tacksamt tema:
138153-7

Nu ska jag gå och hämta tjejerna vid tåget, sen ska vi går förbi Mdh och skriva ut lite anteckningar som jag skapat genom att svara på B.s instuderingsfrågor. Annars så har daget gått ut på att ta hand om mig själv och min lägenhet och förberett mig mentalt. Projekt Ny Frida måste ta sig en funderare.

Semla!

Imorgon är en annan dag, då kommer två av de fyra på besök. Roligt initiativ! Bra att ni vågar! Tufft! Jag åker till C. nästa torsdag. Långt bort, (allt är ju relativt) men mycket spännande! Till Monarkens kaj ska jag!

138153-6
En liten tun månskära såg jagpå himmlen.
 "Försök ta ett kort på den" tänkte jag.
Det blev en vit duva på en nattsvart himmel.
Konst.

Idag är det den fetaste tisdagen. Köpte en semla av en kille som trodde jag kom från Norge. Han hörde på min dialekt (min dialekt?) att jag inte kom från Eskilstuna. Det gjorde inte han heller. Han föddes inte här i alla fall. Det hörde jag.

Mysbelysningen är på. Böckerna framme. CrossnetFLOWs webradio strömmar ut ur högtalarna. Rätt inställning är intagen. Här ska det pluggas!

En måndag

En måndag mitt i mängden. Idag har jag gjort klart min bokrecension på Den allvarsamma leken av Hjalmar Söderberg. En fin men tragisk berättelse  om två unga människors kärlek till varanda.  Påminner mig om mitt kärleksliv, just nu mer eller mindre obefintligt. Rätt skönt faktiskt, men inte så spännande. Det gör andras mycket mer spännande, förlåt om jag lägger mig i. Har ingen positiv kväll ikväll. Trots att jag egentligen är på bra humör och inte så trött och har pratat lite, rätt länge, i telefon. Det blev bara en och en halv timme. Borde ha pluggat, men det var trevligare att prata. Nu har jag intagit min nya plugg-ställning, som känns bra! Sitter i sängen, datorn i knät, fötterna på stolen, ett glas med juice på pallen och kudden bakom ryggen. Och lovsång på radion. Tycker egentligen att det jag läser är intressant och jag har motivation att plugga, men inte motivation att ta mig i kragen och börja.

 
Platsen, Materialet, Jucien (att rekomendera)

Imorgon är planen att gå till biblioteket för att plugga lite. Planen är det. Borde följas, ska ringa E.

ledig lördag!

En fantastisk dag idag! Idag var jag ledig, det fanns absolut inget som jag var tvungen att göra, fanns saker som jag kanske borde ha gjort men inget jag var tvungen att göra! Idag var min dag! Var uppe så länge som mina ögon orkade igår, och sov tills jag vaknade (= ingen väckarklocka!)

Väl vaken, utan att för den delen ha rört mig från sängen, surfade jag lite och låg med en god bok. Åt någon som var kombinerad frukost-lunch sent på dagen. Därefter tog jag och min granne M. en promenad och utforskade nya gator i vår nya stad.

Därefter myste jag lite i sängen och lyssnade på radio, som förövrigt är ett mycket bra medium. På förkvällen vakande min kreativa sida och jag bakade både pizzabullar och en limpa, som jag tror att jag ska provsmaka nu. Har tillsammans med Je. och M. tittat lite på Melodifestivalen och som vanligt kunde jag inte låta bli att tycka. Tyckte till om kläder, sånger, sagor och programledarinsatser. Tyckte att det var ett bra program ikväll!

Som sagt, ska jag nu provsmaka min färska limpa. Vill du komma på fika i morgon, söndagkväll, hör av dig!


Ang. 2007-02-14 i mål 19871113

Här med erkänner F. V. K. att hon trots den välartade planeringen misslyckades totalt i sitt ambition att förkovra sig  i sina studieuppgifter under gårdagen, 2007-02-14. Skälet anses vara  Valentines namnsdag. Dagen tillbringade hon istället tillsammans med sin granne i i lägenhet 5:3 och under aftonen befann sig F. V. K. i husets översta allrum, tillsammans med de boende på samma våning!

