Bilbälte är alltid på.

Det finns vissa diskussioner som återkommer när jag Z. (min sambo) åker bil. Vissa saker kan vi bli rent av osams om, men när det kommer till bilbältet har diskussionen pågått så länge att vi har ett stående skämt om det.

Lampar fungerar idag med.

Alltså.
När jag åker bil, sätter jag mig ner och tar på mig bilbältet i princip direkt (undantaget är när jag ska backa ut från parkeringen, då är jag för kort, så jag måste sträcka på mig, och då är bältet ivägen). Oavsett vad så är bilbältet på innan jag är ute från parkeringen.

När min sambo åker bil (det är exemplet gäller bara när han kör, som han oftast gör) då kan det ta ett tag innan bilbälet sitter på, ibland har vi till och med hunnit ut på fyrislundsgatan. Jag gillar det inte alls. Ibland säger jag till dirket, och ibland brukar jag på pintjiv vänta och se hur lång tid det tar innan han sätter på sig bältet.
För att slippa förklara sig har Z. kommit på det perfekta svaret: 

- Jag skulle bara kolla om lamporna (de som blinkar för att man inte har bälte på sig) fungerar.

Det har lett till att jag numera påminner om bilbältet genom att påpeka, att lampar fungerar idag med.

(Det är inte bara jag som tjatar på Z., de gånger mina systrar varit med har de varit än snabbare än jag. Och Z. suckar och jag skrattar)

Men, bilbälte, reflex och cykelhjälm är typ de billigaste livförsäkringar du kan ha. Det lärde jag mig redan på lågstadiet.

Idag skriver UNT om att upplänningar är bra på att ha bilbälte på sig när de åker bil. Det tycker jag är bra. Fortsätt med det!

För övrigt: föredrar jag grupparbeten framför salstenta. Eller, nej förresten, jag vet inte vad jag tycker om det.

Kommentarer
Postat av: Becka

Det är rätt Frida!! Bilbälte SKA alltid vara på! Fortsätta tjata på honom!



Jenny körde i av vägen igår och bilen hamnade upp och ned i diket. Bilen totalförstördes men hon klarade sig utan några skador.. Jag säger bara en sak; änglavakt och bilbälte!!

2009-10-28 @ 11:24:05
Postat av: Misswar

Oj hjälp! Vilket tur att det gick bra! Hälsa henne från mig!

2009-10-28 @ 11:32:48
URL: http://misswar.blogg.se/
Postat av: bamse

varför stressa helt rätt z man måste göra funktions kontroll heja z frida man behöver inte stressa inte bra för kroppen jag förstår z

2009-10-29 @ 14:24:29
URL: http://bamsetomas.blogg.se/
Postat av: Ewa

Vi har en snarlik situation här, men en lite annorlunda lösning. När herrn glömmer ta på sig bältet brukar Fabbe, när han är med i bilen, säga, högt och tydligt: "Ta på dig bältet, gubbajäkel!" :)

2009-10-29 @ 20:58:55
URL: http://ewaeliza.blogg.se/
Postat av: Misswar

Tomas:

Man behöver inte stressa. Man kan sätta på sig bältet ungefär samtidigt som man starar bilen. Om man vill spara tid. Eller så sätter man på sig det ens innan man startar.



Ewa:

Haha!

2009-10-29 @ 21:31:36
URL: http://misswar.blogg.se/
Postat av: Jenny

Bilbälte är helt klart guldvärt, utan det vet jag inte var jag hade varit idag, men hade antagligen inte legat här framfördatorn :)

2009-10-29 @ 22:12:13
URL: http://ivarssonjenny.blogg.se/
Postat av: Anthony Santinelli

Ja, man är bra knasig i luvan om man struntar i bilbälte.

2009-11-03 @ 11:23:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0