Idag har jag inte

Idag har jag inte gått på två möten. Bara på ett.
Idag har jag inte bloggat. Igår alltså.
Idag har jag inte ätit middag. Toast räknas det?
Idag har jag inte diskat. Fast jag har ju inte varit hemma så mycket.
Idag har jag inte betalat min lunch.
Idag har jag inte gjort allt som jag hade hoppats hinna med. Därför att jag gick på ett möte.
Idag har jag pratat i telefon väldigt länge.

Idag har jag betalat två mobiltelefonräkningar. Jag tog dem i ett svep. Bara för att de inte var så stora. Eller papprena var stora men summorna att betala var billigare än en snygg dyr tröja jag tittat på. Och köpt. Det intressanta med dem var att de bara skilde två kronor. På två månader har jag alltså prata exakt lika mycket i telefon. Eller i alla fall ringt för samma summa, sånär som på två kronor. Är det att ha stabilekonomi?

Jag kommer in i telefonstimm. En vecka eller dag pratar jag nästan inget alls i telefon. Nästa dag kan jag prata hur mycket som helst. Har jag liksom väl börjat att prata och kan jag prata hur länge som helst och lägga på ett samtal för att en minut senare sitta i ett nytt. Samtidigt som det kan gå en vecka eller två. Eller inte två. Och jag säger knappt ett ord i telefon. Det ännu mer intressant är att jag alltid ringer samma personer. Är det bra? Både jag och nej. Bra att jag håller kontakten med dem, men jag måste ju även komma ihåg mina andra vänner.


Förövrig så var jag i onsdags turist i min egen stad. Eller, jag fotoade Kloster kyrka.
 

Diska

När man egentligen borde tenta-plugga finns det mycket annat som man gärna vill göra. Att prata i telefon, sortera allt möjligt, läsa bloggar, tvätta, umgås, städa och diska är bland annat sådant som helt plötsligt blir väldigt roligt. Jag ska inte diska ikväll. Även om jag behöver det. Min diskho är ganska så djup. Vilket gör att det går ner ganska mycket disk. Finns det något som jag tycker bättre om än att dammsuga så är det att diska. Men idag ska jag inte diska. Idag ska jag plugga. Inte skriva blogg.


Förövrigt så ska jag nog göra en glass-kaffe-choklad a la Misswar. Nu. Ojdå, mer disk.


image118

Vem vill diska? Du? Ja då är du varmt välkommen!

Jag smiter från plugget.

Idag när jag kom till föreläsningen. Som egentligen inte gav speciellt mycket. Lite men inte mycket. Så uttrcker sig en kompis. "Oj vad du ser förkyld ut, mår du bra?" Inte för att halsen min är i topptrim men jag trodde inte jag såg så dålig ut. Jag har ju bara lite ont i halsen...

Jag har under eftermiddagen suttit i biblioteket och pluggat. Det gick riktigt bra. SÅ bra att jag nu  inte vet hur jag ska fortsätta. Har massor att göra men var ska man börja? Jag började med att gå hem och äta. Nu sitter jag här. Och eftersom jag inte riktigt vill börja plugga så surfade jag runt lite. Hittade minst sagt konstiga bilder. Kalonger brukar jag inte använda. Och skulle jag göra det så skulle jag inte göra det så. Och inte gillar jag ärtor.

Förövrigt så har jag ny mobiltelefon. Min trogna vän Nokia är inte längre lika trogen. Inte heller jag. Förlåt

Brand i flerfamiljshus i Landskrona

Ikväll går mina tankar till branden i Landskrona. Ett sjuvåningshus brinner, och branden har spridit sig till både sjätte och femte våningen. Det började på vinden.

Mina tankar går ikväll till alla drabbade och inblandade.


För mer info: SVT och SR KristianstadDet känns

Idag var det dans! Vi hade dammat av en gammalgoding. En av våra favoriter. Shackels. Eller hur det nu stavas. Jag tror att den stavas så. Rätta mig om jag har fel. Jag övade lite hemma tidigare i veckan. Det gick väl sådär kan man säga. Jag kunde inte ens refreängen. Kunde en och annan rörelse lite här och var. Men kunde jag hela dansen? Icke! Träffade vännerna J F och A för att öva lite. Det räckte med att de ställde sig i startpossition och jag kom genast ihåg hur den och resten av dansen var. Ett par gånger genom dansande och jag kom ihåg hela! Det visade bara att hur vi nött in den och den sitter!   Att jag sen inte satte den perfekt när vi danasade upp den är en helt annan sak.

Förövrigt så är mammas honung väldigt god.


Konstiga SMS

Ibland får jag konstiga SMS. Det händer inte så ofta. För jag får inte SMS så jätteofta. Bara ibland. Men då kommer det istället jätteofta. Nyss fick jag ett konstigt sms. Naturligtvis från H. Han ligger hemma och är sjuk och måste roa sig med något.