Vilken smörja!

Plugg!

Idag ska jag plugga, plugga, plugga, plugga, plugga, plugga, plugga, plugga, plugga, plugga, plugga, plugga, plugga, och så ska jag plugga. Sen ska jag äta, vila lite och sen ska jag plugga, plugga, plugga, plugga, plugga, plugga, plugga, plugga, plugga, plugga, plugga, plugga, plugga, plugga, plugga, plugga, och fika lite.

Hoppas du får en rolig dag!

Ordning och reda, tyvärr inga pengar på fredag.

Nu ska här bli ordning. Förstår inte att här så lätt ser ut som ett mindre bombnedslag. Nu ska här bli ordning, ordning och reda! men pengarna kommer inte på fredag.... Så jag får klara mig med det jag har!  Hade en inspirerande helg hemma! Nu ska här bli ordning, och pengar kommer jag göra av med tills på fredag. Bara att rycka upp sig och börja!

Idag blir en bra dag!

Tungan som styr skeppet

Vaknade i morse med ångest. Igår var ingen bra dag. Allt gick åt skogen. Bokstavligt talat. Idag är istället en röd dag. Bildligt talat. Nerkrupen i soffan hos mina föräldrar med datorn påmagen, VM i skidskyte på tv:n, en varm vetekudde på ryggen och det känns mot förmodan bra. Jag har det ändå lidrigt, det finns dem som har det mycket värre.

Att  jag tillbringade hela gårdagens förmiddag med att packa fläsk säger en hel del. Lukten av rått kött är inte den bästa, men att kunna se skillnad på olika bitar och veta hur man sen ska tilllaga med är intressant. Tro det eller ej. Dessutom är det billig mat!

Igår kväll pratade Mi. om vårt språk, och då inte på det sätt som vi gör på Mdh. Utan på hur det på hur vi pratar till oss själva och till varandra. Hon pratae utifrån Bibelboken Jakob, kapitel tre:

När vi lägger betsel i munnen på en häst för att han skall lyda oss,
 styr vi också  hela hans kropp och tänk på fartyen som är så stora och drivs av hårda vindar;
ändå styr rorsmannen dem med det lilla rodret dit han vill.


På samma sätt med tungan;
den är en liten lem men kan skryta över hur mycket den förmår.
En liten eld kan sätta en hel skog i brand.Att det vi säger påverkar oss och vår omgivning mycket mycket mer än vad vi engetligen tror. Under veckan hade jag dessutom fått något jag som jag egentligen inte gillar, ett kedjemail, men det här tog tag i mig.

Det var en gång en pojke som lätt blev arg.  Hans pappa gav honom en näve full med spik och sa till honom att varje gång han blir arg ska han gå bakom huset och slå i en spik i staketet. Första dagen slog pojken in 37 spikar. Efter några veckor lärde han sig kontrollera sin vrede och antalet  islagna spikar minskade hela tiden. Han märkte att det är lättare att behärska sin vrede än att slå in spikar i staktet. Slutligen kom den dagen då pojken inte blev arg en enda gång.  Han sa det till sin pappa och denne föreslog honom att dra ut en spik från staketet varje dag han inte blir arg alls. Dagarna gick, och efter en tid kunde pojken tala om för sin pappa att det inte fanns en enda spik kvar i staketet. Då tog pappan pojkens hand, och ledde honom till staketet. Där sa han till honom: "Det var bra gjort, min gosse, men titta på alla dessa hål, det här staketet blir aldrig mera som det har varit. När du säger något i vredesmod lämnar det just sådana här ärr.. Som om du skulle sticka in en kniv i en människa och dra ut den igen.

Det spelar ingen roll, hur många gånger du ber om förlåtelse, skadan är redan skedd. En skada orsakad av ett ovänligt ord gör lika ont som ett fysiskt slag.