Och tror inte att min mobilhängde sig. Igen. Andra gången idag. Jag måste nog prioritera en ny mobil. Fast jag egentligen vill prioritera något annat.

Vad är det konstigaste SMS du fått?

Förövrigt vann Sverige över Lettland. Bra jobbat.

Ritningar!

Senaste veckorna och många veckor framöver kommer handla om bostad.

Mamma och pappa har idag fått de första ritningarna över nya huset. Det finns mycket att tycka till om det. Men det var bra med ritningar. Då har man något fysiskt att utgå ifrån och diskutera kring så man vet hur man egentligen vill ha det. Nu är det ju inte jag som ska bo där men jag vet på ett ungefär hur jag tycker att det ska vara. Jag är nämligen ganska bra på att tycka. Vad man tycker om vad jag tycker är sedan upp till var och en. Dessutom har granne 5:3 tittat på lägenhet och funderar på om hon vill köpa lägenhet eller inte. Och så har Z precis köpt sig en lägenhet.

Jag är dock väldigt nöjd med hur jag bor nu. Inte så stort men det räcker för mig. Under tiden jag pluggar och det ska jag göra i ytterligare tre terminer. Men visst finns det saker som man vill förändra. Jag skulle vilja ha en fotölj. Eller en saccosäck. Ett nytt matbord. Såg ett på EM-möbler när vi var dit. Det var hur snyggt som helst. Bara femtusen spänn. Om man har det över. Det har inte jag. Jag har andra saker som står lite högre på önskelistan. En större bokhylla. Mina böcker får inte plats. En skivare. Nya glasögon. En ny mobiltelefon. En sån som inte stänger av sig själv mitt i ett samtal. Vill ha.

Men jag är nöjd med det har.

Det är faktiskt bara materiella saker. Och sånt kan man klara sig utan. Jag har levt en vecka med endast ett par skor. Som inte var mina.

Förövrigt anser jag att choklad med chili är gott.Här bor jag.


Jag vaknade

Jag vaknade. Sen var den här dagen förstörd. Vilken klyscha. Men ibland stämmer den. Precis.

Vid åtta tiden en morgon vaknade jag Jag var inte mig själv. Vände mig om och somande. När sista alarmet drog igång förmådde jag mig själv att skriva ett SMS. Jag mår inte riktigt bra. Jag kommer om ett tag.. Om jag orkar. Under tiden jag lyckades knappa in de få bokstäverna hann jag somna. Min kropp sa åt mig att vila en dag. Att inte anstränga sig mer än nödvändigt. Jag var tvungen att acceptera detta faktum. Jag vände mig om och sov vidare. Halva dagen sov jag. Andra halvan satt jag i sängen och läste tidningen. Sen förflyttade jag mig till en stol och skrev lite. Fick till slut i mig lite mat och lite enegi. Blodsockret och humöret vände.

Ibland säger kroppen ifrån. Det viktiga är att man lyssnar på den. I tid. Man får inte ignorera den för länge. Då går det inte så bra. Efter en dag med ordentligt med vila är man på G. igen!

Förövrigt anser jag att Bibeln är en nyttig bok.

Så mycket jag vill skriva.

Idag hade jag så mycket jag ville skriva och berätta. Men jag orkar inte. Nu är det högtid att sova.


Förövrigt anser jag att perceptuell heuristik är svårt att förstå. Någon som vet?

Måndag.

Jag tror att jag kommit fram till att jag bloggar väldigt ofta på måndagar. Måndagar är bra bloggdagar. Eftersom det  på helgerna är lite lugnare på bloggfronten. Generellt sett. I alla fall hos de bloggar jag läser. Intressant iaktagelse faktiskt.

Idag har det varit korvstoppning på högnivå. Åtta kapitel skulle avverkas i rasande tempo. Hur mycket har jag förstått? En fjärdedel och det vore väldigt bra. Synd bara att jag lägger mer energi på att studera deras sätt att presentera på än att förstå vad det är de säger.

Jag är inte en bra föreläsare eller presentatör. I alla fall inte när det handlar om sådant som jag tycker är svårt. Eller när jag är halvt förkyld och näsan vägrar. Att andas endast genom munnen är jobbigt. Väldigt jobbigt. Men jag vet ändå att man ska prata mot publiken. Dvs man ska inte själv så och titta på projektorbilden och prata mot den. Istället ska man titta på datorn och prata ut mot publiken. Speciellt när det är så svårt att höra. Mycket av min energi gick idag åt till att försöka att överhuvudtaget höra vad de sa. Vissa är ju betydligt bättre på att höras än andra. Grannen VL på trean imponerar mycket på mig. Ska bli kul att se henne på Sacomässan. Jag tror hon kommer bli grym.

Därefter dubbelbokade jag mig själv. Jag har två saker jag ska göra imorgon: Piktogramuppgift och KAM-repetion. Båda imorgon kl. 10. Bra planerat va? Det är det enda jag har inbokat. Bra jobbat!

Sen gick jag hem och pratade lite med mina kära grannar.  Sen ringde Z. och sa att han köpt lägenheten i U-sala. Grattis! Sen sprang jag ner till hemköp och köpte choklad så att jag kunde baka min femte kladdkaka på sju dagar. Två i tisdags. En i onsdags. En i går och en idag. Alla är slut. Igår kom nämligen X-grannen i Jo. och hälsade på så då svängde jag ihop en lite snabbt.. Mycket mycket trevligt! Jag blev jätteglad!

Sen hittade jag mina kort. Jag visste att jag hade en hel det fotografier i lådan. Men jag visste inte att det var så många. Jag visste inte heller att det var så bra. Jag måste börja fotografera mitt liv igen. Jag måste bli klar med försäkringsblanketterna så att jag kan köpa mig en ny bra kamera.

Förövrigt anser jag att man ska hålla kontakten med sina vänner kontinueligt. Oftare än en gång ber halvår.


För dig som vill veta vad jag läser.

En del vet inte riktigt vad informationsdesign är. Thomas är doktor i ämnet. Framför allt är han bra på sjökort. Han håller i kursen jag läser förtillfället. Här förklarar han litegranna av vad det är vi läser.Blev ni något klokare?

12 timmar

Imorse tog jag sovmorgon. Det behövde jag med min förklydning. Började dagen med att diska. Sen lagade vi lunch. Inne hos mig. Så var det med den disken....

Jag, M. S. och R. lunchade och fikade tillsammans. Efter det en välbehövlig promenad. Det var bra. Annars så vet jag inte om jag inte kommit ut idag. Visst är det lustigt att det ibland går en dag och man knappt sticker nosen utanför dörren och ibland är ute mest hela dagarna. Ett par timmars plugg lyckades jag och M. få till på eftermiddagen. Sen var det dags för att äta igen och sen ockuperade vi sofforna i allrummet följande fyra timmar. När vi nu skildes åt gjorde vi det efter att ha tillbringat över tolv timmar tillsammans.

Idag har varit en trevlig dag.

Förövrig anser jag att Astrid Lindgren är bra.

Förkyld och pennor.

Jag känner mig inte riktigt bra. Jag tror jag har en förkyldning på G. Inte så roligt. Men det kanske är min tur nu. Snorig och fryser . Jag hade ju bestämt att inte bli sjuk före torsdag. Och om fyra minuter, dvs innan jag skrivit klart detta inlägg är det torsdag. Dessutom har jag förra veckan umgåtts med människor som var, är och har varit sjuk, dvs förkylda, så det är kanske inte så konstigt att även jag börjar känna mig lite hängig. Bättre att jag är sjuk den här helgen än nästa vecka. Om man ska se det positivt. Och det ska man ju.


image112
Mina pennor. Numera något färre.


För att sysselsätta mig så här på natten. Då jag som vanligt för för mig konstiga saker (slå in paket, göra kort. skriva lappar till tidningbud är bara några exempel), började jag sortera min pennor. Jag är lite av en pennoman. Jag gillar pennor. Inte för att jag har så mycket pennor, eller att de är särskilt speciella. Det är bara det att jag vill ha just den pennan till det tillfället. Men nu fick det vara nog. Alla pennor, som man inte ska vässa, som inte klarade av att skriva Frida två gånger kastade jag. Frida två gånger utan minsta skråma skulle pennan klara. Annars så fick den vara.

Tack för kokosnöten. Någon som vet hur man öppnar en?

13 20 11

För exakt 20 år sedan fyllde min pappa år på denna dag. Och hans första dotter föddes. Han har numera tre döttrar, en hund, ett stort antal kossor och en bil som alltid rullar. Eller nästan alltid i alla fall.

I morse väcktes jag av min SMS-signal. En minut innan väckarklockan ringde. SMS från Kenya. Mycket välkommet. Mycket mer än väckarklockans hemska morgontjut. Jag är morgontrött.

En dag i skolan. Grupparbete och KAM-genrep. Båda tycker jag gick bra. Fast jag skäms lite inför mina grupparbetes vänner att jag inte hunnit läsa så mycket i kapitlet som jag borde ha gjort. Får läsa desto bättre imogon istället. Pluggonsdag. Det är ju faktiskt intressant. Så skärp dig.

Kaka. Chokladkaka. Ska vara precis lagom kladdig. Inte för mycket och inte för lite. Idag blev de lite för kladdiga om du frågar mig. Med med grädde och hallon är det gott än då. Sen hade vi chipsvullarstund allrummet. Sen mer kladdkaka.