Tänk på det!

Inte idag

Om igår var en effiektiv dag så har denna förmiddag inte varit det. Men jag har hunnit tvätta. Idag ska jag  åka hem, hem till mina föräldrar. För mitt hem är ju här nu. Här jag åker till A. åker jag hem och när jag åker till E-tuna åker jag hem, lite dubbelt. Men innan jag ska sätta mig på tåget och bussen hem ska jag på föreläsnig, och så ska jag plocka ihop min grejer... Det fanns en tid då jag tyckte om att packa, undrar var den tiden tog vägen? TIden försvinner alltid så fort, speciellt på morgonen, den är morgonen var jag inte så effektiv.

En effektiv dag!

Men hallå! Nu kan jag ju inte sitt och blogga! Har massor att göra, idag ska jag ju ha en sådan där effektiv dag då ma hinner med hur mycket som helst...

Over and out

Romboleden

Snart ska jag vara vid IDP för att få handledning med uppgift 1, Romboleden. Det är inte lätt det, att skriva en fiktiv berättesle kring Romboleden. Jag har en ide, men från ide, där morfar och barnbarn åker pulka vid Ströbohög, till att komma igång och skriva är inte alltid så lätt.

Speciellt inte när man har en massa annat jag vill göra och borde göra. Ibland är diska bra roligt...

Det har snöat på förmiddagen! Härligt!

Måndagen den 5 februari

Idag vaknade jag hemma hos mina föräldrar. Av lillasysters väckarklocka. Skönt, då var jag beredd när min egen satte igång att tuta. Sen var det frukost tillsammans med mina morgonglada Systrar och UNT. Sen började dagens resa mot E-tuna. Först skolbuss, chafför var som alltid min kompis L-E. Sen tog jag lokalbuss till stan och en liten språngmarsch till mjölkpallsskjuts #804. Väl framme i V-ås såg jag till min fasa att tåget skulle avgå en halvtimme senare än ordinarieavgångstid pga av personalbrist (!). Där rök min lunchrast. Men efter att ha ryck upp mig, ökat blodsockret och satt mig så bekvämt som möjligt på en stol i Pressbyrån, fördjupade jag mina kunskaper i interpunktion.

På eftermiddagen övergav jag intepunktionen och förbryllade min lilla hjärna med att återuppliva mina små kunskaper i Indesign, fast nu på Mac. Mac kanske inte är så dumt ändå, han var bra på att förklara den där H. vi hade idag. Indesin, tänk vad roligt det är! Att sitta och pyssla, låta kreativiteten flöda och skapa! Tills man kör fast och blir irriterad på dessa komplicerade program och alla dess funktioner som är jättebra... tills de inte gör som jag vill, vill säga.

Kvällen fördrivs med gott fika och lite plugg, förberada för morgondagen och njuta av att ta det lugnt!

Någon gång ska jag....

Kreativiteten hade gått för dagen. Jag som hade lovat mig själv att Scrapbooking någon gång skulle bli min hobby. För tillfället var det ett intresse som inspirerades av vänner, men fotografier och pappersbitar samlades på hög. Kreativiteten återvände när jag nyligen fick tag i ett nummer av magasinet Scrapbooking m.m. Här finns massvis med inspiration som bara väntar på att få användas till fotografierna i lådan och nästa födelsedagskort. Min tidning redan är sönderbläddrad.

 


 

 

Scrapbooking m.m gav mig den kreativitet jag behövde! Det svenska scrapbook-magasinet är fyllt med inspiration från redaktion och läsare som alla brinner för scrapbooking. I tidningen finns allt från artiklar om nya tekniker till layouttävlingar och läsarnas eget galleri. Tidningen håller dig uppdaterad om senaste trenden inom scrapping. Under hösten har jag saknat inspiration att scrappa men efter att ha läst sönder årets första nummer kliade kreativiteten i fingrarna. Läs, njut och våga prova!

 


RSS 2.0