Kvällen avslutades med prat om kärlek. M och G B kom på besök. Väldigt trevligt! Vi pratade om kärlek. Guds kärlek och kärlek mellan människor. Mycket intressant och givande. Dessutom har vi gemensamma bekanta.

Nu ska jag. Nu ska jag bara. Sen ska jag sova. Men jag ska bara sa Alfons Åberg. Förövrig anser jag att Gösta Knutssons böcker om Pelle Svanslös är väldigt bra.
13 / 11 = 20 år. Nu är jag stor. Eller så stor som jag någonsin kommer bli.

Tack!

Tack alla ni som kom i lördags och gjorde kvällen till den det blev! Jag hoppas att alla förtsod min poäng, i andakten. Det var den som var den viktiga, inte det jag sa.

Nu ska jag återgå till studierna. Idag är en sådan dag då man bara vill krypa upp i sängen och kolla på film. Men jag måste göra två minst två andra saker först. KAM och Info.design kap 7. om jag hinner ska jag svänga ihop en chokladkaka med...


ABBA

Tidigare i veckan hörde jag en ABBA-låt.

Då blev jag bara tvungen att lyssna på flera. Jag sökte på min dator. En Abba-låt. Som inte ens var en ABBA-låt utan en Abba-Fader-låt. Så ner i skivsamlingen. Inte för att min skivsamling är något att skryta med. Liten och hetrogen är den i vilket fall som helst. (Heter det hetrogen verkligen?) HIttade skivan. Eller omslaget i alla fall. För skivan var borta.

Vem har inte lagt tillbaka skivan i fodralet?
Troligtvis jag. Eftersom jag inte är så bra på det där med skivor. Det blev ingen ABBA-låt ikväll.

Det blev apelsinjos istället. Man får skriva jos så. Så det så.En hel dag

En hel dag har jag varit i skolan idag. Jag gick till skolan till klockan 08.30 för frukostmöte med studenthälsan och studentkåren. Jag är fortfarande i skolan.

Vi har grupparbetat. Vi är inte färdiga än men nu börjar det se allt bättre och bättre ut. Strax före lunch kände jag mig både frustrerad och stressad. Inte nu längre. Jag tror det kommer gå kalas imorgon eftersom vi nu vet ännu mer konkret vad det är vi ska göra. Hittills har vi diskuterat mycket eftersom vi haft olika föreställningar om hur vi vill ha det, men vi har inte förstått det. Eller har jag fel?

Första året på högskolan tyckte jag var lite slappt. Jag förstod inte hur jag skulle få ihop en arbetsvecka på mina studier. Nu förstår jag inte hur 40 timmar i veckan ska räcka till. Jag behöver fler timmar.


Första hjälpen i Illustrator, Indesign och Photoshop  skulle inte skada.
Så VAR det måndag igen...

Måndag. Fast min hjärna säger tisdag. Men tack för att det bara är måndag.

En fantastisk helg har jag haft. Z har varit på besök från Uppsala, matchledigt, så han tog en helg i Eskilstuna. Bra initativ! Helgen bestod mestadels av god mat, sköna promenader på stan, intressanta och givande diskussioner och tid att umgås. Det är inte ofta jag får tid att bara vara med vännerna. Här i E är det mest plugg tillsammans, eller häng i korridoren eller så är det kyrkan och då är det alltid något på gång. Bara umgås. Spendera tid tillsammans. Ha kvalitetstid. Det är viktigt. Det borde vi prioritera mera. För övrigt fick vi se korridorvännernas otroligt fina dräkter till Halloween festen i huset. Helt i deras stil!

Vi var en sväng till Tuna park i söndags. Där jag nog inte varit sen H var på besök, för dryga sex månader sen. Så det var nog på tiden. Vi gick mest bara och titade men Z hittade en riktigt snygg klocka till kampanjpris och en tröja helt i hans stil. Jag köpte ingenting, till mig.

En skön helg helt utan plugg. Fler sådana ser jag framemot. Tre dagar med grupparbete ligger framför.

Efter en skön dag på stan.

Jag önskar mig:

  • Servisen LOFT, vit, finns på Cervera Assietter, skålar, tallrikar och djupa tallrikar
  • Bestikserien Jenny från Åhlens. Tolv delar, fast kanske inte tolv tårtspadar.
  • Röda handdukar, både badlakan och handdukar Från Hemtex eller Åhlens. Till badrummet.
  • Gröna handukar, för händerna, till köket. Gärna mörkgröna och även de från Hemtex eller Åhlens.
  • Potatisskalare från Tupperwere.
  • Äggdelare, en sådan som både kan skiva och klyfta.
  • Presentkort på Wear it (finns bl.a. i Örebro, Falun, Umeå och Eskilstuna dvs inte i Uppsala), eller The Body Shop, eller Åhlens
  • Dukar i bruna, beige, vita färger.

RSS 2.0